MENÜ

Beşiktaş - Irak: 84-50

Irak Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, Türkiye Kampı'nı Beşiktaş ile İstanbul'da yaptığı dostluk maçı ile tamamladı.

Beşiktaş - Irak: 84-50

Türkiye’de kamp yapan Irak Milli Takımı, son hazırlık maçını Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nin güçlü takımı RMK Marine Beşiktaş ile oynadı.

Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan ve ev sahibi Beşiktaş’ın 84-50 kazandığı karşılaşma dostluk havasında Yazıcıoğlu’nun yaptığı Irak Milli Takımı’ndaki sporcuların içsavaş kurbanı gaziler olması dikkat çekti.
2-5 Mayıs tarihlerinde İspanya’nın Valladolid kentinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finallerine hazırlanan RMK Marine Beşiktaş, karşılaşmaya hızlı başladı. Ev sahibi ilk periyodu 20-12, ilk yarıyı ise 42-24’lük skorla önde kapadı.

Beşiktaş üçüncü periyotta farkı giderek açan Beşiktaş bu periyodu 65-37, maçı ise 84-50 kazandı.
Maçtan sonra kamp dönemini değerlendiren Irak Milli Takımı Başantrenörü Harman Yazıcıoğlu, Birleşik Güç Askerleri’nin ülkeden çekildikten normal yaşama geçiş sürecinin başladığına dikkat çekti. Irak’ta savaş maduru engellilerin spor yolu ile rehabilitasyonunda kısa zamanda büyük yol alındığına da dikkat çeken Yazıcıoğlu, “Tekerlekli sandalye basketbolunda oldukça yeniler. Sadece bölgesel bir ligleri var ve turnuva düzeyinde toplanıp,
Irak Şampiyonası yapılıyor. Ancak hedefler büyük. 2016 Rio Paralimpik Oyunlarına katılmanın hazırlıkları yapılıyor. Bu konuda ben de birikimlerimi onlara aktarmaya çalışıyorum” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ