MENÜ

Eric Bailly'den transfer açıklaması! Şaşırtan Zaha itirafı

Beşiktaş'ın yeni transferi Eric Bailly, Beşiktaş YouTube’a özel açıklamalarda bulundu. Yıldız futbolcu Beşiktaş'ı seçme nedenini anlatırken Galatasaraylı Zaha hakkında da bir itirafta bulundu.

Eric Bailly'den transfer açıklaması! Şaşırtan Zaha itirafı

Manchester United ile yollarını ayırmasının ardından Beşiktaş'a imza atan Eric Bailly, transfer sürecini anlattı. Türkiye hakkında burada oynayan futbolculardan bilgi aldığını söyleyen Eric Bailly, Galatasaray'a transfer olan Zaha ile ilgili de flaş bir itirafta bulundu. İşte detaylar...

Haberin Devamı

İLK ANTRENMANINA ÇIKTI

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına, üç günlük iznin ardından bu sabah yaptığı antrenmanla başladı. Siyah-beyazlıların yeni transferi Eric Bailly de takımla ilk antrenmanına çıktı.

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde, Teknik Direktör Şenol Güneş’in yönetiminde yapılan antrenman kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Milli takımlara giden oyuncuların yer almadığı idman, salonda aktivasyon çalışmasıyla başladı. Sahada koordinasyon ve 5’e 2 çalışmasının ardından devam eden antrenman, dar alanda yapılan pas ve koşularla tamamlandı. Beşiktaş, Trabzonspor maçı hazırlıklarına, bugün saat 18.00’de basına kapalı yapacağı çalışmayla devam edecek.

Haberin Devamı

Eric Baillyden transfer açıklaması Şaşırtan Zaha itirafı

Eric Bailley'nin Beşiktaş YouTube hesabına yaptığı açıklamalar şöyle;

SÜPER LİG'DEKİ YENİ TAKIMI

İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAM GEREK

“Buraya geldiğim için iyi hissediyorum. Beşiktaş’a geldim ve İstanbul’dayım. Şimdi iyi bir başlangıç yapmam gerek. Futbol tutkum ailemden geliyor. Ben çocukken babam tam anlamıyla bir futbol aşığıydı. Didier Drogba, Kolo Touré, Yaya Touré ve Didier Zokora gibi futbolcuları izleyerek büyüdüm. Onları izlemek bana profesyonel bir futbolcu olmam için ilham verdi. Hayatımı değiştiren olay Burkina Faso’daki turnuvada gerçekleşti diyebilirim. Avrupa’daki Espanyol, Barcelona, Roma gibi önemli kulüplerin temsilcileri de bu turnuvayı izleyenler arasındaydı. Futbol kariyerimi başlatan olaylardan biriydi.

Eric Baillyden transfer açıklaması Şaşırtan Zaha itirafı

ZAHA GALATASARAY'A GETİRMEK İSTEDİ

Buraya gelmeden önce Zaha’yla konuştum. Onun Galatasaray’a gittiğini biliyordum, o da beni Galatasaray’a getirmek istiyordu. Şenol Güneş’le Trabzonspor’da beraber çalışan Zokora’yla daha çok konuştum. Bana Şenol Güneş hakkında çok güzel şeyler söyledi. Daha sonra Şenol Güneş’le konuştuğumda da güven duydum. Bu yüzden burayı tercih ettim. Onun hakkında hep iyi şeyler duydum.

Eric Baillyden transfer açıklaması Şaşırtan Zaha itirafı

LİGİN ÖNEMİ BÜYÜK

Manchester United’de daha önce beraber oynadığım Fred’in Fenerbahçe’ye gittiğini gördüm, Zaha da yine aynı şekilde karşılıklı oynadığım bir oyuncuydu. Burada oynamak benim için farklı bir deneyim olacak. Ligin önemi büyük... Deneyimlerimi buraya taşımak ve burada kupalar kazanmak istiyorum. Benim futbola bakışım bu şekilde.

Haberin Devamı

Masuaku’yla iyi bir iletişimim var, arkadaşlarımdan birisi de o. Aboubakar’ı biliyorum, iyi bir futbolcu. Onların dışında iletişimde olduğum veya bilgi aldığım başka oyuncular da oldu elbette. Beşiktaş'a Fildişi Sahili'nden gelen ilk oyuncuyum. Bu çok iyi. Çünkü bunun ülkemiz hakkında iyi bir izlenim sağlayacağını düşünüyorum. Amacım ülkemiz hakkında olumlu bir imaj yaratmak. Bu sene neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

30 NUMARANIN ÖZEL BİR ANISI VAR

30 numarayı seçtim çünkü Espanyol’da profesyonel futbolcu olduğum zaman seçtiğim numaraydı. Benim için özel bir anısı var. Bu yüzden de bu numarayı almak istedim. Beşiktaş’a deneyimlerimi getirebilirim. Böylece takım arkadaşlarım ve teknik kadroyla birlikte önemli şeyler yapabiliriz. Bence bu sene iyi şeyler olacak, ben de iyi bir mantalite sunmak istiyorum.

Eric Baillyden transfer açıklaması Şaşırtan Zaha itirafı

HER MAÇA KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ

Haberin Devamı

Önümüzde Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi var. Hepsinin önemi ayrı, her maça kazanmak için çıkacağız. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a bakınca iyi bir rekabet görüyorum. Bu sezon benim için önemli olacak. Geçen sene ligi Galatasaray kazandı, bu sene neden Beşiktaş şampiyon olmasın? Buraya kazanma mantalitesiyle geldim, şampiyon olmak ve daha fazlasını yapmak istiyorum.”

Eric Baillyden transfer açıklaması Şaşırtan Zaha itirafı

YORUM YAZ