MENÜ

Beşiktaş trasfer bombasını patlatıyor - Son dakika Bjk transfer haberleri ve detaylar

Beşiktaş'ta transferde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Peki Beşiktaş'ta kimler gidecek, kimler kalacak? İşte gazetelere yansıyan son dakika Beşiktaş transfer haberleri ve detaylar...

Beşiktaş trasfer bombasını patlatıyor - Son dakika Bjk transfer haberleri ve detaylar

Geçen sezonu 4. sırada tamamlayarak hayal kırıklığı yaşatan Beşiktaş, bir yandan kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da takımda büyük bir revizyona gidiyor. Geride bıraktığımız sezonda Şampiyonlar Ligi’nde vitrine çıkan Siyah-Beyazlı futbolculara da teklif üstüne teklif yağıyor... Maddi sıkıntılar nedeniyle maliyeti yüksek oyuncularla yolları ayırmayı planlayan Beşiktaş’ta yönetimin; Domagoj Vida, Ricardo Quaresma ve Alvaro Negredo için gelen teklifleri değerlendirmesi bekleniyor.

Quaresma Çin yolcusu!

Yıllardır ismi Uzak Doğu kulüpleri ile anılan Quaresma’nın Çin yolculuğu başlamak üzere... Portekizli süperstar için kulübe tatmin edici bir teklif geldiği ve Başkan Fikret Orman ile kurmaylarının yapılan görüşmeler sonunda bu öneriyi kabul etmeye hazırlandığı belirtildi. Kara Kartal, bu transfer sonrasında hem 34 yaşındaki futbolcunun maliyetinden kurtulacak hem de ciddi bir gelir sağlayacak. Quaresma’nın da kariyerinin son döneminde iyi bir sözleşmeye imza atmak istediği biliniyor. Çin kulübünün, Beşiktaş’a 12 milyon Euro, Q7’ye de yıllığı 7 milyon Euro’dan 2 senelik kontrat teklif ettiği öğrenildi.

Negredo eve dönüyor

Geçen sezon büyük umutlarla transfer edilen ancak bekleneni veremeyen Alvaro Negredo, Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda kadro dışı bırakılmış ve kamp kadrosuna alınmamıştı. Tecrübeli hocanın bu tavrı oldukça eleştirilirken, asıl gerçek ortaya çıktı. Siyah-Beyazlılar’ın, 32 yaşındaki yıldız için bir İspanyol kulübüyle 4 milyon Euro’ya el sıkıştığı öğrenildi. Yıldız futbolcunun da ülkesine geri dönmeyi kabul ettiği ve transferin en kısa zamanda kamuoyuna duyurulacağı belirtildi. Negredo’nun yeni ekibinin ismi saklanırken, bu takımın geçen sezon İspanya 2. Lig’de Şampiyon olarak La Liga’ya yükselen Rayo Vallecano olabileceği belirtildi.

Vida Ada’ya gidiyor

Hırvatistan Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda boy gösteren Domagoj Vida, Rusya’da ortaya koyduğu performansın ardından değerini ikiye katladı. Hırvatlar’ın çeyrek finale çıkmasıyla beraber talipleri artan 29 yaşındaki futbolcu için İngiltere Premier Lig ekiplerinin de devreye girdiği öğrenildi. Siyah-Beyazlı yönetimin, geçen sezonun devre arasında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’den bonservissiz kadroya kattığı Vida için 13 milyon Euro’luk bir teklif aldığı ileri sürüldü. Vida’nın Premier Lig’e gitmeyi çok istediği; Dünya Kupası sonrasında bu transferin büyük oranda sonuçlanacağı ifade ediliyor.

BEŞİKTAŞ'TAN ENES ÜNAL BOMBASI!

Beşiktaş Yönetimi, İspanyol ekibinde oynayan golcü futbolcu Ense Ünal’ı kiralamak için ilk teklifi yaptı. Genç oyuncunun da Beşiktaş’ı istemesi ibreyi Kartal’a çevirdi. Şenol Güneş de bu transferde ısrarcı...

Beşiktaş'ta transferde sıcak saatler yaşanıyor... Kartal forvet transferi için arayışlarını sürdürürken yönetim Teknik Direktör Şenol Güneş'in isteği üzerine rotayı Villarreal'de oynayan Enes Ünal'a çevirdi. Bu oyuncunun kiralanması için İspanyol kulübüne teklif yapan yönetim gelecek olan cevaba odaklandı.

Eski öğrencisi

Şenol Güneş'in Bursaspor'u çalıştırdığı dönemde öğrencisi olan Enes Ünal'ın Beşiktaş'a gelmeyi çok istediği ve gelişmeleri yakından takip ettiği öğrenildi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın bu transferi büyük bir gizlilik içinde sürdürdüğü ve genç golcü Enes Ünal için şartları sonuna kadar zorladığı gelen bilgiler arasında...

RAFAEL DA SILVA'YA GÜNEŞ VETOSU

Fransız basını, Olimpik Lyon'da forma giyen Rafael Da Silva'nın Beşiktaş'a gelmemesine neden olarak teknik direktör Şenol Güneş'i gösterdi. İddiaya göre tecrübeli teknik adam, takımdaki maaş sorunu nedeniyle Brezilyalı yıldızın transferini istemedi.

Sağ bek arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ın transfer gündemine Olimpik Lyon'da forma giyen Rafael Da Silva da gelmişti.

Fransız basını, bugün Siyah Beyazlılar'ın hem kulüp hem de oyuncuyla anlaşmasına rağmen transferin gerçekleşmediğini yazarken buna gerekçe olarak da Şenol Güneş'i gösterdi.

Ödenmeyen maaşlar

Ülkede yayım yapan "Olimpique et Lyonnais" adlı internet sitesinde yayımlanan haberde tecrübeli teknik adamın Brezilyalı defans oyuncusunu veto ettiği öne sürüldü.

Güneş'in bu tavrının altında yatan nedeninse hâlihazırda yerli oyuncuların henüz ödenmeyen maaşları olduğu kaydedildi.

3.5 milyon Euro'ya gelecekti

Haberde Beşiktaş'ın Lyon'la 3,5 milyon euroluk bir bonservis bedeli karşılığında anlaşma sağladığı ve oyuncuyla da 3 yıllığına söz kestiği belirtildi.

Ne var ki Güneş'in ret kararının ardından yönetim, oyuncunun bonservisini 2 milyon euro'ya çekmeye çalıştı ancak Fransızlar bu teklifi kabul etmeyince transfer suya düştü.

SERDAR GÜRLER VE MUSA ÇAĞIRAN TRANSFERİ BİTİYOR!

Transferde önceliği forvet hattına veren ve bu doğrultuda en ciddi girişimlerini Wilfried Bony ile Daniel Sturridge için yapan Beşiktaş, artık Swansea ve Liverpool’dan net bir yanıt bekliyor.

Bu süreçte vakit kaybetmek istemeyen Siyah- Beyazlılar, yerli operasyonu için de küme düşen Osmanlıspor ile temaslarını sürdürüyor. Serdar Gürler ve Musa Çağıran için pazarlıklar kıran kırana devam ederken, Kara Kartal’ın görüşmelerde büyük aşama kaydettiği öğrenildi.

Osmanlı sıcak bakıyor

Beşiktaş, bu yıldızlar için Başkent temsilcisine toplamda 3 milyon Euro (16 milyon TL) kiralama bedeli ve her biri için 2.5 milyon Euro’luk (13 milyon TL) satın alma opsiyonu önerirken, Mor-Sarılılar’ın da bu teklife sıcak baktığı kaydedildi. Siyah-Beyazlılar’ın, iki oyuncuyla da her konuda anlaşmaya vardığı ve artık Osmanlıspor’un onayını beklediği belirtildi.

ESKİŞEHİRSPOR'DAN PEKTEMEK'E KANCA

Kırmızı-Siyahlılar’ın, yıllık 1.7 milyon Euro kazanan 29 yaşındaki futbolcu için “Ücretinin yarısını ödeyelim. Bir sene bizde kiralık oynasın” teklifini ilettiği öğrenildi.

Beşiktaş yönetimi ise tecrübeli oyuncuyu bonservisiyle göndermek istemesi nedeniyle teklifi bekletiyor.

FİKRET ORMAN TRANSFERİ AÇIKLADI!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, gazetecilere son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Alvaro Negredo ve Domagoj Vida'nın geleceği hakkında önemli ifadeler kullanan Orman, Alvaro Negredo'yu uygun şartlarda satmak istediklerinin altını çizdi. Orman, Negredo satılamazsa takımda devam edeceğini de dile getirdi.

İşte Orman'ın açıklamaları:

NEGREDO KAMPA KATILABİLİR

Dünyada transferde hareketi bir sezon olmadı. Türkiye’de de öyle. Dünya Kupası etkisi böyle .. Oyuncularımızla ilgili talepler oluyor. Satmayız, olmaz değil. Mecburiyetimiz yok. Acelemiz yok. Şartlar olursa satarız ..

Negredo yanlış anlaşıldı. İspanya’da bizim kontrolümüzde tedavisi oluyor. Tedavisi bitince kontratının gereğini yapacaktı. Kampa katılabilir. Santrfor olmak Beşiktaş'ta zordur. Negredo uyum süreci yaşadı. Şansız bir sezon geçirdi. Taraftar seviyor. O da Beşiktaş’ı seviyor.

EURO 3.5'ten 5.5'e geldi. Bu sıkışıklık yarattı. Negredo’yu maliyet azaltması için satmak istedik. Genelde takımlarda en yüksek maliyetlerle en çok santrforlar olur. O yüzden Negredo’dan başladık. 1 yıllık daha sözleşmesi var. Satabilirsek satarız satamazsak geri döner. İspanya’da tedavisi bitince takıma katılabilir. Sağ bekte Gökhan'a bir alternatif düşünüyorduk ama yeni transferimiz Dorukhan'ı bir görelim. İyi çalışıyormuş, inşallah Gökhan'a alternatif bir hamle yapmamıza gerek kalmayacak. Şu anda gündemimizde Osmanlıspor'lu futbolcular yok. Umut Nayir'in sözleşmesi feshedildi. İlgilendiğimiz bir futbolcu. Osmanlı cephesi ile de konuşmadan hamle yapmak istemiyoruz. Serdar Gürler gündemimizde yok.

SEÇİM NORMAL ZAMANINDA OLACAK

Guti takıma katılacak. Şenol hocayla dördüncü senedeyiz. Şenol hoca ile ilişkilerimiz iyi. Bazen jenerasyon farklarından dolayı farklı bakış açıları olabilir. Ancak Beşiktaş’ın menfaatleri için çalışıyoruz..

Hocamız da Guti ile konuştu. Hocamızın oluru olmadan Guti buraya Gelmez. Ortak aldığımız karar. Beşiktaş olarak yardımcı teknik adamı da yetiştirmek istiyoruz.. Böyle de bir misyonunuz var. 2 yıl kontrat yaptık. Guti 2 yıl bizimle....

2019 mayıs ayında olağan seçim var. Erken seçimi düşünmüyoruz. Normal zamanda seçim yapacağız.

VİDA'YI SATMAYA NİYETİMİZ YOK; AMA...

Vida nereye gidiyor? sorusuna: Çok sevdiğim değerli bir oyuncu.. Rusya ile maça gidiyor (gülüyor). Cenk de, Marcelo da Ersan da satmak istediğim bir oyuncu değildi. Ama şartlar bizi oraya götürdü.. Satmak istememiz satmayacağız anlamıma gelmez.. Vida’yı şu anda özellikle satmak niyetimiz yok. Ama şartlar oluşursa bakarız...

Daralacağız diyoruz. Küçülüyoruz anlaşılıyoruz. Rakiplerimizin bizden farkı yok. Onlar dillendirmiyor. Biz haksız eleştiriye uğruyoruz. “Herkes için Mali disiplin şart.. Birilerinin yapmış olduğu harcamalar Finansal Fair Play'i bozuyorsa bunun muhatabı UEFA... Çünkü yaptığımız transferler ligde şampiyonluk yarışını, sıralanışı etkiliyor. O yüzden her zaman adalet diyoruz..

Çin’e Eylül ayında gidecektik. Bizim Uzakdoğu açılımı devam edecek. Son tanıtımda Çin, Arapça, Rusça, İngilizce var. Bu devem edecek.

FORVET ARKASI KESİN ALACAĞIZ

Forvet arkası alacağız kesin. Negredo’yu satarsak yerine santrfor bakarız. Yoksa Negredo ile devam ederiz. Aboubakar ilk yarı kötü dediler. İkinci yarı muhteşem. Talisca'ya leylek dediler. Bundan oyuncu olur mu dediler. Vida; alırken bu kadar maaş ödenir mi, vasat dediler. Şimdi 3 kulüp kapıda.. Alırken suçlu, satarken suçlu olduk. Bu işler devam edecek. İnandığımız oyuncuları alacağız.

Transferleri yapacağız

(Serkan Rençber konusu) Dün 1, bugün 2. Performansı ile ilgili yorum yapmak erken. İnandığımız için gittik. Umut Güner İle çalışıyor. Gökhan Keskin’de kan değişikliği olması istedik. ..

Quaresma için teklif gelip gelmediği konusunda açıklama yapan Orman fazla yorum yapmayarak, "Quaresma çok sevdiğimiz bir oyuncumuz muhteşem de bir gol attı." dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ