MENÜ

Başakşehir-Beşiktaş maçı değerlendirmesi: Santos eski kafalı bir hoca

Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Başakşehir ile karşılaşan Beşiktaş, son dakikada yediği golle sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı. Başakşehir-Beşiktaş mücadelesini Hürriyet Yazarı Güntekin Onay kaleme aldı.

Başakşehir-Beşiktaş maçı değerlendirmesi: Santos eski kafalı bir hoca

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Başakşehir'e konuk oldu. 16. dakikada Semih Kılıçsoy'ın asistinde Omar Colley ile 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın son dakikasında ise eski Beşiktaşlı Emirhan İlkhan kafa golüyle skoru 1-1 yaptı ve maç berabere bitti.

Haberin Devamı
Santos: Beşiktaş'ı hak ettiği yere taşıyacak proje için buradayım

MERT GÜNOK OYUNA DEVAM EDEMEDİ

Süper Lig'in 31. haftasında Başakşehir'e konuk olan Beşiktaş'ta sakatlık şoku yaşandı. Siyah-beyazlı ekibin tecrübeli file bekçisi Mert Günok, oyuna devam edemedi ve yerini 54. dakikada Ersin Destanoğlu'na bıraktı

Mert Günok sahadan yürüyerek çıktı ancak eliyle gögüs kafesinin sağ tarafını tuttuğu görüldü. Rakibiyle çarpışmadan ötürü göğüs kafesine aldığı darbe neticesinde rahat hareket edemediği için oyundan çıktığı kaydedildi.

 

Başakşehir-Beşiktaş maçı değerlendirmesi: Santos eski kafalı bir hoca

GOLCÜ STOPER COLLEY

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Beşiktaş, deplasmanda RAMS Başakşehir’le 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlıların golü 16. dakikada Colley’den gelirken, Başakşehir ise 90+5’te Emirhan İlkhan’ın golüyle beraberliği yakaladı. Kartal’da Omar Colley, bu golle ligdeki gol sayısını da 6’ya yükseltmiş oldu.
Süper Lig’de son golünü 18. haftadaki Hatayspor müsabakasında 25 Aralık 2023 tarihinde atan 31 yaşındaki futbolcu, uzun süreli gol hasretine de son verdi.

Haberin Devamı

Başakşehir-Beşiktaş maçı değerlendirmesi: Santos eski kafalı bir hoca

Colley, Hatayspor’un yanı sıra Alanyaspor, Samsunspor, Sivasspor ve Pendikspor maçlarında da gol sevinci yaşamıştı.

EMİRHAN ESKİ TAKIMINI ÜZDÜ

Başakşehir forması giyen Emirhan İlkhan, Beşiktaş mücadelesinin son dakikalarında attığı golle Süper Lig'de 2. golünü kaydetti.
Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında RAMS Başakşehir, Beşiktaş’ı konuk etti. Karşılaşma turuncu-lacivertlilerin 19 yaşındaki futbolcusu Emirhan İlkhan’ın son dakikalarda attığı golle 1-1 beraberlikle sonuçlandı. İlkhan, attığı bu golle Süper Lig’de 2. kez gol sevinci yaşadı. Milli futbolcu, ilk golünü ise 2021-2022 sezonunda Beşiktaş formasıyla ligin 20. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor karşısında atmıştı.
19 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş karşısında mücadelenin 83. dakikasında Olivier Kemen’in yerine oyun dahil oldu.

Başakşehir-Beşiktaş maçı değerlendirmesi: Santos eski kafalı bir hoca

Güntekin Onay'ın Başakşehir-Beşiktaş maçı değerlendirmesi şöyle;

Siyah beyazlıların çok kötü futbol oynadığı maçlar gördüm ancak atak devamlılığı ve pas kalitesinden bu kadar yoksun olduğunu hiç görmedim.

Beşiktaş gibi bir takım sahada Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Milot Rashica, Ernest Muci ve Gedson Fernandes gibi oyuncular varken bu kadar basit ve fazla top kaybıyla oynamaz. Oynayamaz. Yaklaşık 100 dakika oynanan bir maçta siyah beyazlılar sadece 169 isabetli pas yapabildi. Omar Colley ile skor avantajını eline geçirdikten sonra oyunun kontrolünün tamamen Başakşehir’e geçmesi; Beşiktaş’ın dakikalar ilerledikçe daha da defansifleşmesi beraberlik golünü kaçınılmaz kıldı.

Haberin Devamı

KARTAL'DA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR!

SANTOS ESKi KAFALI BiR HOCA

Fernando Santos ne yazık ki eski kafalı bir teknik adam... 10 kişilik bir blok halinde savunma ve hücum yapmak yerine öndekiler ve arkadakiler tarzı eski moda bir oyun anlayışla Beşiktaş’ı çağın gerisinde bir tarza sürüklüyor.

Fazla hücumcuyla ofansif oynanır, fazla savunmacıyla iyi savunma yapılır diye bir şey günümüz futbolunda yok. Ben Beşiktaş’ın uzun yıllardır çok kötü futbol oynadığı maçlar gördüm ancak atak devamlılığından ve pas kalitesinden bu kadar yoksun olduğuna hiç tanıklık etmedim.

Başakşehir-Beşiktaş maçı değerlendirmesi: Santos eski kafalı bir hoca

BEŞiKTAŞ BÖYLE OYNAMAMALI

İkinci yarıda Vincent Aboubakar ve Rachid Ghezzal çıktıktan sonra top rakip yarı sahada hiç kalmadı. Başakşehir’in %71 topa sahip olarak oynadığının da altını çizersek Beşiktaş’ın saha içinde ne kadar çok acı çektiğini de ortaya koyabiliriz. Ayrıca bu oran ikinci yarıda %73’e 27 olarak Başakşehir lehine idi.

Haberin Devamı

Başakşehir-Beşiktaş maçı değerlendirmesi: Santos eski kafalı bir hoca

Beşiktaş gibi büyük bir kulüp bu kadro kalitesiyle böyle bir futbol oynamaz. Ligde zaten 3’üncülük iddiası dışında üzerinde herhangi bir baskı yokken Portekizli teknik adamın seçtiği bu oyunu bundan sonra değiştirmesini de beklemek iyimserlik olur. Santos geleli 3 ay oldu ve oyun gelişmiyor, umut vermiyor.

FERNANDO SANTOS ÜZGÜN!

YORUM YAZ