MENÜ

Bayram Bektaş: Göztepe hedefi vuracak

Göz Göz’ün hocası Bayram Bektaş, yeni sezon öncesi FANATİK’e konuştu... “Benim bir tek hayalim var; o da Göztepe’yi iyi yerlere getirmek. Bana bu kapıyı açan, şans veren kulübe en iyisini yapmak istiyorum. Hedefim Göztepe ile daha iyi yerlere gelmek. Yeniden bu takımı Avrupa arenasına taşımak büyük bir başarı olur”

Bayram Bektaş: Göztepe hedefi vuracak

Elazığ’da başladı, Gazişehir’de devam etti. Adeta ‘Gümbür gümbür geliyorum’ diyen Bayram Bektaş, Ümraniye’de de başarılı grafiğini sürdürünce Göztepe’nin ilk tercih ettiği isim oldu. Tamer Tuna’dan sonra Süper Lig’e bir genç hoca daha kazandırmak için kolları sıvayan İzmir ekibinin seçimi; yeni hocasının anlattıklarına bakınca son derece doğru gözüküyor. Hollanda kampında FANATİK’in sorularını yanıtlayan Bayram Bektaş’la sohbetimiz sizlerle...

Haberin Devamı

Bayram Bektaş: Göztepe hedefi vuracak

Bayram Bektaş, yazarımız Tunç Kayacı, muhabirimiz Mehmet Ali Sabuncu ve editörümüz Ömer Necati Albayrak’ın sorularını yanıtladı.

‘Mehmet Sepil’in farkı’

“Başkanımız bizim jenerasyonumuza kapı açıp fırsat veriyor. Tamer hoca iyi bir sezon geçirdi, şimdi ben de kendime güveniyorum. Kalıcı olacağıma inanıyorum. Kendimi böyle bir fırsata hazırladım hep. Anlayışımı Göztepe’ye aşılayacağım. Hem izleyenlerin hem de oynayanların keyif aldığı bir futbol hedefliyorum. Geçen seneki oyunla bu seneki farklı olacak. Geriden oyun kuran, her alanda topa sahip olan bir takım olma çabamız var. Rakip kaleye her zaman organize bir şekilde giden bir sistem. Bunu futbolculara empoze etmeye çalışıyoruz.”

‘Avrupa neden olmasın!’

Haberin Devamı

“Benim bir tek hayalim var; o da Göztepe’yi iyi yerlere getirmek. Bana bu kapıyı açan, şans veren kulübe, başkana en iyisini vermek istiyorum. Sadece kafamda Göztepe var. Burada bir şeyleri başardıktan sonra, yine Göztepe’yle daha iyi yerlere gelmek isterim. Ondan sonrası nasip. Yeniden bu takımı Avrupa arenasına taşımak büyük bir başarı olur.”

‘Yerlilerin çoğalması şart’

“Elimizdeki kadroyla yola çıkacağız. Ghilas toparlamış gözüküyor. Deniz’i çok yönlü kullanacağız. Çok özellikli bir oyuncu. İkisinin birbirini tamamlayabileceğini düşünüyoruz. Merkez bir orta saha arayışımız da var. Alparslan’ı da aldık. İyi yerli oyuncu bulmak zor. Stoper yok, forvet yok. Bu kadar futbolla yatıp kalkan bir ülkede çok daha fazlasını çıkarabilmemiz lazım. Yerli futbolcu yatırımı için akademi diye bağırıyoruz. Türk futbolcuları çoğaltmak zorundayız.”

‘Yabancı dil olmazsa olmaz’

''Fransızca, Almanca ve İngilizce konuşabilen Bayram Bektaş’ın bu konudaki yorumu: “Teknik direktör mevkiisi en üst mevkii. Yabancı dilleriniz olduğunda oyuncunun size saygısı daha da artıyor. Bazen içe kapanık dönemleri oluyor, birebir yakınlık kurabiliyorsunuz. En önemlisi de gerçek anlamda sahada istediklerinizi direkt aktarıyorsunuz. Direkt kalbine girebiliyorsunuz. Bazı oyuncular yalnızca bu eksiklikten dolayı verimsiz kalıyorlar. O bağı kurduğunuzda oyuncu kendini sahada daha rahat ifade edebiliyor.”

Haberin Devamı

Bayram Bektaş: Göztepe hedefi vuracak

‘Taraftarlarımızı anlatmaya gerek yok’

“Göztepe taraftarını anlatmaya gerek yok. Onlar zaten kendilerini çok iyi anlatıyor. Futbolcular yorulduğu zaman bile onların coşkusuyla güç kazanabiliyorlar. Taraftarımızın tribünlerdeki etkisinin nasıl bir itici güç olduğunu biliyoruz. Ama bir sonraki yıl kendi stadımıza kavuştuğumuzda çok daha farklı bir atmosfer olacak. Biz bu geçiş senesini en iyi şekilde değerlendireceğiz. Yani bu sezon yarışırken bir yandan da gelecek senenin hazırlığını yapacağız.”

‘Duvarı yıkmak istiyorum’

“Başkanımız iki yıldan bu yana beni takip ediyormuş. Play-Off maçından sonra bir görüşmemiz oldu. ‘Tamer hoca’ya teklif ya ptık, bekliyoruz. Olur sa onunla devam edeceğiz. Olmazsa ilk bizimle görüşür müsün?’ dediler. Benim de ligim bitmişti, Play-Off’tan elenmiştik. Gittim, görüştüm ve anlaştım. Hocalar için Süper Lig ve 1. Lig arasında bir duvar var. Umarım başarılı olup bu duvarı kıran, kalıcı olan hocalardan biri olurum.”

Haberin Devamı

‘Tüketen değil, üreten olacağız’

“Kaliteli futbol için kaliteli beyin ve ayaklar gerek. Bunun yanında altyapımızdan gençleri de kazanmamız lazım. Bir sene içerisinde akademimizi kurmayı düşünüyoruz. Orada en iyi eğitmen hocalarla A Takım’da oynayacak gençler yetiştireceğiz”

Bayram Bektaş: Göztepe hedefi vuracak

“Kaliteli futbol için gerçekten belli bir kalite şart. Kaliteli futbol için kaliteli beyin ve ayaklar gerek. Bunun yanında altyapımızdan gençlerimizi de kazanmak önemli hedeflerimizden bir tanesi. Bir sene içerisinde akademimizi kurmayı düşünüyoruz. Başkanımız Mehmet Sepil bu konuda çok hevesli. Orada en iyi eğitmen hocalarla A Takım’da oynayacak gençler yetiştireceğiz. Her zaman tüketen değil, üreten bir Göztepe için sabırla çalışacağız.” ‘Herkesin bunu yapması lazım’ “Ülkemiz buna çok müsait. Çünkü bu ülkede neredeyse herkes futbolla ilgileniyor, futbolu seviyor. Bu nedenle sadece bizim değil, tüm kulüplerimizin altyapıdan futbolcu çıkarması gerekiyor. Yıllardır yerli futbolcu için akademilerin şart olduğunu söylüyoruz.”

Haberin Devamı

Haber: Ömer Necati Albayrak

Fotoğraflar: Gökay Akın

YORUM YAZ