MENÜ

Ankaragücü - Beşiktaş maçında şok sakatlık! Aşil tendonu koptu: 7-8 ay yok

Ankaragücü, Türkiye Kupası Yarı Final maçında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Kritik maçın 81. dakikasında Başkent ekibinin yıldız futbolcusu Olimpiu Morutan, talihsiz bir sakatlık yaşadı. Rumen futbolcu, sahayı sedyeyle terk etmek zorunda kaldı. Başkent ekibi, gece yarısı Morutan'ın son durumunu açıkladı.

Ankaragücü - Beşiktaş maçında şok sakatlık! Aşil tendonu koptu: 7-8 ay yok

Emre Belözoğlu yönetimindeki MKE Ankaragücü ile Serdar Topraktepe yönetimindeki Beşiktaş, Türkiye Kupası Yarı Final maçında karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

SEDYEYLE OYUNU TERK ETTİ

Müsabakanın son anlarında Ankaragücü'nün genç futbolcusu Olimpiu Morutan, şanssız bir şekilde sakatlık yaşadı ve oyunu sedyeyle terk etmek zorunda kaldı. 83. dakikada Rumen oyuncunun yerine, Tasos oyuna dahil oldu.

Ankaragücü - Beşiktaş maçında şok sakatlık Aşil tendonu koptu: 7-8 ay yok

KORKULAN OLDU: 'AŞİL TENDONU KOPTU'

MKE Ankaragücü, sakatlık yaşayan ve oyundan çıkan Olimpiu Morutan'ın sağlık durumu hakkında açıklama paylaştı. Başkent ekibinden yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:"Beşiktaş JK karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkan Profesyonel Futbol A Takım futbolcumuz Olimpiu Morutan'ın yapılan muayenesinde sağ aşil tendonunda kopma tespit edilmiştir. Futbolcumuz en kısa süre içinde operasyon geçirecektir."

7-8 AY YOK: EURO 2024 ŞOKU

Haberin Devamı

Aşil tendonu kopan Olimpiu Morutan'ın en az 7-8 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Yıldız oyuncı haziran ayında EURO 2024'te mücadele edecek olan Romanya Milli Takımı'nda forma giyecekti. 

MKE Ankaragücü Kulübü Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin: "Olimpiu Morutan takımımız için çok değerli bir oyuncu. Aynı zamanda örnek bir profesyonel. Çok talihsiz bir sakatlık yaşadı. En kısa sürede operasyon geçirecek. Ortalama 7-8 aylık bir dönem futboldan uzak kalacak. Ama daha güçlü döneceğinden eminim."

Emre Belözoğlu: Kazanan taraf olmalıydık
YORUM YAZ