MENÜ

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası çok konuşulacak sözler! 'Bunları sürekli yapsa bonservisine 10 milyon euro eklenir'

Beşiktaş, Süper Lig'in 35. hafta mücadelesinde ligin etkili takımlarından Adana Demirspor'a konuk oldu. Siyah-beyazlı ekip geriye düştüğü maçı 4-1 kazanarak serisini devam ettirdi. Fanatik yazarları da Beşiktaş'ın Adana Demirspor'u farklı skorla geçtiği maçı köşe yazılarında değerlendirdiler. İşte o çok konuşulacak yazılar...

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası çok konuşulacak sözler! 'Bunları sürekli yapsa bonservisine 10 milyon euro eklenir'

Süper Lig'in 35. haftasında Adana Demirspor, sahasında Beşiktaş'ı ağırladı.. Siyah-Beyazlılar, deplasmanda oynadığı mücadeleden 4-1'lik sonuçla galip ayrıldı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ YİNE GERİDEN GELİP KAZANDI

Beşiktaş'ı Adana Demirspor karşısında galibiyete taşıyan golleri; 45+4. dakikada ve penaltıdan 90+6. dakikada Vincent Aboubakar, 46. dakikada Gedson Fernandes ile penaltıdan 72. dakikada Cenk Tosun attı. Adana Demirspor'un golü, 19. dakikada Younes Belhanda'dan geldi.

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası çok konuşulacak sözler Bunları sürekli yapsa bonservisine 10 milyon euro eklenir

SERİYE DEVAM

Beşiktaş, son olarak aldığı hükmen 3-0'lık Gaziantep FK galibiyeti dışında oynadığı son 3 maçta da ilk golü yiyerek geri düşen taraf olmasına rağmen geri gelip kazanmayı başardı. Süper Lig'deki galibiyet serisi 6, yenilmezlik serisi 13 maça çıkan Beşiktaş; 34 maç sonunda 74 puana ulaştı. 6 maçlık galibiyet serisi sona eren ve iç sahada bu sezonki ilk yenilgisini alan Adana Demirspor ise 33 maç sonunda 63 puanda kaldı.

Haberin Devamı

MONTELLA ÇILDIRDI, ATILDI

Müsabakanın 78'inci dakikasında Mustafa Kürşad Filiz'in düdüğüne sinirlenen Vincenzo Montella sert bir tepki gösterdi. Sahaya giren İtalyan hoca daha sonra dördüncü hakeme dokunarak itirazlarda bulundu. Mustafa Kürşad Filiz, Vincenzo Montella'ya kırmızı kart gösterdi.

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası çok konuşulacak sözler Bunları sürekli yapsa bonservisine 10 milyon euro eklenir

ADANA'DA BİR İLK

Süper Lig ekibi Adana Demirspor'un evindeki yenilmezlik serisi Beşiktaş maçında sona erdi. Mavi-lacivertliler bu sezon Spor Toto Süper Lig'de kendi evinde ilk kez bir maçtan mağlup ayrıldı.

'BU KADAR SİNİRLENDİĞİMİ HATIRLAMIYORUM'

Hakem yönetimini çok sert bir şekilde eleştiren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Maç içerisinde ben bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum. Biraz sağlığım bozuktu herhalde. Midem rahatsızdı. Belki ondan olabilir. Masa başı ve kararlara girmek istemiyorum. Oyun akıcılığını futbol oynamayı düşünen takım ve oyuncuların önünü açmak gerekir. Ama çok konuşmayalım. Çünkü biz hiç değinmedik hakemler konusuna. Değinmeyelim. Bizim aldığımız puanın iyi olması, takımın iyi olmasıyla orantılı. Oyuncuların iyi olmasıyla orantılı. Bu ligin sonuçları ne olursa olsun mantık dışı, hukuk dışı bir lig. Yani bunu suçlamak için söylemiyorum. Şimdi düşün iki üç hafta dinleniyorsunuz. Bir maç oynuyorsunuz. Bir takım bakıyorsunuz puanı yok. O da bir üç puan alıyor. Ya bu takımın acaba kiminle ne maçı var?"

Haberin Devamı

ÇOK KONUŞULACAK YAZILAR

Fanatik yazarları da Beşiktaş'ın Adana Demirspor'u deplasmanda farklı yendiği 5 gollü maçı köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar...

ŞENOL HOCANIN KARŞI HAMLESİ - ALİ ECE

Montella Türkiye’ye geldiğinden beri muazzam teknik direktörlük sergiliyor. Demirspor’un hücum sürekliliği üstüne Colley’in de hatası birleşince öne geçtiler. Şenol hoca devre bitmeden, oyuncu değiştirmeden oyunu değiştirme aklını göstererek meslektaşı Montella’ya karşılık verdi: Redmond ortaya geçip taa kendi savunmasının önünden top almaya başladıktan sonra Beşiktaş önce oyunu sonra da skoru dengeledi. Skoru 1-1’e getiren gol tabii ki Aboubakar’ın çaprazdan şut büyücülüğü sayesinde. Artık Amir gibi en yeni takım arkadaşı bile Aboubakar’ın bu eşine az rastlanır üstün yeteneğini biliyor.

Bu arada devre sonundaki Cenk - Rodrigues pozisyonunda hakem Filiz hakemlerimizin en büyük sorununu bir kez daha gösterdi: Filiz, kuralları çok iyi bilse de, oyunu oyunun kuralları kadar bilmiyor: Rodrigues’in ayağı tehlikeli olarak kalkmıyor zaten Cenk’e tehlikeli şekilde temas ediyor.

Haberin Devamı

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası çok konuşulacak sözler Bunları sürekli yapsa bonservisine 10 milyon euro eklenir

Total kontrol oyunu

Beşiktaş ikinci yarıda tamamen sonuç odaklı gerçekçi bir total kontrol oyunu oynadı: Devre başlar başlamaz Gedson’un soldan girip harika plaseyle attığı gol ekstra oldu. Gedson bu vuruşları sürekli yapabilse bonservisine artı 10 milyon Euro eklenir! Üçüncü gol Montella’nın Demirspor’da düzeltemediği tek kolektif handikabı duran top savunma eksikliğinden kaynaklanan penaltıdan geldi. Bu sezon Demirspor'u ligde Adana'da ilk kez hem de farklı yenmek, derbi galibiyetleri eksi 1 değerinde kıymetli, Şenol hocaya tebrikler!

GELECEK SEZON PLANLAMASI! - CEM DİZDAR

Ülke futbol ortalamasının düşüklüğü nedeniyle problemi fazla da olsa ön alana doğru oynayan takımların maçlarını izlenir kılıyor. Dün akşam ki maç misali. İzleyenler açısından zevkli ve heyecanlı bir ilk devre... Hücum çeşitliliği fazla, bitiricilik uygulamaları ağırlıklı olarak şuta dayalı girişimler. Goller ise bariz savunma hatalarından kaynaklı. Haydi diyelim Beşiktaş’ın yediği gol, taç atışında pozisyon alamayan Colley’den kaynaklı! Demirspor’un yediği gollere gelirsek... Bilinir, ülke de çok kabul gören bir anlatı vardır; 'Direkt (dikine) oyun’. Bu tanım çok beğenilir ve bu nedenle yerli yersiz kullanılır. Demirspor bu anlayışın temsilcilerinden biri ve ben şahsen tarzlarını beğeniyorum, futbolun ülkedeki vasatını yükseltmeye gayret ediyorlar. Ancak sorunları da aşikar. Örneğin, gol öncesi Aboubakar’ın auta giden kafa vuruşunda sol beki yerinde olmayan Demirspor, devre biterken yediği golde iki bekinden de mahrumdu! Seri çıkan Beşiktaş, iki savunmacıya karşı üç hücumcuyla buldu golü. Keza ikinci devre başında Gedson Fernandes yine sağ kanadı antrenman rahatlığında kullanıp golü attı.

Haberin Devamı

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası çok konuşulacak sözler Bunları sürekli yapsa bonservisine 10 milyon euro eklenir

Montella'dan gereksiz hamle

Karşı tarafta neyi, nasıl yapması gerektiğini bilen Beşiktaş ‘Doğru kapan/doğru açıl’ ile alanları da zamanı da doğru kullanarak maçı 72’de kopardı. Yani sade, basit ve işleveldiler. İkinci yarısı ilkine göre hızla ‘Ülke futbol vasatı’na yönelen maçta Demirspor daha çok Yusuf Sarı örneğinde olduğu gibi topu taşıyarak çıkamaya çalışınca Beşiktaş duvarına çarptı. Sahadaki Beşiktaş oyun gücü bu denli net iken Vincenzo Montella’nın bir hakem kararı sonrası kendini attıracak kadar kendini kaybetmesi fazlasıyla gereksizdi.  Beşiktaş bence iyi başladığı ancak bazı sonuçlara bağlı acele bir kararla makas değiştirdiği sezonu Şenol Güneş’le kabul edilebilir bir yerde bitirecek. Gerisi gelecek sezonu planlamaya kaldı.

 

BU ÜÇLÜ ÇOK GÜÇLÜ - SERKAN AKCAN

Beşiktaş, Şubat ayının başında Sivasspor’a kaybettiği maçtan bu yana 13 maçtır yenilmiyor. Adana Demirspor deplasmanı, bu ligin derbilerle birlikte en zor deplasmanı şüphesiz. Fakat Şenol Güneş ve öğrencileri böylesine zorlu bir deplasmanı kolaya çevirmeyi başararak rakibinin yenilmezlik serisini de bitirmiş oldu. Beşiktaş zor maçları coşkuyla oynayıp dengesini neredeyse hiç kaybetmeden kazanıyor. Taçtan basit bir gol yemelerine rağmen yeniden ayağa kalkmak için ekstra bir çabaya ihtiyaç duymadılar, herkes ezberini oynamaya devam etti. Hatta Güneş oyundan o kadar memnundu ki, Galatasaray derbisinde olduğu gibi 85’e kadar oyuncu değişikliğine bile gitmedi. Güneş her şeyden önce planına güveniyor ve Mert Günok, Gedson, Aboubakar hattında neredeyse hiç sorun yaşamıyor. Bu üçlü hemen her maçın senaryosunda belirleyici rol oynuyorlar.

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası çok konuşulacak sözler Bunları sürekli yapsa bonservisine 10 milyon euro eklenir

Görkemli bitiriş

Mert Günok sadece oyun kurulumundaki pas kalitesiyle değil hemen her maçta jeneriklik kurtarışlarından birini yaparak Beşiktaş’ın kalesini hakkıyla savunuyor. Beşiktaş’ın matematiksel olarak şampiyonluk şansı kalmasa da sezonun oldukça görkemli bitiriyor. Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerini kazanmak, evinde hiç yenilmeyen Demirspor’u Adana’da yenmek büyük iş doğrusu. Şenol Güneş, bugünden gelecek sezonunun planını oynuyor gibi. Güçlü bir bitirişin ardından yönetim Güneş’in istediği sağ stoperi, 6 numarayı ve forveti alırsa yarışa en önlerden başlayabilir.

BİR PENALTIYI KAÇIRDI... - DENİZ ÇOBAN

Hakemin doğru kararlarının yanında yanlışları da vardı.

44'te Adana Demirspor'da Rodrigues, kendi ceza sahasında ayağını, Cenk’in kafasına kadar kaldırıyor. Penaltıyla beraber, Rodrigues’e bir desarı kart gerekirdi.

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası çok konuşulacak sözler Bunları sürekli yapsa bonservisine 10 milyon euro eklenir

45+2’de Ndiaye’nin kendi vurduğu top eline gelince penaltı beklentileri oldu. Oysa kural açık: “Oyuncunun bilerek oynadığı top kendi eline gelirse penaltı olmaz!”

70'te Saiss’e, ev sahibinden Ndiaye’nin yaptığı penaltı çok netti.

Maçın uzatma dakikalarında Beşiktaş'tan Gedson’a, kaleci Ertaç’ın hareketi de net penaltıydı ama hakem göremedi. VAR devreye girdi ve doğru bir penaltı kararı daha çıktı.

ENGEL TANIMIYOR - ORHAN YILDIRIM

Ligde galibiyet serisini bozmak istemeyen Beşiktaş, sürpriz sonuçlar alan Adana Demirspor deplasmanında rahat kazandı. Kritik maçta geri düşen Kartal, disiplinli oyunu ile sonuca gitmesini bildi. Futbol dolu gecede; Gedson ile Aboubakar öne çıkan isimler oldu. Evinde ilk kez kaybeden Güney ekibi taraftarı önünde üstünlüğünü koruyamadı.

Nefes kesen maç

Beşiktaş deplasmanmaçı olmasına rağmen, hücumu düşündü. Ev sahibi aynı şekilde karşılık verdi. Mücadele dolu karşılaşma zevk verdi. Pozisyonlar, karşılıklı goller. Penaltı itirazları, ilk yarıda futbol keyfi yaşanmasını sağladı. Adana Demirspor, 19’da Belhanda ile öne geçti. Disiplinini bozmayan Siyah-Beyazlılar atak üstüne atak denedi. Nitekim 45+4'te eşitliği buldu. Amir'in müthiş pasına, Aboubakar nefis vurup ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası çok konuşulacak sözler Bunları sürekli yapsa bonservisine 10 milyon euro eklenir

Gedson'dan Talisca golü

Transfer teklifleri yüzünden futbola ara veren Gedson nihayet geri döndü. İyi başladığı maçta, orta alandan takımı atağa çıkaran isimdi. İkinci yarının hemen başında ligde ilk golü ile tanıştı. Uzak köşeye akıl dolu vuruş yapıp, Talisca'nın müthiş gollerini hatırlattı. Geriden gelip öne geçen Beşiktaş, hız kesmedi. Ndiaye'nin Saiss'a yaptığı penaltıda Cenk; top ile kaleci Ertaç'ı farklı köşelere gönderdi: 1-3. Direnç göstermesine rağmen, skor üretemeyen Güney ekibi, strese girdi. Montella,4. hakeme fiziki temasta bulunup, atıldı. Maçta son sözü Aboubakar söyledi. Kamerunlu yıldız, ilk yarıda olduğu gibi yine uzatma dakikası içinde penaltıdan golünü attı: 1-4.

Penaltı yaratıcısı Gedson, haftalar sonra maça damga vurmasını bildi. Yüksek tansiyonun yaşandığı gecede, daha iyi kalite ve tecrübesi olan istediğini aldı.

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası çok konuşulacak sözler Bunları sürekli yapsa bonservisine 10 milyon euro eklenir

YORUM YAZ