MENÜ

Beşiktaş Tunay'ı kaçırdı!

Almanya Bundesliga'ya tekrar yükselen Hertha Berlin, Hamburg'da forma giyen Türk Milli futbolcu Tunay Torun ile anlaştı. Beşiktaş'tan Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu da bu futbolcuyla görüşmek üzere Almanya'ya gitmişti.

Beşiktaş Tunay'ı kaçırdı!

Hertha Berlin, sezon sonunda Hamburg ile sözleşmesi sona erecek Tunay Torun'u bonservis bedelsiz olarak kadrosuna kattı. Hertha Berlin ile 3 yıllık sözleşme imzalayan 21 yaşındaki futbolcu, "Hertha ile Bundesliga'da hem kendim, hem takımım kalıcı olacak" dedi. Takımı Hamburg'un yanı sıra Stuttgart, Galatasaray ve Beşiktaş'tan da transfer teklifi alan Torun, "Benim geleceğim açısından en iyi perspektifi sunması, Hertha'yı seçmemde önemli rol oynadı. Ayrıca antrenör Markus Babbel, benimle olan planlarıyla beni ikna etti. Zira Bundesliga'da kendimi daha da geliştirmek istiyorum. Hedefim ileride Barça formasını giymek" dedi.

Almanya 1. Futbol Ligi'nde iki yıldan beri 27 kez giydiği Hamburg formasıyla 2 gol atan Tunay Torun, hayalindeki hedefleri arasında ise A milli formasını taşıdığı Türkiye ile Dünya Şampiyonluğu yaşamak olduğunu söyledi. Orta saha ve kanatlarda oynadığı için çok yönlü bir futbolcu olan Torun, çok sayıda Türk'ün yaşadığı Berlin'in takımı Hertha ile anlaştığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Aylardan beri Tunay Torun ile anlaşmak için mücadele verdiklerini vurgulayan Hertha Berlin Menajeri Michael Pretz ise şunları söyledi:

"Tunay, antrenörün güven verdiğinde çok iyi oynayan bir futbolcu. Uzun bir süredir irtibattaydık. Ayrıca çok yönlü meziyetlere sahip olması takımımıza güç katacaktır. Ayrıca daha fazla para veren kulüpleri değil de bizim perspektifimizi kabul etmesinden dolayı da çok mutlu olduk."

İŞTE TUNAY TORUN



İsa DEVEÇEKEN - Frankfurt / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ