MENÜ

Acı fatura böyle ortaya çıkmış! İşte Beşiktaş'ta Victor Ruiz gerçekleri...

Siyah-beyazlı kulüp, CAS sürecinin sonunda Victor Ruiz'e yüklü bir meblağ ödemek zorunda kaldı. Bu sürecin nasıl geliştiği ve yapılan ihmaller de ortaya çıktı. İşte detaylar...

Acı fatura böyle ortaya çıkmış! İşte Beşiktaş'ta Victor Ruiz gerçekleri...

Spor Tahkim Mahkemesi CAS, Beşiktaş'ın eski stoperi Victor Ruiz'e 2.3 milyon euro tazminat ödemesine karar vermişti. Siyah-beyazlı kulüp, söz konusu cezayı şu açıklama ile duyurmuştu: "20 Aralık 2023 Court of Arbitration for Sport – CAS (Spor Tahkim Mahkemesi) kararına göre, Şirketimiz ile kontratını 15 Temmuz 2020 yılında feshetmiş olan Profesyonel A Takım oyuncusu Victor Ruiz Torre'ye fesih tazminatı olarak 2.048.538,93 EUR ve Covid-19 pandemisi dolayısıyla yapılmış olan 270.000 EUR tutarındaki ücret kesintisinin, ilgili dönemleri dikkate alarak hesaplanacak yıllık 5% faizi de kapsayacak şekilde ödenmesine hükmedilmiştir."

Haberin Devamı

Detaylar ortaya çıktı

2019-20 sezonunun başlangıcında Villarreal’den Beşiktaş’a 2.5 milyon euro karşılığında gelen İspanyol stoper, bir yıl kaldı ama siyah-beyazlılara büyük yara açtı. Ancak hikayesi, hem siyah-beyazlılara hem de diğer kulüplerimize ders olacak şekilde gerçekleşti.

İşte Ruiz gerçekleri:

- Beşiktaş, Covid-19’u gerekçe göstererek, futbolcunun maaşından 270 bin euro kesinti yapmak istedi. Ancak Ruiz bunu kabul etmeyerek üç aylık alacağını istedi.

- 160 bin euro alacağı, 3 bin euro da kirası olmak üzere aylık 163 bin euro talep eden oyuncunun üç aylık maaş alacağı 480 bin euroydu.

- Kulübün profesyonelleri, futbolcuya karşı ellerinin güçlü olması açısından yarısının verilmesini talep etti. En azından 240 bin euroluk ödeme Ruiz’in yolunu tıkayacaktı.

Haberin Devamı

 - Ancak dönemin başkanı Ahmet Nur Çebi bunu kabul etmedi ve sonuna kadar gidilmesini istedi.

Acı fatura böyle ortaya çıkmış İşte Beşiktaşta Victor Ruiz gerçekleri...

- Bunun üzerine Ruiz, alacaklarının ödenmemesini gerekçe göstererek, haklı fesih yaptı. Bunun sonrasında da tüm parasını istemek için FIFA’nın kapısını çaldı.

- FIFA da Beşiktaş’a savunma hakkı vermek için bir yazı gönderdi. Siyah-beyazlılarda bu yazı, iki çalışana gitti; biri başkan asistanı, diğeri de raporlama sorumlusuydu.

- Ancak ikisi de bunu hukuk servisine yansıtmadı. İhmal mi, unutkanlık mı, başka bir şey mi bilinmez, Beşiktaş bu sayede(!) savunma hakkını kaybetti. Kısacası Beşiktaş, her şeyi kabul etmiş gibi göründü.

- Bunun sonrasında davalar birbirini takip etti. Kartal, İsviçreli bir hukuk bürosuyla anlaştı. (Onlara da ciddi anlamda bir bedel ödedi.)

- Ama nafile... FIFA faturayı Beşiktaş’a kesti. Ardından da CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) süreci başladı. 20 Aralık’ta bu da sonuçlandı ve siyah-beyazlılar, 2.3 milyon euro ödemeye mahkum oldu.

Toplamda 8.3 milyon Euro!

Villarreal’den 2.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında alınan Victor Ruiz, son davanın ardından toplam 3 yıllık sözleşmesinin karşılığını, yani 5.3 milyon euronun tamamını da cebine koymuş olacak. CAS, sözleşme boyunca olan bedeli ödemeye hükmettiği için menajeri de toplam 530 bin euro tahsil edecek. Yani kulübün cebinden, ödenen ve ödenecek olan (100 bin eurodan fazla olan) dava ve avukatlık masrafları hariç, 8,3 milyon euro çıkacak.

Haberin Devamı

 

Acı fatura böyle ortaya çıkmış İşte Beşiktaşta Victor Ruiz gerçekleri...

Buna ilave olarak, Ruiz’i başka kulübe transfer etme imkanını da kaçıran kulüp, milyonlarca euroluk transfer geliri elde etme imkandan da mahrum kalmış oldu.

7 Ağustos 2019’da Beşiktaş’a katılan Ruiz, 15 Temmuz 2020’de sözleşmesini feshetti. Bir yıl oynayan İspanyol stoper, 23 lig maçına çıktı.

Ödeme yoksa, transfer de yok!

Beşiktaş, CAS’ta kesinleşen bu kararın sonrasında, 2.3 milyon euroyu ödemeden yeni bir transfer yapamayacak. Ara transferde kadroya birçok takviye yapmanın hesaplarında olan siyah-beyazlılar, bu bedeli karşılamadan ya da oyuncuyla anlaşmadan yeni isimleri kadrosuna katamayacak. Victor Ruiz’in davasıyla pahalı bir ders alan Beşiktaş, N’Koudou’da aynı hataya düşmedi. Siyah-beyazlılar, kendilerine ihtarname çeken futbolcusunun ödemesini gerçekleştirerek, serbest kalmasının önünü kesmiş oldu.

Haberin Devamı

Acı fatura böyle ortaya çıkmış İşte Beşiktaşta Victor Ruiz gerçekleri...

YORUM YAZ