MENÜ

Beşiktaş - Torshavn maç sonucu: 6-0

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunun rövanş mücadelesinde B36 Torshavn’ı konuk eden Beşiktaş, uzun bir aradan sonra stadında taraftarıyla buluştu. Deplasmandaki karşılaşmayı Jeremain Lens ve Gökhan Gönül’ün golleriyle 2-0 kazanan Beşiktaş, rakibi karşısında bu avantajını kullanarak rahat bir şekilde sahaya çıktı. Larin'in hat-trick yaptığı maçta Siyah Beyazlılar, karşılaşmayı 6-0 gibi farklı bir skorla yendi. Bir sonraki turda Beşiktaş'ın rakibi LASK Linz oldu.

Beşiktaş - Torshavn maç sonucu: 6-0

UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turunda 2-0'ın rövanşında kendi sahasında B36 Torshavn'ı konuk eden Beşiktaş, rakibini 6-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. Siyah beyazlıların üçüncü ön eleme turundaki rakibi Avusturya'nın LASK Linz takımı oldu.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

Mücadelenin 31. dakikasında Caner'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Lens, hemen topu Larin'e bıraktı. Larin, şık bir vuruşla topu filelerle buluşturdu 1-0.

37'de Larin ceza sahasında müthiş yükseldi, kafa vuruşunda top direkten döndü.

Maçın 43. dakikasında Lens, Gökhan Gönül ile paslaştıktan sonra topla ceza sahasına girdi ve yerden pasını çıkardı. Caner'in sert vuruşunda top ağlarla buluştu 2-0.

Mücadelenin ilk yarısı 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.

61. dakikada Caner'in soldan ortaladığı topa ceza sahasında Larin iyi yükseldi ve harika bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi 3-0

Beşiktaş - Torshavn maç sonucu: 6-0

Maçın 64. dakikasında Caner ceza sahası içi sol çaprazdan sert bir şut çıkardı, kaleci iki hamlede topa sahip oldu.

Haberin Devamı

Karşılaşmada dakikalar 74'ü gösterdiğinde Beşiktaş yine atak yapan taraf oldu.Caner'in soldan ortaladığı topa ceza sahasında Oğuzhan kafayla vurdu, top kalecinin sağından ağlarla buluştu 4-0.

79'da Gökhan Töre, Vagner Love ile paslaştıktan sonra topla ceza sahasına girdi ve topu Larin'e çıkardı. Larin markaj altında topa vurdu ve skoru 5-0'a getiren golü kaydetti. Kanadalı futbolcu bu golle maçta hat-trick yapmayı başardı.

82. dakikada Oğuzhan ceza sahası dışı sol çaprazdan güzel bir şut çıkardı, top az farkla auta gitti.

Beşiktaş - Torshavn maç sonucu: 6-0

Maçın 90+2. dakikasında B36 Torshavn savunması topa elle müdahalede bulununca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Vagner Love, topu filelerle buluşturdu ve maçın sonucunu belirledi.

Golün ardından santra yapılmadan hakem bitiş düdüğünü çaldı. Bu skorla Beşiktaş B36 Torshavn'ı eledi ve bir sonraki turda LASK Linz ile karşılaşacak.

STAT: Vodafone Park

HAKEMLER: Carlos Xistra, Nuno Pereira, Nuno Manso

BEŞİKTAŞ: Tolga - Gökhan Gönül, Necip, Fatih (Dk. 46 Oğuzhan), Caner, Medel, Tolgay, Adriano, Babel (Dk. 77 Love), Lens (Dk. 62 Gökhan Töre), Larin

B36 TORSHAVN: Askham - Eriksen, Petersen, Faero, Magnusson, Borckie, Nielsen, Olsen, Cieslewicz (Dk. 18 Saag) (Dk. 71 Jacobsen), Heinesen, Przybylski (Dk. 62 Samuelsen)

GOLLER: Dk. 31 - Dk. 61 - Dk. 79 Larin, Dk. 43 Caner, Dk. 74 Oğuzhan, Dk. 90+2 (P) Love (Beşiktaş)

Haberin Devamı

SARI KART: Bjarni Petersen (B36 Torshavn)

11'ler:

Beşiktaş: Tolga, Gökhan, Necip, Fatih, Caner, Tolgay, Medel, Adriano, Lens, Babel, Larin

B36: Askham, Eriksen, Petersen, Odmar, Magnusson, Nielsen, Brockie, Heinesen, Cieslewicz, Olsen, Przybylski

Maçtan notlar

Transfer görüşmesi yapan Negredo kadroda yok

Siyah beyazlı ekibin geçen sene büyük umutlarla kadrosuna kattığı ancak beklediği performansı alamadığı Alvaro Negredo, Torshavn maçının kadrosuna alınmadı. Deplasmanda oynanan ilk karşılaşmada yedek soyunan ancak süre almayan İspanyol forvet, ikinci maçta kadroda yer almadı. İspanyol ekibi Rayo Vallecano ile transfer görüşmesi yapan Negredo için iki kulübün anlaşma aşamasına geldiği ve büyük bir sürpriz yaşanmazsa 32 yaşındaki golcü oyuncunun önümüzdeki sezon ülkesi İspanya top koşturacağı öğrenildi.

Dünya Kupası'nda oynayanlar kadroda yok

Siyah beyazlı kulübün Dünya Kupası'nda forma giyen isimleri Vida, Pepe ve Quaresma da Torshavn maçının kadrosuna dahil edilmedi. Dünya Kupası'nın ardından tatile çıkan ve geçtiğimiz hafta takıma dahil olan 3 oyuncu Torshavn maçının kadrosunda yer almadı.

Haberin Devamı

74 gün sonra Vodafone Park'ta

Siyah beyazlı ekip 74 gün sonra resmi bir karşılaşmada taraftarının önüne çıktı. Son olarak Spor Toto Süper Lig 2017-18 sezonunun 34'üncü haftasında Demir Grup Sivasspor'u konuk eden Beşiktaş, sahadan 5-1'lik skorla galip ayrılmıştı.

Öte yandan Vodafone Park'taki Torshavn maçına ilgi büyüktü. Siyah beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

Carvahal tribünde

Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Carlos Carvalhal de B36 Torshavn maçını tribünden takip etti. Portekizli teknik adam, 2011-12 sezonunda Beşiktaş'ta görev almıştı.

YORUM YAZ