MENÜ

Ali Tandoğan'dan Adana Demirspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Orta sahada kaçan puanlar

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in erteleme maçında deplasmanda Adana Demirspor'a 4-2 mağlup olurken 'Teknik Bakış' köşemizde 2005-2009 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Teknik Direktör Ali Tandoğan, Siyah-Beyazlılar'ı değerlendirdi.

Ali Tandoğan'dan Adana Demirspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Orta sahada kaçan puanlar

Beşiktaş, Süper Lig'in erteleme maçında deplasmanda Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Siyah-Beyazlılar, tam 10 eksiği bulunan Adana Demirspor'a 4-2 mağlup oldu.

Haberin Devamı

ADANA DEMİRSPOR'DAN 35 YIL SONRA İLK!

Beşiktaş, Süper Lig'de ceza sahası dışından iki gol yediği son iki maçı da Adana Demirspor ile oynadı. Kartal, Younes Belhanda ve M'Baye Niang'ın ayağından ceza sahası dışından kalesinde gol gördü. Daha önce de Eylül 2021 Matias Vargas ve Mario Balotelli'den gol yemişti. Öte yandan Kartal, tam 35 yıl sonra rakibine kaybetti.

Ali Tandoğandan Adana Demirspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Orta sahada kaçan puanlar

BEŞİKTAŞ 54 HAFTA SONRA!

Beşiktaş, ligde tam 54 hafta sonra bir maçta filelerinde 4 gol görmüş oldu. Siyah-beyazlı ekip, 2021-2022 sezonunun 14. haftasında Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde evinde Giresunspor’a 4-0 mağlup olmuştu. Söz konusu mücadeleden sonra Kara Kartal, bu akşamki Adana Demirspor maçında kadar hiç 4 gol yiyerek kaybetmedi.

Haberin Devamı

Ali Tandoğandan Adana Demirspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Orta sahada kaçan puanlar

GÜNEŞ: KIZGÜN VE ÜZGÜNÜZ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Adana Demirspor maçının ardından konuştu:

Bugün çok hatalarımız oldu. Aslında 2 pozisyon biz hücuma çıktığımızda, kaptırdığımız toplardan rakibe uzak kaldık ve 2 gol yedik. Hücum ettiğimizde golü bulmamız gerekirken, rakibin oyununa yenik düştük. Rakibin oynamasına izin verdik. Top kazanmak için agresif, sert oynamadık. Oynadığımız oyun şekli kazanmaya yetmedi. Kötü goller yedik. Rakibe bunu vermemek gerekiyordu.

"Bu tip oyun olmaması gerekiyordu. Kızgın ve üzgünüm. Tercihlerimiz, beklentilerimiz karşılık bulmadı. Mert'in sakatlığı var. Durumuna bakacağız. Şu anda bir şey söylemek doğru değil. Büyük ihtimalle oyunun başında da vardı. O etkilemiş de olabilir. Yarına daha net konuşuruz. Dizinde olan bir şey. Ona bakacağız."

Ali Tandoğandan Adana Demirspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Orta sahada kaçan puanlar

KLUİVERT: FUTBOLCULARIMIZ YÜREĞİYLE ÇIKTI

Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert, Trendyol Süper Lig erteleme maçında 4-2 kazandıkları Beşiktaş mücadelesiyle ile ilgili "Bugün ilk 11’de başlayan futbolcularımız farklıydı ama çıkan bütün futbolcularımız yüreğiyle çıktı. 4-0’ı koruyamadık ama galip geldiğimiz için mutluyuz” dedi. Beşiktaş’ı Süper Lig’e çıktıkları günden bu yana ilk kez yendiklerini anlatan Kluivert, bu nedenle mutlu olduklarını söyledi. Altyapıya önem verdiğini kaydeden Kluivert, “Süper Lig’e çıkma başarısı gösterdiğimiz günden bu yana tek yenemediğimiz takım Beşiktaş’tı. Güzel bir galibiyet aldık. İzzet’i de oyuna alabildik ve böyle bir futbolcuyu oyuna alabilmek benim için mutluluk verici. Bende genç bir futbolcuydum ve sonrasında gelişim göstererek futbolculuğumu netleştirmiştim. İzzet’i oyuna almak ve onun iyi bir performans gösterdiğini görmek benim için mutluluk verici” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ali Tandoğandan Adana Demirspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Orta sahada kaçan puanlar

ALİ TANDOĞAN'DAN TEKNİK BAKIŞ: ORTA SAHADA KAÇAN PUANLAR

2005-2209 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Ali Tandoğan, Adana Demirspor maçı sonrası Beşiktaş'ı değerlendirdi:

Beşiktaş, Adana Demir maçını iki ceza alanı arasında kaybetti. Çünkü hem yumuşak orta saha savunmasıyla gollere engel olamadı hem de hücum geçişlerini yapamadı. Burada kurgu ve tercihte stretejik bazı hataların gözden geçirilmesi gerek. Beşiktaş’ın özellikle ilk yarıdaki problemi orta saha hakimiyeti. Bu tür deplasmanlarda özellikle orta sahaya sahip olamazsınız oyun kurmakta eksik kaldığınız gibi savunmada da yumuşak kalarak rakibe fırsatlar tanırsınız. Nitekim Beşiktaş’ın aslına bakarsınız Adana Demir maçını iki ceza alanı arasında kaybettiğini söyleyebiliriz. Oyun planlamasında stratejik bazı tercih hataları da var. Hocanın bu kurguyu tam yapamadığını ifade etmek gerek. Baktığınızda topa yine daha fazla sahip olan bir Beşiktaş var fakat tabela farklı.

Ali Tandoğandan Adana Demirspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Orta sahada kaçan puanlar

" Yani Trabzon’dakine benzer bir tablo. Adana Demirspor geçen sezondan bu yana benzer bir oyun oynuyor ve bunu hoca değişimine rağmen üzerine koyarak devam ettiriyor. Nedir bu? Rakibi dengesiz yakalamak, çok çabuk 3. bölgeye ulaşmak ve sonuç almak. Buna karşılık rakibi doğru karşılayarak kenarlara yönlendirme ve disiplini bozmadan savunma... Haliyle Beşiktaş, Cenk üzerinden oyun kurmaya ya da üretmeye çalıştı ama başarılı olamadı. "

Ali Tandoğandan Adana Demirspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Orta sahada kaçan puanlar

Seyirci ve zemine karşı!

Şuna da dikkat çekmeli. Gelen goller çok çabuk demoralize etti Beşiktaş’ı... Sonrasında ise oyun seyirci ve zeminle mücadeleye döndü Beşiktaş için. İkinci yarıda alınan riskler ve kurulan bir baskı vardı ama bu biraz da Adana Demirspor’a yaradı. Çünkü Adana Demirspor çok hızlı çıkabilen ve sonuç almayı beceren bir takım olduğunu bir kez daha gösterdi. Adana ligin en zor deplasmanlarından biri kabul ama Adana Demirspor’u da bu kadar eksikle yakalayabilmek önemli bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirmek bir kenara, Beşiktaş için üzerine düşünmesi gereken bir sonuç çıktı ortaya.

Şenol Güneş'ten öz eleştiri: Utanç verici!
YORUM YAZ