MENÜ

Beşiktaş 13 puandan nasıl şampiyonluk yarışına geri döndü?

Şenol Güneş önce gol sorununu çözdü... Kartal’ın hocası “Burak gelsin, bu iş bitsin” dedi, Başkan Fikret Orman da taraftarın tepkisini göze alarak devrede Kral’ı transfer etti. O Burak 12 maçta 11 gol attı, hem Siyah-Beyazlı taraftarları hem takımı ayağa kaldırdı. Atanı bulan Şenol hoca, tutanı da farklı bir motivasyon taktiğiyle kendine getirdi. Güneş’in Karius’u basın önünde eleştirmesi, Alman file bekçisinde doping etkisi yarattı. Karius o günden sonra kalesinde devleşirken, Ankaragücü maçında sezon rekorunu kırdı.

Beşiktaş 13 puandan nasıl şampiyonluk yarışına geri döndü?

Ligin ilk yarısını 7. sırada tamamlayan, ‘şampiyonluk yarışına erkenden havlu attı’ yorumları yapılan Beşiktaş, son 6 haftada aldığı 6 galibiyetle zirve yarışına girdi. Ancak bu geri dönüş, hiç de kolay gerçekleşmedi. Teknik direktör Şenol Güneş ilk olarak 2 senedir ısrarla istediği Burak Yılmaz’ın ismini yeniden Başkan’a verdi, “O gelsin, gol sorunu bitsin” dedi. Fikret Orman da taraftarın tepkisini göze alarak devre arasında Kral’ı transfer etti.

Haberin Devamı

Gol attıkça sevildi

İlk başlarda tribünlerin tepkili olduğu Burak, gol attıkça Beşiktaşlılar’ın sevgisini kazandı. Son Ankaragücü maçında ise oyundan çıkarken tüm Vodafone Park onu ayakta alkışladı. 12 maçta 11 gole ulaşan Burak, sadece bireysel performans anlamında zirve yapmadı. Ligin ilk yarısındaki 17 maçta toplam 28 gol atabilen Beşiktaş, Burak takıma katıldıktan sonra çıktığı 13 lig karşılaşmasında tam 38 kez rakip fileleri havalandırdı.

Her yolu denedi ama...

Atanı bulduktan sonra Siyah- Beyazlılar’da sıra tutana gelmişti... Liverpool’da geçen sezon müthiş bir dönem geçirmesine rağmen Şampiyonlar Ligi finalindeki büyük hataları sonrası Beşiktaş’a kiralanan Karius, bir türlü toparlanamadı. Karius’u ayağa kaldırmak için her yolu deneyen Güneş, 25. haftada 3-2’lik Konya maçından sonra ise bambaşka bir taktik uyguladı. Basın önünde oyuncusunu eleştiren kurt hoca, “Karius’un heyecanı, elektriği yok” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Takım da devreye girdi

Herkes Karius’un iyice motivasyon sorunu yaşayacağını düşünürken, bu sözler Alman file bekçisinde adeta doping etkisi yarattı. Tesislere geliş-gidiş saatleri düzelen, takım arkadaşlarından da destek alan Karius, tüm konsantrasyonunu sahaya verince Konya maçından sonraki 5 karşılaşmada kritik kurtarışlara imza attı. Özellikle Başakşehir ve Sivas maçlarında devleşen Karius, son Ankaragücü mücadelesinde ise kendi adına sezon rekorunu kırdı, 7 kritik kurtarışla maçı tamamladı. Kısacası ‘atanınla tutanın iyi olacak’ klişesi, Beşiktaş’ta hayata geçti.

Serhat Demirtaş

Mini yorum - Erman Özgür

Onlarla rakip farketmez

Beşiktaş sezonun ilk yarısından farklı olarak iki ayrıntıyı lehine çevirdi... Ekonomik kriz devam etse de bunu kabullenmiş oyuncular daha fazla saha içi motivasyonu sağladı. Diğer taraftan ise Karius’un dalgalanan performansı durulmaya başladı. Özellikle ligin kaderinin belli olduğu haftalarda kalecinizin iyi oynaması büyük avantajdır. Ama asıl önemli detay hasret kaldığın santrfor profiline kavuşmak. Evet Burak Yılmaz gelirken çok ciddi şekilde tartışılmasına rağmen hem tavırları hem de kazanma becerisi ile hem taraftarı kazandı, hem de Beşiktaş’ı aldı sırtına götürüyor. Rakibin kim olduğu ya da deplasman, iç saha farketmeksizin ligin en formda golcüsü ile Beşiktaş yarışa gerilerden gelerek ortak olmayı başardı. Ancak işin sonununda ipi göğüslemek hala hiç kolay değil.

YORUM YAZ