MENÜ

Beşiktaş 1-0 Gençlerbirliği

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, sahasında Gençlerbirliği'ni 64. dakikada Mario Gomez'in attığı golle 1-0 mağlup etti ve Siyah-Beyazlılar, 1 maçı eksik olmasına rağmen liderliğe yükseldi.

Beşiktaş 1-0 Gençlerbirliği

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, Gençlerbirliği ile karşılaştı. Mücadele hakem Halis Özkahya'nın düdüğü ile başladı.

Mücadelenin ilk 5 dakikası geride kalırken ev sahibi beşiktaş, topa daha çok sahip olan ekip oldu ve ataklara daha çok kanatlardan çıkmayı tercih etti.

Olcay'ın kafası direkten döndü

Maç başından bu yana topa sahip olan Beşiktaş, 16. dakikada ilk tehlikeli atağını geliştirdi. Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında İsmail Köybaşı'nın güzel ortasında Olcay Şahan'ın kısa mesafeden yapmış olduğu kafa vuruşu üst direkten oyun alanına geri döndü.

26. dakikada Beşiktaş, Gençlerbirliği kalesine etkili geldi. Quaresma'nın yaptığı ortaya ceza sahası içinde Gomez'in kafa vuruşunu kaleci Hopf kurtardı.

35. dakikada Beşiktaş, seri paslarla Gençlerbirliği ceza sahasına girdi, Oğuzhan'ın pasında Olcay'ın zayıf şutu kaleci Hopf'ta kaldı.

İlk yarı 0-0 sona ererken Beşiktaş, golü daha çok düşünen ve pozisyona giren takımdı. Gençlerbirliği ise daha çok defansta bekleyerek uzun toplarla gol arama amacındaydı.



İkinci yarının ilk pozisyonu Gençlerbirliği'nden geldi. 49. dakikada Selçuk Şahin'in ceza sahası dışından zayıf şutu Tolga Zengin'de kaldı. Bu şut Gençlerbirliği'nin maçtaki ilk isabetli şutu oldu.

Hopf'tan geçit yok

53. dakikada Beşiktaş sağ kanatta Quaresma ile atağa çıktı ve Portekizli'nin güzel ortasında Mario Gomez'İn kafa vuruşunu kaleci Hopf kurtardı.

61. dakikada Olcay Şahan oyundan çıktı ve yerine Cenk Tosun girdi.

Gomez suskunluğuna son verdi!

64. dakikada Beşiktaş, maçta aradığı golü Alman yıldızı ile buldu. Cenk Tosun'un Sosa'ya harika pasında topla buluşan Sosa'nın içeriye çevirdiği topta Mario Gomez, rakibini ekarte ederek düzgün bir vuruşla skoru 1-0 yaptı.
Derbi öncesi 3 müjde


Gençlerbirliği El Kabir ile tehlikeli geldi


Gençlerbirliği yediği golün ardından maçtaki en net pozisyonuna girdi. 69. dakikada El Kabi'in şutu direğin üstünden auta gitti.

Uğur'un topu direkte patladı!

75. dakikada Beşiktaş yarı sahasına çok adamla gelen Gençlerbirliği'nde Uğur Çiftçi'nin sert şutu üst direkten geri döndü.

80. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Cenk Tosun geçti. Kaleye bir hayli uzak mesafeden Cenk Tosun'un yerden şutu savunmaya da çarparak direğin biinden kornere çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, sahadan 3 puanla ayrılmasını bildi. Siyah-Beyazlılar bu sonuçla 1 maçı eksik olmasına rağmen Fenerbahçe'yi geçerek 51 puana ulaştı ve liderlik koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ