MENÜ

Ahmet Nur Çebi bu sözlerle veda etti!

Beşiktaş Kulübü'nün olağan idari ve mali genel kurulu sona erdi.. BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında divan başkanlığına Serdar Keskin seçildi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetimi idari ve mali açıdan kongre üyeleri tarafından ibra edildi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, camiaya veda konuşması yaparken çarpıcı ifadeler kullandı.

Ahmet Nur Çebi bu sözlerle veda etti!

Kongrede yönetim kurulu adına idari ve mali faaliyetlerle ilgili raporların okunmasının ardından 1 Ocak-31 Aralık 2022 ile 1 Ocak-31 Mayıs 2023 dönemleri idari ve mali bakımdan siyah-beyazlı üyelerin oylarına sunuldu.

Haberin Devamı

İBRA OYLAMASI YAPILDI

Beşiktaş Kulübü’nde Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki yönetim kurulunun, 1 Ocak-29 Mayıs 2022, 29 Mayıs-31 Aralık 2022 ve 1 Ocak-31 Mayıs 2023 dönem faaliyetleri oy çokluğuyla ibra edildi.
BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen siyah-beyazlı kulübün genel kurulu devam ediyor.
Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasından sonra kulübün 1 Ocak-29 Mayıs 2022, 29 Mayıs-31 Aralık 2022 ve 1 Ocak-31 Mayıs 2023 dönemleri için yönetim kurulu idari ve mali açıdan üyelerin oylamasına sunuldu.
Yapılan oylamalarda Ahmet Nur Çebi dönemindeki yönetim kurulu idari ve mali açıdan oy çokluğuyla ibra edildi.

BEŞİKTAŞ'IN BORCU AÇIKLANDI

Beşiktaş’ın 31 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla toplam borcunun 6 milyar 780 milyon 665 bin 917 TL olduğu açıklandı.
Beşiktaş'ta olağan idari ve mali genel kurul toplantısı, Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleşiyor. Beşiktaş’ta Denetim Kurulu Üyesi Kerem Akbaş, siyah-beyazlı kulübün 31 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla toplam borcunun 6 milyar 780 milyon 665 bin 917 TL olduğunu açıklandı.

Haberin Devamı
Ahmet Nur Çebi: Ne olursa olsun birbirimizi hep sevdik, ben bu sevgiyle buradan gitmek istiyorum

ÜYELİK AİDATLARI YÜKSELTİLDİ

Beşiktaş Kulübü’nde üyelik için giriş aidatı 20 bin TL’ye; yıllık aidat ise 500 TL’ye yükseltildi.
Beşiktaş Kulübü’nde olağan idari ve mali genel kurul toplantısı sürüyor. BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen toplantıda üyelik giriş ücreti ve yıllık aidat ücretlerinin değiştirilmesine dair önerge verildi. Yapılan oylamanın ardından oy çokluğuyla kulübe üyelik için giriş aidatı 5 bin TL’den 20 bin TL’ye; yıllık aidat ise 250 TL’den 500 TL’ye yükseldi.
Siyah-beyazlı kulübe üyelik için giriş ve yıllık aidatın yeni ücretlerinin 1 Haziran 2024’ten itibaren geçerli olacağı açıklandı.

Ahmet Nur Çebi bu sözlerle veda etti

BAŞKAN ADAYLARINDAN BİRLİK MESAJI

Beşiktaş Kulübü'nde başkan adayları Serdal Adalı ile Hasan Arat, olağan idari ve mali genel kurulda bir araya geldi.
BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen olağan idari ve mali genel kurul toplantısı sürüyor. Genel kurulda bir araya gelen başkan adayları Hasan Arat ile Serdal Adalı, birlik mesajı verdi. Adalı, Arat'ın bulunduğu tribüne giderek rakibiyle kucaklaştı. Adalı ile Arat'ın bir araya gelmesine, kongre üyeleri alkışlarla destek verdi.
Ayrıca iki başkan adayı, kongre üyelerini selamlayarak birbirlerine başarı diledi.

Haberin Devamı

Ahmet Nur Çebi bu sözlerle veda etti

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları şöyle;

Ben 5 yaşında Karabük'e geldim. Karabük işçi semti, iş adamlarının olduğu bir kasaba, böyle bir yerde büyüdüm. Ben 6 yaşında ilkokula giderken önlüğümün altında Beşiktaş formasıyla gittim. O günden beri ben Beşiktaş'a aşığım aşık. Göreve geldiğimizde elektrik faturaları ödenmemiş, futbolculara maaşlar ödenmemiş, kulübe temlikler gelmiş durumdaydı.

ELİMDEN GELENİ YAPTIM

Beşiktaş'ın borcu benim namusumdur diyerek kapıya gelen herkesle mücadele ettim. Eylül ayı sonunda UEFA'ya verilmesi gereken temiz kağıdı, UEFA'ya yazı yazılarak ekim sonuna ertelenmişti. Göreve geldiğimde UEFA'ya verilmesi gereken temiz kağıdı için önümde 5 gün vardı. O dönem o günün 400 milyon TL olan parayı getirdik ve bu sorunu aştık.

Ahmet Nur Çebi bu sözlerle veda etti

BANKALAR DIŞINDA BORCUMUZ YOK

Haberin Devamı

4 yıl içerisinde pandemi, depremi süreci geldi. Yorulduk. Helali hoş olsun, Beşiktaş ayakta. Bugün, dünden kalan bir kuruş borcu ödenmemiş yoktur. Bizden alacağı olan bankaların dışında bizim bir borcumuz yoktur. Gelen arkadaşlar böyle bir sorunla karşılaşmayacaklar. 400 milyon borçla başladığım görevi, artı kasalarla devrediyorum. Bu kısmı kabul edelim. Ben bu konuda doğru işler yaptım. Stat sponsorluk sürecinde ikinci ve üçüncü yıllar için ödenmesi gereken paralar Beşiktaş finansal açıdan kar sağladığı için erken tahsil edilmiştir. Bir kısmı bankalara ödenmiştir. Yönetimden herhangi bir kişiye ödeme yapılmamıştır. 400 milyon TL borçla başladığım borcu artı 180-200 milyon TL kasada parayla devrediyorum.

GELECEK YÖNETİMLER DE EVVELKİ DÖNEMİ BAĞIMSIZ KURULUŞA DENETLETSİN

Kendinden önceki dönemlerin incelenmesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Çebi şunları söyledi:

“‘Paralar nerede?’ diye buradan giden başkanın hesaplarının incelenmesi talep edildi. Tarafsız bir kuruluşa tüm hesapları incelemesi için talimat verdik. O süreç tamamlandıktan sonra tüm evraklar ilgili makamlara intikal ettirilmiştir. Bunu hesap görmek için yapmadım. Bunu camia benden istedi. Bunu yapmasaydım vicdani olarak doğru bir yerde görmeyecektim. Bu işlem şahsi bir işlem değildir. Yasal bir sorumluluğu yerine getirdim, kötü de bir şey yapmadım. Gelecek yönetimler de bir evvelki dönemi bağımsız bir kuruluşa denetletsin.”
BJK Nevzat Demir Tesisleri’yle ilgili durumu da çözdüklerini belirten Çebi, “Nevzat Demir Tesisleri, orman bakanlığı tarafından spor bakanlığından alınmış. Spor bakanlığında sözleşmesi olan Beşiktaş açıkta bırakılmıştır. Çalışmalarımızın sonuncunda Beşiktaş Futbol A.Ş ile kiralamasını 29 yıllığına yapmıştır. Bundan sonra dava açılması söz konusu bırakılmamıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ahmet Nur Çebi bu sözlerle veda etti

HAKEMLERİN GİTMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEN BENDİM

MHK ve hakemlerle ilgili de düşüncelerini aktaran Başkan Çebi, “MHK hakemleri gönderdi sonra geri geldiler. Bunların gitmesi gerektiğini, gelmemeleri gerektiğini hakem kurulunun baştan aşağı sıfırlanmasını söyleyen bendim. Ben Beşiktaş’ı temsil ediyorum. Bir gün öyle bir gün böyle konuşmadım. Ama diğer kulüpler önce şöyle sonra böyle… Sonra gerçekleri kabul ettiler. Beşiktaş başkanı haklıydı dediler. Bunu dedirtmek benim için onur ve gurur kaynağı” ifadelerini kullandı.

HİÇ KİMSE BEŞİKTAŞ BAŞKANI'NA EL KALDIRAMAZ

Hiç kimse Beşiktaş'ın başkanına el kaldıramaz, kaldırmadı da. Ben doğruyu söylemek zorundayım. Eğer böyle bir şey olsaydı ben gerekeni yapardım. Bir parmak sallama durumu yoktu. Ama 5 dakika daha bekleyip sonra içeri girebilirdi. Bunu da söylüyorum. Taraftarlar üzülürken ben de kahroldum. Bu takım, bu oyuncular yukarıya doğru çıkacak ve hak ettikleri yere gelecekler. Bu oyuncular hocamız tarafından istenerek alındı. Onlara sahip çıkalım, değer verelim.

Ahmet Nur Çebi bu sözlerle veda etti

BEŞİKTAŞ BAŞKANI'NA BABASINI GETİRMEYEN ARKADAŞIN HESABINI VERİYORUM

Genç futbolcuları bizim dönemimizde çıkardık ve bonservisleriyle gelir sağladık. Bunlar için 40 milyon, 30 milyon yapacak diyenler var. İnşallah yaparlar çünkü haklarımız ve paylarımız var diğer kulüplerle sözleşmelerde. Ama bir şey vurgulamak istiyorum. Kalmaları için mücadele ettim. Kimisi, 'Ne olur önümü açın' dedi. Bir tanesine anlatmaya çalıştım, babasını yanıma çağırdım. 'Babamı ilgilendirmiyor bu konular' dedi 19 yaşındaki delikanlı. Beşiktaş başkanına babasını getirmeyen arkadaşın ben bugün hesabını veriyorum. Beşiktaş başkanı olarak bana değer vermeyene ben hiç değer vermem. 

Ahmet Nur Çebi bu sözlerle veda etti

GALATASARAY'IN ELİNDEN 1 GECEDE ALDIK

Futbolla ilgili konuşan bir arkadaşımız vardı. Transferleri konuşuyoruz. Bakın ben bilmediğim işlerde ekonomiyi yönetmeye çalıştım. Transferlerin yanlış olduğu bugün söylenebiliyor. Çok üzücü sonuçlar aldık. Ben kahroldum. İçimdeki inancı söylemek istiyorum, bu oyuncular, bu takım bir süre sonra yukarıya doğru çıkacaktır. Göreceksiniz, bunlar hoca istenerek getirilmiştir. Rica ediyorum sahip çıkalım onlara. Biz değer verelim onlara. Yapılan transferler ilgili, transfer çalımı, hafınızı tazelemek istiyorum. Gedson, Ghezzal ve Rosier transferleri Galatasaray'ın elinden bir gecede alınarak Türkiye'ye getirilmiştir. Bunları hatırlamakta fayda var.

BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKAYESİ

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş'a olan sevgisinin hiç bir zaman son bulmayacağını söyleyerek, “Beşiktaş’a ve Beşiktaşlılara hakkımı helal ediyorum” dedi.

Beşiktaş'ta olağan idari ve mali genel kurul toplantısı, Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleşti. Toplantı sonunda veda konuşması gerçekleştiren Başkan Ahmet Nur Çebi, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Beşiktaş’a başkanlık yapmış olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün önemli bir mali kongre geçirdik. Kurul başkanlarına ve yöneticilerine saygılarımı sunuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Acı tatlı günlerimiz oldu. Ne olursa olsun birbirimizi hep sevdik. Ben bu sevgiyle buradan gitmek istiyorum. Hepinizden helallik istiyorum. Ben de Beşiktaş’a ve Beşiktaşlılara hakkımı helal ediyorum. Trol hesaplar ile bana, aileme ve Beşiktaş’a küfür edenlere hakkımı helal etmiyorum. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Keşke daha fazlasını yapabilseydim. Bizimkisi siyah-beyaz bir aşk hikayesi. Hiçbir zaman bitmeyecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Ahmet Nur Çebi bu sözlerle veda etti

YORUM YAZ