MENÜ

Beşiktaş Sompo Japan: 91 - Yeşilgiresun Belediyespor: 94

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde ikinci haftanın açılış karşılaşmasında Beşiktaş Sompo Japan, sahasında konuk ettiği Yeşilgiresun Belediyespor'a 91-94 mağlup oldu.

Beşiktaş Sompo Japan: 91 - Yeşilgiresun Belediyespor: 94

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan, sahasında konuk ettiği Yeşilgiresun Belediyespor'a 91-94 mağlup oldu. Hafta arasında Avrupa macerasında iç sahada Sidigas Avellino'ya kaybeden Beşiktaş, üst üste ikinci iç saha maçından mağlubiyetle ayrıldı.

Beşiktaş Sompo Japan, sahasında konuk ettiği Yeşilgiresun Belediyespor'a karşı Weems ve Strawberry'nin basketleriyle etkili bir başlangıç yaptı. Djordje Gagic-Kenny Boynton ikilisiyle rakibine karşı koyan Yeşilgiresun skoru denk bir duruma getirmeyi başardı. Beşiktaş, son bölümünde Samet Geyik ile basketler bulduğu ilk çeyreği 25-22 önde geçen taraf oldu.

İkinci çeyreğe Yeşilgiresun Belediyespor, yeni transferi Quinton Hosley'nin üçlüğüyle başlayarak eşitliği yakaladı. Beşiktaş'ta Lima'nın sayılarına Kenny Boynton'u devreye sokarak karşılık veren Yeşilgiresun Belediyespor, çeyreğin bitimine 02:22 kala 37-45 ile 8 sayı farkı yakaladı. Fakat son iki dakikalık bölümde Diebler ve Weems'in basketleriyle skor bulan Beşiktaş, kısa sürede yakaladığı 13-0'lık seriyle ilk yarıyı 50-45 önde geçmeyi başardı.

Üçüncü çeyrekte Beşiktaş, Lima ve Kenan Sipahi ile etkili olmaya çalışsa da Gagic ve Marinkovic'i pota altında kullanmayı başaran rakibi Yeşilgiresun'a karşı farkı arttırmakta sıkıntı yaşadı ve çeyrek 64-59 Beşiktaş üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın final periyoduna Beşiktaş, Erkan ve Diebler'ın üçlükleriyle etkili başladı ve farkı 10 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Maçın bitimine 05:43 kala ise Beşiktaş 74-64 önde olan taraftı. Fakat Rashad James ve Quinton Hosley ile basketler bulan Yeşilgiresun Belediyespor, rakibinin sayı atmasına izin vermeyerek 02:54 kala 74-75 öne geçmeyi başardı. Son bölümde Rashad James ile basketler bulan Giresun temsilcisi 12 saniye kala 77-79 öne geçti. Lima ile 4 saniye kala basketi bulan Beşiktaş skoru eşitlerken Yeşilgiresun Belediyespor'un son hücumdan faydalanamaması ile maç 79-79 sona erdi ve uzatmalara gitti.

Yeşilgiresun'un son çeyrekteki etkinliğinde büyük payı olan Rashad James, uzatma periyoduna da damga vuran isim oldu. Kritik isabetlere imza atan James'in taşıdığı Yeşilgiresun Belediyespor, güçlü rakibi Beşiktaş Sompo Japan'ı deplasmanda uzatma sonunda 91-94'lük skorla mağlup etti.

Rashad James ürettiği 25 sayıyla Yeşilgiresun'u galibiyete taşırken, Kenny Boynton da 22 sayı, 7 asist, 5 ribaunt ile takımına katkı sağladı.

Beşiktaş Sompo Japan'de Augusto Lima 18 sayı, 9 ribaunt ile oynarken Jon Diebler 15 sayı ile yine iyi bir maç çıkardı fakat maç içindeki kritik isabetleri, performansı galibiyet adına yeterli olmadı.





Haberin Devamı
YORUM YAZ