MENÜ

Ahmet Nur Çebi'den TFF'ye ilginç öneri!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Çebi, geride bıraktığımız sezonla ilgili Beşiktaş aleyhine yapıldığı iddia edilen hakem hatalarını açıklarken, TFF Başkanı Mehmet Büyükeşi'ye de sürpriz bir öneride bulundu.

Ahmet Nur Çebi'den TFF'ye ilginç öneri!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu başladı. Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin tek aday olarak seçime girdiği genel kurulda Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi açıklamalarda bulundu. Geçen sezon yaşanan hakem hatalarını gündeme getiren Çebi, seçime tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi'ye ilginç bir öneride de bulundu. İşte haberin ayrıntıları...

Haberin Devamı

Genel kurul toplantısının açılışı yapıldıktan sonra başkanlık divanının seçilmesi için oylamaya geçildi. Yapılan oylamada Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak genel kurulda divan başkanı seçildi. Başkanlık divanının belirlenmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile toplantı devam etti. Genel Kurulda, TFF başkanı, yönetim kurulu ve denetleme kurulunun 1 Haziran 2022 ila 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki faaliyetlerinin ibrası da oylanacak.

Ahmet Nur Çebiden TFFye ilginç öneri

Genel kurula Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig kulüp başkanlarının birçoğunun yanı sıra FIFA ve UEFA temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin genel kurulda yaptığı açıklamalar şöyle;

Son 1 sene içerisinde TFF yönetimiyle Beşiktaş arasında bir huzursuz süreç yaşandı. Geçen sezon Beşiktaş'ın uğradığı sıkıntıları paylaşma ihtiyacımız var. Bunlardan bir tanesi, Alanyaspor maçında Yasin Kol hakemimiz aleyhimize skandal denebilecek kararlara imza attı. Bunlar görmezden gelindi. İki hafta sonra yeniden görev verildi.

Ahmet Nur Çebiden TFFye ilginç öneri

Ankaragücü maçında Josef de Souza, bir holigana müdahale etti. Takım arkadaşları ve hakemi korudu. Bu nedenle ceza kesildi. Bu haksızlığı ortadan kaldırmak hiç kimsenin aklına gelmedi ve gereği yapılmadı.

Ahmet Nur Çebiden TFFye ilginç öneri

Sivasspor - Galatasaray maçında ofsaytımsı pozisyonun VAR kayıtları açıklanırken, futbolcumuz N'Koudou ve Beşiktaş konuya neden dahil edildi. Bir daha da VAR kayıtlarını açıklama cesareti gösterilemedi.

Ahmet Nur Çebiden TFFye ilginç öneri

Sayın Başkan Allah yardımcınız olsun. Bunu samimiyetle söylüyorum. Buradan bir öneri yapmak istiyorum. Seçildikten sonra kurullarınızı siz atamak yerine, tüm genel kurul üyelerinin oylarıyla belirlemeyi düşünür müsünüz? Rica ediyorum sayın başkanım, MHK Başkanını değiştirmekle bir şey değişmiyor. Hakemlerin topluca değişmesi lazım. Bu hakemlerin hepsinin kulüplerle bir geçmişi var. 20-30 tane yeni hakem çıkaramıyor muyuz? Hep aynı hakemler geliyor. Bunu kökten çözün.'

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, daha sonra Ankara’da TFF Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nı takip eden basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çebi, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Beşiktaş’a yapılan haksızlıkları genel kurulda lugatımızı yumuşatarak ifade etmeye çalıştım. Yeni yönetime ve başkana bir mesaj vermeye çalıştık. Eşitlik ve adalet anlamında eksikler olduğunu, bunların kendi politikalarına güvensizlik oluşturduğunu belirttik. Bu tutumun devam etmesi halinde tavrımızı değiştirmeyeceğimizi anlatmaya çalıştık.

Ahmet Nur Çebiden TFFye ilginç öneri

Bakan ve vekillerin önünde anlaşılır ve net bir mesaj verdiğimi düşünüyorum. Federasyonla iyi geçinmezsek hakemler bizi doğrar şeklindeki anlayışa inanmak istemiyorum. Öyle bir şey olursa biz de daha da sertleşiriz. Kimse Beşiktaş’ın önünü kapatacak bir tutum içinde olmamalı.

Bütün kulüp başkanları hakemlerden şikayet etti. Sonuç olarak hakemler gittikten sonra geri geldiklerinde muhalefet etmeyenlerin şimdi konuşmaya hakları olmadığını söylemiştim.

Haberin Devamı

Ligi bitirtmeyiz diyorlardı. Lig bitti. Demek ki lig istediğimiz gibi bitmezse ligi bitirtmeyiz diyorlarmış onu şimdi anladık.

TFF, MHK’yı değiştirerek ayakta kalma formülünden vazgeçsin. Suçlu MHK değil, onları oraya getirenlerdir. Kurullar bağımsız olarak seçilmeliler. TFF başkanından rica ediyorum. Kurullara aday olmak isteyenler çıksınlar biz de oy verelim. Kazananlar futbola hizmet etsin. Bağımlı kişilerle bağımsız federasyon yönetim kurulu düşünülemez. Huzurlu çalışacaksak huzurun parçası olacağız. Tercih huzursuzluk olursa onu da yapmayı beceririz.

Ahmet Nur Çebiden TFFye ilginç öneri

Biz diğer kulüplere de haksızlık yapıldığında karşısında dururuz. Geçen sezon ligi bitirtmeyiz diyenler şimdi Lale Orta gitsin diyorlar. Her defasında federasyona bir şey mi yaptırmak zorundasınız. Çıkıp bileğinizin hakkıyla kupa almak bu kadar mı zor? Belki bileğinizin hakkıyla kupa alıyorsunuz ama bu konuşmalar insanların kafasında soru işareti yaratıyor. Buna dikkat etmek lazım.

Haberin Devamı

Federasyon başkanının Beşiktaş kamuoyunda bir algısı var. Bu algı doğru değilse bunu düzeltmesi gereken federasyon başkanıdır. Bu algı doğruysa mücadele etmeye devam edeceğiz. İşin özü bu.

Yine bir oyuncu kuralı getirilmiş. Mavi kartı olan oyuncu, yerli statüsünde oynayabilecekmiş. Bu kural bir tek kulübe yarıyor. Bir şey herkese yaramıyorsa bunu yapamazsınız. Bu taraf olmak, birine destek olmak anlamına gelir. Beyaz sayfa diyoruz. Dakika bir karşımıza lekeli sayfa çıkıyor.

Ahmet Nur Çebiden TFFye ilginç öneri

Ben federasyon başkanlığına aday olmadım. Hiçbir zaman aday olmak istemedim. Başka adayların olması ve benimsememiz halinde destek olabileceğimizi ifade ettik. Sanki ben 3-5 aydır federasyon başkanlığına hazırlanıyormuşum gibi hava oluşmuş, bunun için itiş kakış olmuş. Böyle bir şey yok. Beşiktaş dururken benim federasyonla işim olmaz. Aday olmam istendi ama aday olmadım. Başka aday çıksaydı onu desteklemeyi tercih ederdik. TFF başkanı beyaz sayfa açmak istiyorsa o sayfayı kirleten biz olmayacağız.”

Ahmet Nur Çebiden TFFye ilginç öneri

YORUM YAZ