MENÜ

Beşiktaş nerenin takımı?

Usta muhabirimiz Orhan Yıldırım, Siyah-Beyazlı camianın artık isyan noktasına geldiği problemlerini yazdı.

Beşiktaş nerenin takımı?

Beşiktaş’a yapılanlardan sonra aklıma gelen ilk soru şu; bu kulüp hangi ülkenin!.. Sadece birkaç örnek vehametin boyutunu ortaya koyuyor:

1- Türkiye’de tüm statları devlet yapıyor. Tek Beşiktaş bir kuruş bile yardım almadan inşaatı kendisi üstlendi .

2- Ülkemizi ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Beşiktaş hentbol takımına salon verilmiyor.

3- Altyapıda çeşitli yaş gruplarındaki takımlar, maçlarını her hafta başka sahalarda oynamak durumunda kalıyor .

4- Çürümeye terk edilen Olimpiyat Stadı’nı sahiplenen kulübe, kiralama bedelinde yüzde yüz zam yapılıyor.

5- Türk futbolunun 111 yıllık çınarı, İstanbul’da tüm kapılar yüzüne kapandığı için Ankara’ya sürgüne gidiyor.

Şu an Türkiye’nin her yerinde son derece modern statlar yükseliyor. TT Arena, Rize, Mersin ve Konya’da statlar açıldı. Bursa, Afyon, Malatya, Antalya, Sivas, Eskişehir, Samsun, Antep, Sakarya, Kocaeli, Trabzon, Ankara, Batman, Hatay, İzmir (2), Manisa (2), Adana, Çorum, Elazığ, Edirne ve Giresun’da çalışmalar sürüyor. Bütün bu statlar devlet imkanları ile yükseliyor. Bir tek İnönü, Beşiktaş Kulübü’nün sırtında. İnönü’yle aynı yere yapıldığı için, eski stadın yeri kamuya kalmamış olabilir. Sonuçta Türk sporuna hizmet edecek bir yer. En azından yarısını, diğerlerinde olduğu gibi devlet karşılayabilirdi.

BELEDİYENİN yaptığına bak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Süper Lig’de üç büyük kulübün yer almasına rağmen, başka takım oynatıyor. Aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı ve Federasyon Yönetimi’nde yer alan Göksel Gümüşdağ, siyasi ilişkilerini spora yansıtıyor. Aynı belediye, tarihte ilk kez ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Beşiktaş Hentbol Takımı’na, Sinan Erdem Spor Salonu’nu vermiyor. Bir maç için üç günlük kullanım bedeli olarak 150 bin liralık fatura çıkartıyor. Takım güç bela Kocaeli’de salon bulabiliyor.

Ekşioğlu sayesinde...

Fulya’nın fiziki koşulları el verişli değil. Altyapıda çeşitli yaş grupları farklı liglerde mücadele içinde. Bu liglerde oynayan kulüpler içinde sadece Kartal’ın ev sahibi olarak maçlarını oynayacağı sahası yok.
Federasyonun İstanbul İl Başkanı olan Yemen Ekşioğlu sayesinde; Selimiye, Çilekli, YahyaKemal, Alibeyköy ve Albayrak sahalarında güçlükle maça çıkma imkanı bulabiliyor.

Galatasaray’a BEDAVA!

Ali Sami Yen’in yıkılması ile birlikte Olimpiyat Stadı Galatasaray’ın kullanımına verildi. Sarı-Kırmızılı kulüp, buraya rüzgar panelleri yapma karşılığında maçlarını burada oynadı. Panellerden hâlâ haber yok! Benzer durumda Beşiktaş, çürümeye terk edilen ve hiçbir kulübün gitmediği stat için geçen yıl maç başı 50 bin lira öderken, rakam bu sezon 100 bine çıkartıldı. Bununla da kalınmayıp, iki hafta önce saha bakıma alınıp, ortaya yeni bir sıkıntı çıkartıldı.

Kartal resmen sürgünde


İç saha maçlarında içinden çıkılmaz hâl alan Beşiktaş’ta yönetim, çalmadık kapı bırakmadı. Ama kimse davetsiz misafiri buyur etmedi. Hatta, ‘Buyursunlar gelsinler. Kadıköy de oynasınlar’ açıklaması yapan Fenerbahçe Yönetimi, ‘Bir hafta Galatasaray, bir hafta da bizim sahada oynayın’ diyerek ağız değiştirdi. Kapı kapı dolaşıp olumsuz yanıt alan Siyah-Beyazlılar, Sivas maçı için çaresizlik içinde Ankara yollarına düşecek.

Fransız takımı mı?

Bütün bunların ışığında, ‘Bu takım acaba; Rus, Çin ya da Fransız veya başka bir ülkenin kulübümü?’ diye soruyoruz. Devlet, Belediye ve yönetimin çoğunluğu Beşiktaş kongre üyelerinden oluşan federasyon ile birlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığı, bunun uzantısı Gençlik Ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın bu tavırları ne uğruna? Durumu anlayan, izah edip tatminkar açıklamalarda bulunan herkesi cevap vermeye davet ediyorum.

Haberin Devamı

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ