MENÜ

Beşiktaş ve Sivasspor arasında 28. randevu!

Beşiktaş, Süper Lig’in 18. Haftasında evinde lider Demir Grup Sivasspor’u konuk edecek. Vodafone Park’ta 2020 yılının ilk Süper Lig maçı oynanacakken zorlu maç saat 19:00’da başlayacak ve Ali Şansalan haftanın en önemli karşılaşmasında düdük çalacak.

Siyah beyazlı ekip ligin ilk haftasında Sivasspor’a deplasmanda 3-0’lık farklı bir sonuçla mağlup olmuştu. Lider Sivasspor ligin ilk yarısında topladığı 37 puanla zirvede yer alırken toplam 35 gol atıp 16 gol kalesinde gördü. Ev sahibi Kara Kartallar ise 30 puanla ligin 6. Sırasında yer alıyor. Beşiktaş toplam 27 gol atıp 22 golü kalesinde gördü.

Haberin Devamı

Maç öncesi Beşiktaş’ta Lens ve Dorukhan sakatlıkları nedeniyle, Victor Ruiz ise cezası dolayısıyla sahadaki yerlerini alamayacaklar. Yiğidolarda ise takımın önemli oyuncusu Mert Hakan Yandaş cezası nedeniyle takımı yalnız bırakacak. Sakatlığı bulunan Emre Kılınç’ın ise maçta forma giymesi bekleniyor.

28. Randevu

Beşiktaş ve Sivasspor bugüne kadar ligde toplam 27 maçta karşı karşıya geldiler. Bu maçların 13’ünü Beşiktaş kazanırken 5 maç eşitlikle sona erdi, 9 maç ise Sivasspor’un üstünlüğüyle tamamlandı. Beşiktaş bu maçlarda toplam 37 gol atarken, 31 kez de kalesinde gol gördü.

Siyah beyazlı ekip bugüne kadar 13 kez Sivasspor’u evinde ağırladı. Bu maçların 5’inde Beşiktaş rakibini mağlup ederken 5 maçta da rakibine mağlup oldu. Evinde rakibine toplam 21 gol atan Kara Kartal, 16 golü de kalesinde gördü.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Sivasspor ile İstanbul’da ilk kez 2005-2006 sezonunda karşı karşıya gelmişti ve sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrılmıştı. Rakibi Sivasspor ile İstanbul’da oynadığı ilk 5 maçta galibiyet alamayan siyah beyazlı ekip içerdeki ilk galibiyeti 2010-2011 sezonunun 10.haftasında elde etmişti.

Haber: Nihat Uzel

İstatistik: Aslıhan Çil

YORUM YAZ