MENÜ

Beşiktaş, Avrupa'nın da zirvesinde

Lig liderliğini ele geçiren Beşiktaş, deplasmanda çıktığı 10 maçtan aldığı 9 galibiyet ve 1 yenilgiyle bu alanda Avrupa'nın dev ekiplerini de geride bıraktı. Siyah-Beyazlılar, La Liga devi Real Madrid ve Bundesliga lideri Bayern Münih'i geçip göz kamaştırdı.

Beşiktaş, Avrupa'nın da zirvesinde

Spor Toto Süper Lig’de 19’uncu haftayı 44 puanla zirvede kapatan Beşiktaş, gösterdikleri başarılı form grafiğiyle hem Türkiye’de hem de Avrupa’da dikkatleri üzerlerine topladı. Ligdeki son 11 maçının 10’undan galibiyetle ayrılan ve ek olarak deplasmanda oynadığı son 10 karşılaşmadan 27 puan çıkartan Siyah-Beyazlılar, bu alanda; Real Madrid, Juventus, Bayern Münih, Chelsea ve Lyon gibi kendi ülkelerinde lider konumda bulunan ekipleri geride bıraktı. Kara Kartal’ın müthiş deplasman karnesindeki en yakın takipçisi, son 10 deplasman maçında 24 puan toplayan La Liga ekibi Real Madrid olurken Serie A lideri Juventus ile Bundesliga devi Bayern Münih ise kazandıkları 21’er puanla üçüncülük koltuğunu paylaştı. Premier Lig’de birinci konumda bulunan Chelsea, son 10 dış saha maçında topladığı 18 puanla sıralamada dördüncü olurken Fransa Lig 1’de ise lider Lyon, bu alanda kazandığı 16 puanla major ligler bazında beşinci sırada yer aldı.

10 sezon sonra tekrar...

Siyah-Beyazlılar, lig tarihinde 19’uncu haftalar bazında en son 2003-04 sezonunda lider olurken tam 10 sezon sonra bu başarıyı tekrar etti. Bu sezonda şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kaptıran ve sıralamayı ikinci Trabzonspor’un ardından üçüncü bitirebilen Kartal, Bilic yönetiminde bu kez olumlu havayı sezon sonuna kadar devam ettirmek için çalışacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ