MENÜ

Antalyaspor - Beşiktaş maçının ardından olay yorum: "Belirsizlik bile yeter"

Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş deplasmanda Antalyaspor'u 3-1'lik skorla yendi. FANATİK yazarları bu zorlu mücadeleyi değerlendirirken, şampiyonluk yarışına dair çarpıcı yorumda bulundular. Yazılarında Siyah Beyazlı ekibe hem övgü hem de eleştiri de vardı.

Antalyaspor - Beşiktaş maçının ardından olay yorum: "Belirsizlik bile yeter"

Süper Lig'in 33. haftasında Antalyaspor'a konuk olan Beşiktaş, ilk yarısını geride kapattığı maçın ikinci yarısında fırtına gibi esti. Vincent Aboubakar (2) ve Cenk Tosun'un golleriyle sahadan 3-1 galip ayrılarak 11 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Kara Kartal, 2 maç fazlasıyla Fenerbahçe'yi geçerek 2. sıraya yerleşti.

Haberin Devamı

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

TARTIŞMALI POZİSYON!

ABOUBAKAR DAMGASI

Süper Lig'de 3. Aboubakar döneminde Kamerunlu oyuncu yine şov yapıyor... 2016-2017 sezonunda Porto'dan kiralık olarak geldiği Siyah-Beyazlılar'da 38 maça çıkıp 19 gol, 4 asistle oynayan Kamerunlu oyuncu, Beşiktaş taraftarının sevgilisi olmuştu. Portekiz ekibiyle 2020 yılında sözleşmesi sona erdikten sonra yine Kara Kartal'la anlaşan ve sakatlık sonrası yeniden doğmaya ihtiyacı olan yıldız futbolcu o sezon da oynadığı 32 karşılaşmada 17 kez rakip fileleri sarsmış ve 5 de asist yapmıştı.

54'te Masuaku'nun ortasında net bir kafa vuruşu yapan Vincent Aboubakar galibiyetin fitilini ateşleyen önemli bir gol kaydetti. 89'da bir kez daha sahneye çıkan tecrübeli forvet, Tayfur'un pasında zor topta ceza alanında bitirici vuruşu yapıp kaleci Helton Leite'yi çaresiz bıraktı. Böylece son 9 maçta 10 gol, 1 asiste ulaşan başarılı oyuncu, Beşiktaş'ın da bu 10 maçlık yenilmezlik serisiyle zirve yarışına tutunmasında büyük katkı sağladı. Kara Kartal maç fazlasıyla ligde ikinci sıraya yükseldi. Tecrübeli oyuncu devre arasında geldiği Süper Lig'e yine damga vurdu.

Haberin Devamı

Antalyaspor - Beşiktaş maçının ardından olay yorum: Belirsizlik bile yeter

ANTALYASPOR'DAN HAKEM TEPKİSİ

Maçın ardından Fraport TAV Antalyaspor'un başkanı Sabri Gülel, mücadelenin hakemleri hakkında sert açıklamalarda bulundu. Başkan Gülel, "Bugün o mavi tişörtlü arkadaşların iyi niyetli olduğunu, adil olduğunu, ahlaklı olduğunu düşünmüyorum. Biz gördük ki mavileri yenmeden beyazları yenemeyeceğiz" dedi.

Antalyaspor - Beşiktaş maçının ardından olay yorum: Belirsizlik bile yeter

USTA İSİMLERDEN MAÇ YORUMU! HEM ÖVGÜ HEM ELEŞTİRİ

Ligin hem zirvesini hem de alt sıralarını yakından ilgilendiren maçı FANATİK yazarları yorumladı ve flaş yorumlarda bulundular.

Siyah Beyazlı ekibe hem övgü hem de eleştiren yazılara yer veren usta isimlerin değerlendirmeleri şu şekilde:

KALİTESİZ OYNADI AMA KAZANDI (ERMAN ÖZGÜR)

Maxim ve Welinton gibi oyuncular için gelecek sezon Beşiktaş kadrosunda olabilmek adına önemli şanslardır sezonun bu bölümündeki maçlar. Ancak mecburi rotasyonda şans bulan bu iki oyuncunun vasat kalışının yanı sıra maçın ilk yarısında Antalyaspor'un presini kırabilecek kadar çabuk düşünebilen, iyi konsantre olmuş bir Beşiktaşlı oyuncu da yoktu. Antalyaspor'un dönen topları daha fazla kazandığı ilk yarıda Fernando ortasında Ömer Toprak ile bulduğu gol adeta Beşiktaş'ın bu kötü oyununa kesilmiş bir ceza oldu.

Haberin Devamı

2. yarıya Şenol Güneş, Onur Bulut'u sağ öne atıp, Redmond'a serbestlik tanıyarak başladı. Akan oyunda yine Beşiktaş etkisizdi ama derbide olduğu gibi duran toptan golü buldu. Masuaku ortasında Aboubakar beraberliği getirdi. Ancak gole rağmen Beşiktaş bir türlü rüzgarı arkasına alamadı. Özellikle Rodmond'un etkisizliği ve kulübede bu tarz bir oyuncu olmadığı için üretkenlik sorunu çözülemedi.

Büyük takım santrforu!

Son bölümde Bünyamin'in bariz gol şansını engelleyerek atıldığı frikik karambolünde maçın etkisizlerinden Cenk Tosun golü yapmayı başardı. Oyuna sonradan giren Tayfur Bingöl etkisi ilk golden sonra ikinci Aboubakar golünde bir kez daha hissedildi ve Beşiktaş sezonun en kalitesiz oyunlarından birini oynamasına rağmen Antalya deplasmanını kayıpsız geçmeyi başardı. Maçın yıldızı Aboubakar kazanma arzusu, güçlü fiziği ve bitiriciliği ile adeta büyük takım santrforu böyle olur dedirtti.

Haberin Devamı

Antalyaspor - Beşiktaş maçının ardından olay yorum: Belirsizlik bile yeter

BAŞKA FORMÜL YOK (ALİ ECE)

Beşiktaş, maça istediği başlangıcı yapamadı. Orta sahada Salih’in çift yönlü savaşçılığı ve Gedson’la beraberken orta sahayı bir üst seviyeye çıkartan performansının eksikliğini hissetti, hissettirdi. Beşiktaş ayrıca savunmada Colley’i de aradı. Colley geldiğinden beri özellikle hava toplarında kusursuza yakın bir performans sergilemişti, havadan kimseye geçit vermedi. Ömer Toprak’ın, Antalyaspor formasıyla ligde attığı ilk golde ise eski milli stoper, Welinton ve Saiss’in arasından çok rahat yükselip kafayı vurarak takımını öne geçirdi. 38’de Mert açıyı iyi kapamasa Antalyaspor Fredy ile farkı ikiye yükseltmeye çok yaklaşmıştı. Devrenin son çeyreğinde Beşiktaş maçta ilk kez baskılı bir bölüm oynadı ancak bu kez de final pasları yetersizdi.

Ghezzal'ın muadili alınmalı

İlk 45’te Cenk çok az topla buluşabilirken, Aboubakar da bir pozisyon hariç hep yoğun markaj altındayken topla buluşabildi. Şenol hoca ikinci yarıya Cenk ve Aboubakar’ı daha çok ve daha etkili topla buluşturabilecek bir formasyon ile başladı. Goller duran toptan gelse de ikisi de kanattan etkili şekilde gelişen akınlar sayesinde kazanılan duran toplardı.

Haberin Devamı

Şenol hoca bir kez daha Mustafa Demirtaş’ın tabiriyle dibinde az kalmış şampuanı suyla köpürterek sonuna kadar kullandı: Zaten yedekleri eksik olan kadroda bir de önemli eksikler olunca bu işin başka formülü de yoktu. Yönetimin ise var, Ghezzal’ın muadili bir oyuncuyu kadroya katmak: Di Maria, Ziyech, Thauvin,Helder Costa, Pedrinho, Araujo, Orsolini...

Antalyaspor - Beşiktaş maçının ardından olay yorum: Belirsizlik bile yeter

BELİRSİZLİK BİLE YETER (CEM DİZDAR)

Tahmin edilebileceği gibi Beşiktaş maçlarının ilk yarıları çoğunlukla, otomobil tabiriyle, "Rölanti"de geçiyordu, bu da öyle oldu. Beşiktaş ilk devre çoğu Masuaku üzerinden birkaç orta girişimi dışında hücum edemedi rakip kaleye. Antalya da rakibinden farksızdı. Ancak onlar "Duran top"tan ülke ortalamasını tutturmayı başardılar! Bir duran topta stoperi ileri gönderip savunmacı stoperlerin gözünün içine baka baka Ömer Toprak ile kafa golü buldular. Ardından bir de Fredy ile çaprazdan karşı karşıyı yapamadılar. İkinci devreye ülkenin gereksiz yere abarttığı oyunculardan -gerçi çoğunu abartıyorlar ya– Maxim yerine Onur Bulut’u alarak başladı Şenol Güneş. Takımının ön alan etkisini bir nebze olsun artırmayı denedi ve bunun sonucunda bir korner golü de onlar buldu. Yani duran top golü atan takım duran top golü yemiş oldu! Ya da tam tersi... Artık siz hangisini doğru kabul ederseniz! Beşiktaş 80’e kadar öne top taşıyamadığı için öndeki ikilisini pek fark ettiremedi. Haydi o ana kadar Aboubakar bir gol atmıştı diyelim ama Cenk tek kafa vuruşu dışında onca dakika sahada görünmedi bile. Üstelik ön alan organizasyonlarını bozan hareketlenmeleri de işin cabası.

Tedirginliğini hissettirdi

Keza Nathan Redmond... O da var/yok arasıydı. Ne var ki, VAR herkesi oyuna soktu! Belki Beşiktaş o pozisyonda golü yine Cenk ile aynı içerikte atacaktı ama ne gereği vardı Bünyamin’i VAR marifetiyle atmanın? "Görünmez adam" Cenk kırmızı kart olmasa bile o golü yine atabilirdi. Ve maç koptu. Aboubakar, Tayfur Bingöl’ün sürüklediği bir kontrayı da gole çevirerek maçı takımı lehine bitirdi. Beşiktaş yarışa tutunurken önündeki rakipleri üzerindeki tedirginliğini hissettirmeyi sürdürdü. Yani önde gidenlerin gözü hâla arkada. Bakalım haftaya neler olacak? Bu belirsizlik bile yeter…

Antalyaspor - Beşiktaş maçının ardından olay yorum: Belirsizlik bile yeter

ZİRVEYE YÜKSEK UÇUŞ (ORHAN YILDIRIM)

Galibiyet serisine başlayan Beşiktaş, kritik Antalya deplasmanını kolay geçti. Geriye düşmesine rağmen ikinci yarıdaki baskılı oyunu farklı skor getirdi. Aboubakar ve Cenk ile üç puanı, üç gol ile alan Kartal, iki maç fazlası ile liderin ensesine yapıştı. Fizik kondisyonu yetersiz kalan Antalya, bir de eksik kalınca teslim oldu!

Yıldızlar sönük kalınca

Kritik Antalya deplasmanına çıkan Kartal, maça tutuk başladı. Takım oyunundan ziyade, yıldızların performansının öne çıkacağı maçta, ilk yarıda beklenen olmadı. Redmond çok top kaybetti. Maxim etkisiz kaldı. Gedson final hareketlerinde başarısız oldu. Cenk ve Aboubakar kopuk kaldılar. Geriden etkili çıkışlar yapan Rosier ve Masuaku da tehlikeli bindirmelerden uzak kaldılar. Güneş'in ekibi bunca hatayı üst üste yapınca, ev sahibi takım golü buldu. 32'de Fernando kesti, Ömer iki kişi arasından kafa ile ağları buldu: 1-0. Bu sayı ile Antalyaspor devreyi önde kapamayı bildi.

Yıldızların ışığında

Beşiktaş ikinci yarıya aynı sistem ile devam etti. Değişen, ilk yarıda sönük kalan yaldızlar oldu. Önce Aboubakar, Masuaku'nun ortasında topu kafa ile ağlara bırakıp, skora denge getirdi. 54'te eşitliği bulan Siyah-Beyazlılar; oyunun kontrolünü ele aldı. Redmond, serbest adam olarak öne çıktı. 84'te yaşanan karambolde Cenk affetmedi: 1-2. Tecrübesini konuşturan Kartal, kalan son bölümde oyunun ritmini ayarladı. Antalyaspor fizik olarak her geçen dakika geri düştü. Yapılan hamleler puan almaya yetmedi. İkinci yarısı zevk veren maçta son sözü 89'da Aboubakar söyledi. Siyahi yıldız Tayfur'un pasında şık gole imza attı: 1-3.

Antalyaspor - Beşiktaş maçının ardından olay yorum: Belirsizlik bile yeter

ABOUBAKAR'IN PENALTISI VERİLMEDİ (DENİZ ÇOBAN)

Maç hakem açısından kritik kararların olduğu bir maç oldu. Kalkavan’ın doğru kararlarının yanında yanlışları da vardı. 31. dakikada Fernando serbest vuruş sırasında, hakemin düdüğünü beklemeden, serbest vuruşu kullandı. Bu sırada sarı kartı da vardı. Düdüğü beklemeden serbest vuruşu kullandığı için ikinci sarı karttan atılması gerekirdi.

73. dakikada Ömer Toprak Aboubakar’ı ceza sahasında bence sırtından itiyor. Hakemin penaltı kararı vermesi gerektiği fikrindeyim ancak Kalkavan maçı devam ettirdi. 80. dakikada Bünyamin, Redmond’u ceza sahasına girerken düşürünce hakem Bünyamin’e sarı kartını çıkarttı. VAR devreye girince sarı kart kırmızıya döndü. Bence de pozisyonda bariz gol şansı vardı. Redmond’u yakalayabilecek bir savunma oyuncusu yoktu.

TRANSFERDE SÜRPRİZ GELİŞME

Antalyaspor - Beşiktaş maçının ardından olay yorum: Belirsizlik bile yeter

YORUM YAZ