MENÜ

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer planlaması bu isimlere bağlı!

Süper Lig’de transfer dönemi 1 Temmuz’da hayatımıza dahil olacak. Peki ya İstanbul’un 3 büyüğü Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray transfer döneminde nasıl transfer yapacak? Kulüplerin ekonomik durumu göz önüne alındığında bu transfer döneminde sözleşmesi biten ve kiralık oyunculara yönelineceğinden artık tüm spor kamuoyu emin oldu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray asıl transferlerini altyapıdan yapacak. Gelin 3 büyüklerin altyapısında şans bulması en muhtemel oyunculara göz atalım.

Trabzonspor ve Başakşehir’İn çok önceden başlattığı altyapı modelleşmesi bu iki Türk kulübünün ekonomisini rahatlatırken, geleceğe dair umut vermesini de sağladı. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yaşadığı zor ekonomik durum düşünüldüğünde 3 İstanbul büyüğünün de transfer döneminde önce altyapıya yöneleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DA GENÇLERİN DURUMU:

Galatasaray altyapısına baktığımızda uzun süredir Ozan Kabak dışında A Takım seviyesinde futbolcu çıkmaması problem olarak görülüyordu. Taraftarların büyük beklenti içinde olduğu Mustafa Kapı’Nın kadro dışı kalması, Yunus Akgün’ün beklentilere ulaşamaması da sıkıntı yaratmıştı. Galatasaray’da gelecek sezon kadro yapılanmasında bir çok genç oyuncuyu göreceğiz. Galatasaray’In Boluspor’dan devre arasında transfer ettiği 18 yaşındaki on numara mevkisinde oynayan Erkan Süper, 17 yaşındaki stoper Emin Bayram, 19 yaşındaki orta saha Atalay Babacan ve 19 yaşındaki forvet Ali Yavuz kol’un gelecek sezon kadro planlamasında yeri fazlasıyla büyük olacak. Fatih Terim’in bu oyunculara ek olarak Recep Gül ve Yunus Akgün’den de hala ümidini kesmediği biliniyor.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ ŞANS VERMEYE BAŞLADI!

Maddi sıkıntıları en sık yaşayan kulüplerden birisi olan Beşiktaş’ın altyapısında da potansiyeli yüksek önemli oyuncular yer alıyor. Antrenör Sergen Yalçın’ın da Beşiktaş altyapısının bir ürünü olduğu düşünülürse, genç hocanın altyapının üzerine titremesi gayet doğal karşılanıyor. Sezonun kalan haftalarında sol bek Rıdvan Yılmaz ve kaleci Ersin Destanoğlu’na şans verecek olan Sergen hoca’nın aklında gelecek sezon için de bazı isimler yer alıyor. Sağ bek oyuncusu 19 yaşındaki Kerem Kalafat, 18 yaşındaki forvet Oğuzhan Akgün, 19 yaşındaki orta saha Kartal Yılmaz da bu isimlere ek olarak Beşiktaşlı taraftarların büyük beklenti içinde olduğu futbolcular arasında yer alıyor.

FENERBAHÇE BU İSİMLERDEN ÇOK ÜMİTLİ:

Ve gelelim son olarak altyapıdaki oyuncularına en fazla ümit besleyen Fenerbahçe’ye. Altyapı koordinatörlüğü görevine Tahir Karapınar’ı getirerek altyapıya verilecek öneme dair ipuçları verilen Fenerbahçe’de bir çok oyuncu ön plana çıkıyor. 16 yaşındaki on numara oyuncusu Ömer Beyaz, 22 yaşındaki sağ bek Murat Sağlam, 20 yaşındaki orta saha Ferdi Kadıoğu, 19 yaşındaki sağ kanat muhammed Gümüşkaya ve yeni transfer 21 yaşındaki ön libero İsmail Yüksek’in performansları gelecek sezonda oldukça merak ediliyor.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ