Alex-Oxlade Chamberlain attı ama kurtaramadı

Kara Kartal’ın, Fenerbahçe derbisindeki tek golünü sezon başında kadrosuna kattığı Alex Oxlade-Chamberlain ağlara yolladı. Fakat bu gol Beşiktaş için yeterli olmadı.

Alex-Oxlade Chamberlain attı ama kurtaramadı

Kara Kartal’ın, Fenerbahçe derbisindeki tek golünü sezon başında kadrosuna kattığı Alex Oxlade-Chamberlain ağlara yolladı.

Haberin Devamı

Alex-Oxlade Chamberlain attı ama kurtaramadı

Üst üste 2. gol

21. dakikada Djiku’nun hatalı pasında Cenk Tosun topu kaptı ve Samet’in ceza sahasında yıldız forvete yaptığı müdahale sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen 30 yaşındaki yıldız, golünü attı. Geçtiğimiz hafta da 1-1 sona eren Ankaragücü deplasmanında ağları sallayan İngiliz yıldız, böylece ligde üst üste iki gol birden atmış oldu. Tecrübeli oyuncu, Süper Lig’de 1 asistinin yanına 4. golünü eklemeyi başardı ama bu gol, mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Alex-Oxlade Chamberlain attı ama kurtaramadı

Aboubakar girdi ama etkili olamadı

Maç öncesi Beşiktaş’ta Vincent Aboubakar’ın yedek soyunduğu öğrenilmişti. Teknik direktör Rıza Çalımbay ise Aboubakar hakkında, “Bir oyuncu oynamayabilir. Her şey olabilir. Söyleyecek bir şey yok. Ufak bir problemi olabilir. Kadromuz bu” demişti. Aboubakar, derbide 64. dakikada Rebic’in yerine oyuna girdi ve hücumda etkili bir performans sergileyemedi. Kamerunlu forvet, rakip kaleye şut atamadan maçı tamamladı.

Haberin Devamı

Necip bu kez ön liberoda

Beşiktaş’ta takım kaptanı Necip Uysal, Fenerbahçe karşılaşmasında orta sahada görev aldı. Bu sezon sakatlıklar nedeniyle büyük oranda savunmanın göbeğinde görev alan tecrübeli futbolcu, bu kez orta alanda forma giydi. Teknik direktör Rıza Çalımbay, savunmanın ortasında Bailly ve Amartey’i sahaya sürerken, Necip bu ikilinin önünde yer aldı. Kara Kartal’ın kaptanı, mücadele anlamında her zaman olduğu gibi elinden geleni yaptı ama çabaları yetersiz kaldı. Son anlarda sarı kart gören deneyimli futbolcu, girdiği 10 ikili mücadelenin 3’ünden başarıyla ayrıldı.

Alex-Oxlade Chamberlain attı ama kurtaramadı

YORUM YAZ