MENÜ

"Beraberlik mi? Hiç bana göre değil"

Dinamo Bükreş maçında alınacak 1 puanla gruptan çıkmayı garantileyecek olan Galatasaray'da, teknik direktör Rijkaard, “Biz buraya kazanmaya geldik, sahaya beraberlik için çıkmayız” dedi.

"Beraberlik mi? Hiç bana göre değil"

Rijkaard, Dinamo Bükreş maçı öncesi yaptığı açıklamada, “Biz buraya kazanmaya geldik, sahaya beraberlik için çıkmayız” diye konuştu. Rakipte çok iyi ofansif oyuncular olduğunu belirten Hollandalı, “Enteresan bir maç olacak. Ama amacımız grubu lider bitirmek. Sezon başından beri 3 orta saha ile oynuyoruz, bunlara defansif ya da ofansif diyemeyiz” dedi. Mehmet Topal seyircisiz ve soğuk havada oynanacak bu maçı ‘tuzsuz çorbaya’ benzetirken, Dinamo Bükreş cephesinde ilginç gelişmeler yaşandı.

Haberin Devamı

Cornel Dinu çıldırdı!
Takımın hocası Cornel Talnar, trafik nedeniyle toplantıya yetişemeyeceğini haber verince, konuşmayı kulüp menaceri Cornel Dinu yaptı. Dinu, Ion Marin’den boşalan teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı sorulduğunda, “Gazeteciler yine skandal peşinde. Bu yüzden gazete okumuyorum. Gazeteleri sadece köpeğim okuyor, hatta okumuyor, parçalıyor” şeklinde ilginç bir yanıt verdi.

Engel tanımıyor!
Rijkaard’ın havalimanındaki bu görüntüsü, “Hoca engelleri aşıyor” esprisiyle yorumlandı.

Maç öncesi notlar...
- Romanya’da Galatasaray kafilesini 30 kişilik gurbetçi topluluğu karşıladı. Takımın maça parçalı formayla çıkacağını duyuran yönetim, Bükreş’teki taraftarlara da stada bu şekilde gelmeleri yönünde mesaj verdi.
- Galatasaray, daha önce Romanya’da maç kazanamadı. Bu ülkeyi 5 kez ziyaret eden Sarı-Kırmızılılar, 4 yenilgi ve 1 beraberlikle ayrıldı.
- Dinamo Bükreş Türk takımlarına karşı sahasında 5 maça çıktı. Bunlardan 3’ünü kazandı, 2’sinde berabere kaldı.
- Galatasaray, Frank Rijkaard yönetiminde Avrupa’daki 9 maçında mağlubiyet yüzü görmedi.
- Dinamo Bükreş son 6 Avrupa kupası maçında evinde galibiyetle tanışamadı. Sahasında en son 29 Kasım 2006’da UEFA Kupası’nda Bayer Leverkusen’i 2-1’le geçen Rumen temsilcisi, son olarak Ali Sami Yen’de Galatasaray’a 4-1 yenildi. Karşılaşma, ev sahibinin cezası nedeniyle boş tribünler önünde oynanacak.
- Rumen ekibinin en tehlikeli silahı Andrei Cristea. Yıldız futbolcu ligde son olarak kazanılan Politehnica Iasi maçında 3 gol birden attı. Mücadele 3-1’lik skorla sonuçlandı.
- Mustafa Sarp, bugün 29. yaş gününü kutlayacak.

YORUM YAZ