MENÜ

SON DAKİKA: Bayern Münih'te Thomas Tuchel depremi!

Geçen sezon Bayern Münih'in başında Bundesliga'yı şampiyon olarak tamamlayan Thomas Tuchel, bu sezon işlerin çok kötü gitmesinin ardından yoğun eleştiri altındaydı. Bavyera ekibi, 50 yaşındaki teknik direktörle ilgili kararını verdi. İşte detaylar...

SON DAKİKA: Bayern Münih'te Thomas Tuchel depremi!

Bundesliga'nın son şampiyonu Bayern Münih, bu sezon şampiyonluk yarışında Bayer Leverkusen'in gerisinde kaldı. Son üç resmî maçından da mağlubiyetle ayrılan Alman devi, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Lazio deplasmanında da 1-0 kaybetti ve taraftarını üzdü. Bayern'in teknik direktörü Thomas Tuchel, kötü gidişatın sorumlusu olarak belirlendi ve yoğun bir şekilde eleştiri altındaydı. Bu kötü gidişatın ardından kulüp, Tuchel ile ilgili kararını da verdi.

Haberin Devamı

BOCHUM'DA ŞOK YAŞADILAR

Bayern Münih, Bundesliga'nın 22. hafta mücadelesinde pazar akşamı deplasmanda Bochum ile karşı karşıya geldi. Sacha Boey'nin sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadığı karşılaşmaya hızlı başlayan Thomas Tuchel'in öğrencileri 14. dakikada Musiala ile 1-0 öne geçti. Ancak Bayern, ilk yarı bitmeden 38 ve 44'te yediği iki gol ile soyunma odasına 2-1 yenik gitti. İkinci yarıda 77'de Upamecano oyundan atıldı ve 78'de Bochum, skoru 3-1'e getirdi. 87. dakikada gelen Harry Kane'in golü, Bayern'in Bochum deplasmanından puan almasına yetmedi.

SON DAKİKA: Bayern Münihte Thomas Tuchel depremi

KIMMICH KRİZİ

Bochum karşılaşmanın sonunda ise Bayern Münih'te adeta kaos vardı. Alman gazetesi BILD'de yer alan habere göre oyuncular son düdüğün ardından ilk olarak deplasman tribünündeki taraftarları selamlamaya gitti. Oyundan 63. dakikada yüzü asık şekilde çıkan ve yerini Zaragoza'ya bırakan Joshua Kimmich ise çok öfkeliydi.

Haberin Devamı

KARTAL'IN YILDIZI KAPI DIŞI EDİLİYOR

ARAYA NEUER GİRDİ

29 yaşındaki Alman orta saha, soyunma odasına giderken tünelde Thomas Tuchel'in yardımcısı Zsolt Löw ile tartışmaya başladı. Kimmich, soyunma odası merdivenlerinde Löw'e arkadan hararetli bir şekilde bağırırken görüntülendi. BILD, bu esnada Kimmich'in Löw'e küfür ettiğini bildirdi. Daha sonra Kimmich merdivenlerden hızlıca indi. İkilinin içeride birbirinin üzerine yürümüş olma ihtimalinden söz edilirken, araya Bayern Münih kalecisi Neuer'in girdiği aktarıldı.

SON DAKİKA: Bayern Münihte Thomas Tuchel depremi

YOLLAR AYRILIYOR!

Tüm bu kötü gidişatın ve kaosun üzerine Bayern Münih'ten karar çıktı. Alman devi, sezon sonunda Thomas Tuchel ile yolların ayrılacağını resmen açıkladı. 2023'ün mart ayında göreve gelen Tuchel, geçen sezon Bayern Münih'le sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. Bayern Münih'in potansiyel teknik direktör adayları arasında Zinedine Zidane ve Antonio Conte yer alıyor.

AÇIKLAMA GELDİ

Bayern Münih'ten yapılan açıklamada, "FC Bayern Münih ve Thomas Tuchel, 30 Haziran 2025 tarihinde sona ermesi planlanan iş birliğini 30 Haziran 2024 tarihinde sona erdirme kararı aldı. Bu karar, CEO Jan-Christian Dreesen ve Thomas Tuchel arasında yapılan dostane bir görüşmenin sonucudur" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

İŞTE TUCHEL'İN İLK SÖZLERİ

Ayrılığın açıklanmasının ardından Thomas Tuchel ise, "Bu sezondan sonra işbirliğimizi sona erdirme konusunda anlaştık. O zamana kadar ben ve antrenör ekibim elbette maksimum başarıyı sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz." sözlerini sarf etti. FC Bayern CEO'su Jan-Christian Dreesen ise şu ifadeleri kullandı: "Açık ve iyi bir görüşmeyle, yaz aylarında iş birliğimizi karşılıklı olarak sona erdirme kararına vardık. Hedefimiz 2024/25 sezonu için yeni bir teknik direktörle sportif bir yeniden yapılanma gerçekleştirmek. O zamana kadar, kulüpteki her birey Şampiyonlar Ligi ve Bundesliga'da mümkün olan en üst seviyeye ulaşmak için açıkça çaba sarf edecektir. Ayrıca takımı da açıkça sorumlu tutuyorum. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde, Roma'daki ilk maçta aldığımız 1-0'lık yenilginin ardından, ikinci maçta tamamen dolu olan Allianz Arena'da taraftarlarımızı arkamıza alarak çeyrek finale yükseleceğimize inanıyoruz."

YORUM YAZ