MENÜ

Bayern Münih'in kalecisi Manuel Neuer'den kupalı antrenman!

Almanya Bundesliga takımlarından Bayern Münih, Alman milli kaleci Manuel Neuer, corona virüs önlemleri kapsamında maskesiyle ve şampiyonluk kupasıyla antrenman yaptı. Tecrübeli kaleci o anları sosyal medya hesabından işte böyle paylaştı...

Bayern Münih'in tecrübeli kalecisi Manuel Neuer, şampiyonluk kupasıyla antrenman yaptı. Corona virüs salgını sebebiyle maske takarak antrenmanını tamamlayan Alman milli kaleci, o anları sosyal medya hesabından paylaştı...

Haberin Devamı

MANUEL NEUER KİMDİR?

27 Mart 1986 tarihinde dünyaya gelen Manuel Neuer, 2005-2006 sezonunda Schalke 04'te profesyonelliğe yükseldi. 2006]]-2007 sezonunda Frank Rost'un sakatlığında 2 maçta görev aldı. Daha 20 yaşındayken Bayern Münih'ten teklif aldı. Görev aldığı maçlarda teknik direktörünü hayal kırıklığına uğratmıyordu. Genç yaşına rağmen Jens Lehmann'ın varisi olarak gösterildi.

5 Mart 2008'de, ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçında, Neuer FC Porto'ya karşı iyi bir performans sergiledi ve iki penaltı kurtardı. Böylece çeyrek finale yükseldi.

Schalke 04 2008-2009 sezonunun sonunda ligi 8. bitirince ve UEFA Avrupa Ligi fırsatını kaçırınca hayal kırıklığına uğradı. Ama, 2009 U-21 Avrupa Şampiyonası'nda güzel performans sergiledi ve Bayern Münih'in başkanı Karl-Heinz Rummenigge'nin ilgisini çekti. Ancak Schalke'nin yeni teknik direktörü Felix Magath, Neuer'in Schalke için oynayacağını söyledi. Kasım ayında UEFA'nın yılın kadrosuna seçildi ve kadrodaki 5 kaleciden tek Alman kaleci Neuer'di.

Haberin Devamı

2010-11 sezonunda Schalke forması ile Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Neuer, 1 Haziran 2011 tarihinde Bayern Münih'e transfer oldu. Dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilen Neuer, Münih'e 5 yıllık imza attı. Genç kaleci, takımının Almanya Kupası'nı almasında ve Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynamasında büyük pay sahibi olmuştu. Neuer'in transfer bedeli ise tam 25 Milyon €'dur.2011-12 sezonunda Bayern Munih'te çok iyi bir sezon geçirdi, Şampiyonlar Ligin'de Real Madrid maçında 2 penaltı çıkararak, kahraman ilan edildi.

Neuer, 2010-11 sezonunda gösterdiği performansla Kicker Magazine dergisi tarafından düzenlenen Bundesliga'da yılın oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

YORUM YAZ