MENÜ

Berkay'ın Gurur Gecesi

Son 3 sezondur ülkemizi Avrupa pistlerinde başarı ile temsil eden 14 yaşındaki milli karting sporcumuz Berkay Besler, bu hafta sonu CIK-FIA Karting Academy Trophy üçüncülük kupasını alıyor.

Berkay'ın Gurur Gecesi

Berkay Besler, Uluslararası Karting Komitesi ve Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu´nun 2013 yılında düzenlediği CIK-FIA Academy Trophy 3.’lüğü ödülünü almak için hafta sonu İtalya’da olacak. Besler, 11 Ocak Cumartesi akşamı Milano´da düzenlenecek olan ve TOSFED Başkanı Metin Çeker’in de katılacağı gala gecesinde ödülünü alacak.

24 Ülkeden 34 Seçilmiş Sporcu Mücadele Etti

Ülke federasyonlarının belirleyerek gönderdiği 34 elit sporcu, 3 farklı ülkede, toplam 6 yarış yaparak bu üst düzey şampiyonayı tamamladı. 24 farklı ülkeden yaşları 13-15 arasında değişen sporcuların kıyasıya mücadele ettiği bu üst düzey şampiyona Belçika, İtalya ve Fransa’daki 3 farklı uluslararası karting pistinde gerçekleşti.

Milli karting sporcumuz Berkay Besler, sıralama turları birincisi olarak başladığı Belçika´daki ilk yarışta rakibinin teması sonucu en arka sıraya düşmesine rağmen, günü 12.’lik ile kapattı. Takiben İtalya´da elde edilen 3.’lük ve akabinde Fransa´da yapılan her 2 yarışını da birincilikle sonuçlandıran genç sporcumuz, 2013 CIK-FIA Academy Trophy genel klasman 3.’sü olarak tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ