MENÜ

Beşiktaş'ın rakibi Hapoel Beer Sheva | İşte bilmedikleriniz...

Şampiyonlar Ligi'nden elenen ve Avrupa yolculuğuna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden temsilcimiz Beşiktaş İsrail ekibi Hapoel Beer Sheva ile eşleşti. İsrail Ligi'nde liderlik koltuğunda olan Hapoel Beer Sheva hakkında bilinmeyenler haberimizde....

Beşiktaş'ın rakibi Hapoel Beer Sheva | İşte bilmedikleriniz...

Temsilcimiz Beşiktaş, Hapoel Beer Sheva ile UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda eşleşti. İsrail ekibi Avrupa'da ismi çok duyulmayan bir ekip. Peki Hapoel Beer Sheva'nın kadrosunda kimler var? Hapoel Beer Sheva'yı kim çalıştırıyor ligdeki son durumu nedir? İşte bu soruların cevapları...

İsrail ekibi Hapoel Beer-Sheva 1949 yılında kuruldu. Maçlarını 16000 kişilik Turner Stadı’nda oynayan Hapoel Beer-Sheva’yı Barak Bakhar çalıştırıyor.

Şampiyonlar Ligi elemelerinde hiç kaybetmedi

Beer Sheva'nın bu sezon Avrupa macerası Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda başladı. Hapoel ekibi bu turda 0-0 ve 3-2'lik sonuçlarla Moldova'nın Sheriff takımını eledi.

Beşiktaş'ın rakibi, Hapoel Beer Sheva Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda ise güçlü rakibi Olympiakos'u eleyerek Play-Off'ta mücadele etme hakkı kazandı. İsrail ekibinin Şampiyonlar Ligi macerası Play-Off'larda Celtic karşısında sona erdi. İlk maçta Celtic'i 2-0 yenen Hapoel deplasmanda rakibine 5-2 yenilince UEFA Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu.

UEFA Avrupa Ligi'nde rakipler belli oldu!


Hapoel-Beşiktaş maç özeti ve golleri - Muhteşem zafer...

Zor gruptan çıktılar

UEFA Avrupa Ligi'nde K Grubu'nda mücadele eden Hapoel Beer Sheva Sparta Prag, Southampton ve Inter'in yer aldığı grubu ikinci tamamlayarak son 32 turuna kaldı. İsrail ekibi Inter'i içerde ve dışarda mağlup ederken gruptaki mağlubiyetlerini Sparta Prag'a karşı aldı.

İsrail Ligi'nde liderler

Beşiktaş'ın rakibi Hapoel Beer Sheva İsrail Ligi'nde lider durumda. Bu sezon 12 maça çıkan Beer Sheva 10 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak sahasında hiç puan kaybetmedi.

3 kez şampiyon oldular

11 milyon euroluk kadro değerine sahip olan Hapoel Beer Sheva'nın kadrosunda ağırlık olarak İsrailli futbolcular oynuyor. Kadronun en dikkat çeken isimleri ise bu sezon 13 gol atan Nijeryalı Anthony Nwakaeme ve 10 gol atan İsrailli futbolcu Ben Sahar. 27.9 yaş ortalamasın sahip Hapoel Beer Sheva, kendi liginde üç kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Beşiktaş ile Hapoel Beer Sheva arasındaki ilk karşılaşma İsrail'de oynanacak. Maçın rövanşı ise İstanbul Vodafone Arenada olacak.

Rahamim: Endişemiz yok

Hapoel Beer Sheva CEO’su Assi Rahamim eşleşme sonrası İsrail basınına kısa bir açıklama yaparken, güvenlik konusunda bir endişe duymadıklarını belirtti. Assi Rahamim yaptığı açıklamada, “Güvenlikle ilgili endişemiz yok. Biz futbol oynamaya gideceğiz. Yurtdışındaki her deplasman İsrail temsilcileri için sorun olabilir ancak bizi daha önce olduğu gibi koruyacak insanlar var” ifadelerini kullandı.

Anthony Nwakaeme’ye dikkat

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki rakibi Hapoel Beer Sheva’nın en formda ismi olarak ön plana, takımın Nijeryalı golcüsü Anthony Nnaduzor Nwakaeme çıkıyor. Kulübüyle bu sezon çıktığı 16 karşılaşmada rakip fileleri 13 kez havalandıran 27 yaşındaki oyuncu, takımının en dikkat çeken isimlerinin başında geliyor. Avrupa Ligi’nde 1 golü bulunan Nwakaeme, bu sayıyı, 24 Kasım’da İtalya Serie A devi İnter’i Turner Stadı’nda 3-2’lik skorla devirdikleri maçta kaydetmişti.





Haberin Devamı
YORUM YAZ