MENÜ

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi 15 sezon sonra ilk olabilir!

Beşiktaş - Fenerbahçe derbi maçı 21 Mart pazar günü saat 19:00'da Vodafone Park'ta oynanacak. Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk için haftalardır rekabette olan Beşiktaş ile Fenerbahçe bu kez derbi maçı için sahada olacak. Her iki takımında mutlak kazanması gereken dev derbi öncesi heyecan dorukta. Futbolseverlerin merakla beklediğini Beşiktaş - Fenerbahçe maçı öncesi geçmişten günümüze oynanan derbi maçlarında öne çıkan istatistikleri sizler için hazırladık. İşte rakamlarla Beşiktaş - Fenerbahçe derbileri... İstatistik: Aslıhan Çil Hazırlayan: Gizem Ekici

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk için haftalardır rekabette olan Beşiktaş ile Fenerbahçe bu kez derbi maçı için sahada olacak. Her iki takımında mutlak kazanması gereken dev derbi öncesi heyecan dorukta. Futbolseverlerin merakla beklediğini Beşiktaş - Fenerbahçe maçı öncesi geçmişten günümüze oynanan derbi maçlarında öne çıkan istatistikleri sizler için hazırladık. İşte rakamlarla Beşiktaş - Fenerbahçe derbileri...

Haberin Devamı

Beşiktaş ile Fenerbahçe tarihleri boyunca 350 maçta karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar oynanan 350 maçın 124'ünü kazandı, 93 maç berabere bitti ve 133 maçta da kaybetti.

Süper Lig'de 129 maça çıkan ezeli rakiplerde üstünlük Fenerbahçe'de bulunuyor. Beşiktaş, ligde Fenerbahçe ile oynadığı 129 maçın 41'ini kazandı, 41 maç berabere bitti ve 47 maçta da Fenerbahçe galip geldi.

Beşiktaş en farklı galibiyeti 1989-1990 sezonunda aldı. Siyah-beyazlılar o maçta Fenerbahçe'yi 5-1 yenmişti. Fenerbahçe ise Beşiktaş karşısında en farklı galibiyetini 2012-2013 sezonunda 3-0'lık skorla aldı. En gollü derbi 2020-2021 sezonunda oynandı. Kadıköy'deki müthiş derbi 4-3 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

Beşiktaş ligde 6 maçtır kazanıyor, 7 maçtır kaybetmiyor. Siyah-beyazlılar en son Trabzonspor'a 2-1 kaybetmişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, deplasmanda 7 maçtır yenilmiyor! Sarı-lacivertliler en son deplasman mağlubiyetini Gaziantep FK karşısında 3-1'lik skorla aldı. Fenerbahçe 4 maçtır da rakip sahada kazanıyor. Sarı-Lacivertliler, deplasmanda en son 5 maç üst üste Mart 2018/Mayıs 2018 arası Aykut Kocaman'la galibiyet serisi yakalamıştı.

İstanbul'un da 'Lider'i

Beşiktaş, bu sezon İstanbul takımlarının birbirleriyle oynadığı maçlarda da Lider... Geride kalan haftalarda 6 İstanbul takımının karşılaştığı maçların puan cetveline bakıldığında 6'da 6'lık performansıyla Kara Kartal, burada da 1. sırada.

15 sezon sonra bir ilk olabilir!

Beşiktaş, ligin ilk yarısındaki derbide 15 yıl aradan sonra rakibini Kadıköy'de mağlup etmişti. Siyah-Beyazlılar, Vodafone Park'ta da kazanan taraf olursa, 2004-2005'ten sonra ilk kez Fenerbahçe'yi bir sezonda 2 maçta da yenmiş olacak!

2004-2005'te Beşiktaş'ın evinde oynanan karşılaşma 2-1 Siyah-beyazlıların üstünlüğüyle sonuçlanmış, Siyah-beyazlıların deplasmanda oynadığı derbide yine 4-3 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

Haberin Devamı

Deplasmanın 'Kralı' Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin Kadıköy'ün aksine, deplasmanda çok iyi bir performans gösterdiği aşikar! Sarı-lacivertlilerde bu sezon deplasmanda oynadığı 14 maçtan 35 puan topladı. Fenerbahçe, Beşiktaş derbisini de kazanırsa puanını 38'e yükseltecek! Sarı-lacivertliler en son 2005-2006'da sezon sonunda 17 maçta 38 puana ulaşmıştı.

Fenerbahçe, ligde çıktığı son 14 derbide tek galibiyetini, 22 Aralık 2019'da Kadıköy'de 3-1'lik skorla Beşiktaş karşısında yaşadı. Zaten o tarihten sonra çıktığı son 5 derbiden 4 yenilgi, 1 beraberlikle ayrıldı. Kazanılan Beşiktaş maçı hariç son 14 derbinin de 8'inde berabere kalan Sarı-Lacivertliler, 5 maçta da mağlup olarak tam 31 puan kaybetti!

Haberin Devamı

İstatistik: Aslıhan Çil Hazırlayan: Gizem Ekici

YORUM YAZ