MENÜ

Beşiktaş Sompo Sigorta uzatmada kaybetti

Basketbol Süper Ligi’nin 16. haftasında Bahçeşehir Koleji, normal süresi 73-73, birinci uzatma bölümü 81-81 tamamlanan maçta Beşiktaş Sompo Sigorta’yı ikinci uzatma sonunda 92-91 yendi.

Beşiktaş Sompo Sigorta uzatmada kaybetti

Basketbol Süper Ligi’nin 16. haftasında Bahçeşehir Koleji, normal süresi 73-73, birinci uzatma bölümü 81-81 tamamlanan maçta Beşiktaş Sompo Sigorta’yı ikinci uzatma sonunda 92-91 yendi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Bahçeşehir Koleji, üst üste bulduğu basketlerle 6-0’lık seri yaptı. Ömer Utku Al’ın kritik basketleriyle skorda üstünlük kuran ev sahibi ekip, ilk çeyreği 14-12 önde tamamladı.

Haberin Devamı

İkinci periyotta baskılı başlayan ve 13-0’lık seriyle farkı açan Beşiktaş Sompo Sigorta rakibinin savunmada yaptığı hataları değerlenmekte güçlük çekmedi. McKissic ve İsmet Akpınar’ın etkili oyunuyla üstünlüğünü koruyan siyah-beyazlı ekip, son bölümde rakibinin basketlerine engel olamadı. Son saniyede Hardy’nin üçlüğü sonrası Beşiktaş Sompo Sigorta soyunma odasına 36-31 önde gitti. Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Bahçeşehir Koleji, hücumdaki etkili oyununun karşılığını 9-0’lık seriyle aldı ve 24. dakikada 40-38 öne geçti. Pota altında Oğuz Savaş’ı iyi kullanmaya başlayan Beşiktaş Sompo Sigorta, tecrübeli oyuncunun son saniye üçlüğüyle oyunun bu bölümünü 54-53 üstünlükle tamamladı.

Hücumdaki etkili oyununu son bölümde de sürdüren Bahçeşehir Koleji skor üstünlüğünü ele geçirdi ve 33. dakikaya 63-59 önde girdi. Hücumda yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen rakibi karşısında peş peşe bulduğu sayılarla skor üstünlüğünü kazanmaya çalışan ev sahibi ekip, son 40 saniyeye 73-71 önde girse de Wilson’ın sayısı sonrası mücadelenin normal süresi 73-73 eşitlikle sona erdi. Oldukça çekişmeli geçen uzatma periyodunda iki takım da pota altını iyi değerlendirerek sayılar buldu ve ilk uzatma bölümü de 81-81 beraberlikle noktalandı.

Haberin Devamı

İkinci uzatma periyodunda da çekişme devam etti. Siyah-beyazlı ekip bitime 20 saniye kala bir hücumdan ve faul atışından yararlanamadı. Mücadeleyi Bahçeşehir Koleji, 92-91 kazandı. Karşılaşmayı Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyeleri Emre Kocadağ, Erdal Torunoğulları, Hakan Daltaban ve Umut Şenol da izledi.

YORUM YAZ