MENÜ

Beşiktaş nasıl tur atlar? Beşiktaş - Rio Ave tek maç mı?

Beşiktaş UEFA Avrupa ligi 3. ön eleme turunda Portekiz ekibi Rio Ave ile karşı karşıya geliyor. 64. dakikada Güven Yalçın'ın golüyle öne geçen Kara Kartal, 79. dakikada Moreira'nın golünde kalesini gole kapatamadı. 90 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erince, Beşiktaş taraftarı google aramalarına başladı: Beşiktaş nasıl tur atlar? Beşiktaş - Rio Ave tek maç mı? İşte detaylar.

Beşiktaş nasıl tur atlar? Beşiktaş - Rio Ave tek maç mı?

Beşiktaş UEFA Avrupa ligi 3. ön eleme turunda Portekiz ekibi Rio Ave ile karşı karşıya geliyor. Vodafone Park'ta oynanan 90 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Temsilcimiz tek maç üzerinden oynanacak turda rakibini yenerek bir üst tura çıkmak istiyor. Turu atlayacak takım Play-Off’ta İtalya’nın Milan ve Norveç’in Bodo Glimt takımları arasındaki eşleşmeyi geçen tarafla İstanbul’da karşılaşacak.

Haberin Devamı

Beşiktaş nasıl tur atlar? Beşiktaş - Rio Ave tek maç mı?

Beşiktaş ve Rio Ave arasında oynanan mücadele, tek maç üzerinden yapılacak. Beşiktaş, uzatma dakikalarında rakibinde üstünlük sağlarsa Play-Off turuna yükselecek. 15'er dakikadan oynanan iki uzatma dakikasında eşitlik bozulmazsa bir üst tura çıkan ekibi penaltı atışları belirleyecek. Koronavirüs salgını nedeniyle UEFA’nın aldığı karar gereği bu sezon eleme turları tek maç üzerinden oynanıyor.

Beşiktaş - Rio Ave maçından notlar

Beşiktaş'ta yardımcı antrenör Murat Şahin, Süper Lig'in 2'nci haftasında 1-1 berabere kalınan Antalyaspor maçının 11'inde 7 değişikliğe gitti. Tecrübeli antrenör, Rio Ave karşısında Ersin Destanoğlu'nun yerine Utku Yuvakuran, Vida'nın yerine yeni transfer Montero, N'Sakala'nın yerine Rıdvan Yılmaz, Atiba'nın yerine Oğuzhan, Hasic'in yerine Yalçın'ı 11'de görevlendirdi.

Haberin Devamı

Kaleyi Utku Yuvakuran'a emanet eden Şahin, savunma dörtlüsünü Necip Uysal, Welinton, Montero ve Rıdvan Yılmaz'dan oluşturdu. Orta sahada Dorukhan ve Oğuzhan ikilisine görev veren tecrübeli antrenör, bu ikilinin önünde Lens, Ljajic ve Boyd'u görevlendirdi. Murat Şahin'in gol yollarındaki tercihi ise Güven Yalçın oldu.

Siyah-beyazlıların Rio Ave karşısındaki 11'i şöyle: "Utku Yuvakuran, Necip Uysal, Welinton, Montero, Rıdvan Yılmaz, Dorukhan Toköz, Oğuzhan Özyakup, Lens, Ljajic, Boyd, Güven Yalçın."

MONTERO FORMAYI GİYDİ

Beşiktaş'ta Rio Ave karşısında yeni transfer Francisco Montero, ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Beşiktaş'ta yardımcı antrenör Murat Şahin, Rio Ave karşısında kadroda büyük değişikliğe giderken bunlardan birisi de yeni transfer Montero oldu. Ligin ilk haftasındaki Trabzonspor deplasmanında lisans işlemleri yetişmediği için kadroya dahil edilemeyen Montero, sonraki hafta Antalyaspor karşısında yedek kulübesinde başlamış ancak forma şansı bulamamıştı. Murat Şahin, savunmada Welinton'un yanında 21 yaşındaki İspanyol stopere görev verdi.

GÖKHAN TÖRE 642 GÜN SONRA SİYAH-BEYAZLI FORMAYLA

Beşiktaş'ın transfer döneminde kadrosuna kattığı Gökhan Töre, 1 yıl 9 ay 2 gün sonra siyah-beyazlı formaya tekrardan kavuştu. Siyah-beyazlı ekipte kadroya dahil edilen Gökhan Töre, 642 gün sonra siyah-beyazlı formayla sahaya çıktı. Son olarak 2018-29 sezonunda oynanan Kasımpaşa mücadelesinde yer alan tecrübeli kanat oyuncusu, daha sonra kadro dışı bırakılmış ve sezon sonunda da takımdan ayrılmıştı.

Haberin Devamı

SİYAH-BEYAZLILARDA 3 EKSİK

Beşiktaş'ta Rio Ave maçında 3 eksik bulunuyor. Siyah-beyazlı ekipte ağrıları sebebiyle takımla birlikte antrenmanlarda yer almayan Atiba Hutchinson ve idmanlarda yer alan ancak hazır durumda bulunmayan Kevin N'Koudou maç kadrosunda yer almadı. Rio Ave karşısında görev alamayan diğer bir isim ise işlemleri devam eden Josef de Souza oldu.

3 İSİM BU SEZON İLK KEZ FORMA GİYDİ

Siyah-beyazlı ekipte Rio Ave maçına 11'de başlayan 3 isim bu sezon ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Mücadeleye 11'de başlayan Utku Yuvakuran, Rıdvan Yılmaz ve Güven Yalçın'ın yanı sıra sakatlığını atlattıktan sonra Antalyaspor maçında sonradan oyuna dahil olan Adem Ljajic de ilk kez ilk 11'de görev aldı.

Haberin Devamı

KAPTAN NECİP UYSAL

Beşiktaş'ta zorlu mücadeleye Necip Uysal, kaptan olarak çıktı. Siyah-beyazlı ekipte geçtiğimiz sezon kaptanlığı bırakan Necip Uysal, Atiba ve Vida'nın yokluğunda eski görevini üstlendi.

YORUM YAZ