MENÜ

Galatasaray maçı öncesi Bayern Münih'te Thomas Tuchel'den Icardi açıklaması

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Galatasaray ile karşılaşmak adına İstanbul'a gelen Bayern Münih'in teknik direktörü Thomas Tuchel, mücadele öncesi açıklamalarda bulunurken Mauro Icardi hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

Galatasaray maçı öncesi Bayern Münih'te Thomas Tuchel'den Icardi açıklaması

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki üçüncü maçlar çerçevesinde Bayern Münih, deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Alman ekibinin teknik direktörü Thomas Tuchel, mücadele öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Eldeki oyuncularının kendilerini iyi hissettiklerini belirten Tuchel, "Bir sonraki maçımıza sadece 2 gün vardı. Bu yüzden de çok fazla antrenman yapma şansımız olmadı. Elbette kendilerini iyi hissediyorlar. Bu yüzden de bugün Almanya'da yapmış olduğumuz son antrenmanda da iyi bir kondisyon performansı sağladılar" dedi.
Şampiyonlar Ligi'ndeki genel güç durumuna ilişkin soruya ise Alman teknik adam, "Ben öncelikle Galatasaray maçı ile ilgili konuşmam gerekirse adım adım gitmemiz gerekiyor. Yarın Galatasaray ki kadrosu gerçekten çok iyi oyunculardan oluşuyor. Çok zorlu bir mücadele bizi bekliyor. Biz kendimizi çok güçlü hissediyoruz, yeterli kalitemiz var, gruptan çıkma anlamında yeterli güç ve kalitemiz var. Bu yüzden arzumuz, amacımız gruplardan çıkmak ve en az sakat oyuncu ile maçlarımızı tamamlamak. Ancak diğer takımlarla kıyaslama anlamında ne kadar doğru bir yorum olur bilmiyorum. Dediğim gibi yarınki maçımız gerçekten çok zorlu olacak. Son 2 maçta yenilmeyen bir Galatasaray'a karşı mücadele edeceğiz. Dolayısıyla amacımız adım adım gitmek" şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı

Galatasaray maçı öncesi Bayern Münihte Thomas Tuchelden Icardi açıklaması

Galatasaray'ın çok güçlü bir takım olduğunu belirten Thomas Tuchel, "Yarın itibariyle Türkiye'de oynayacağız ama diğer herhangi bir ülkede güçlü takımlara ve taraftarlara karşı mücadele ettiğimizi... Elbette grup içerisindeki mücadeleler her zaman duygusal bir komplikasyona yol açmakta. Kolay bir süreç değil. Galatasaray takımı, çok güçlü bir takım. Çok güçlü oyunculara sahip ve yarın elbet bizi çok zorlu bir mücadele bekliyor. Şampiyonlar Ligi, kolay bir arena değil. Eğer burada bulunuyorsanız kulüp kültürünüzün sürekli Şampiyonlar Ligi'nde devam etmeye uygun olması gerekiyor ve Galatasaray buna çok uygun bir rakibimiz. Dolayısıyla çok zor bir maç olacak" dedi.

Eksiklerle ilgili de konuşan başarılı çalıştırıcı, "Elbette takım içerisinde monte ettiğimiz hücum hatlarındaki oyuncular, çok güçlü. Onları hem ileri hatta hem kenardaki pozisyonlarda kullanabiliriz. Takım kadrosu olarak bununla mücadele etmek için taktiksel bağlılığa önem göstermemiz gerekiyor ancak son bir bilgi vermem gerekirse bazı oyuncularımız eksik. Sakat olan oyuncularımızdan yoksun bir maç olacak. Ancak yerine oynayacak oyuncular da tabii ki ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerdir diye inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Elinde bir kırık tespit edilen Leon Goretzka'nın durumuna ilişkin Tuchel, "Gerçekçi olmamız gerekirse birkaç hafta uzak kalacak. En iyi seviyesinde geri gelmesi için biraz zaman geçecek" açıklamasını yaptı.

Türkçe kelime bilip bilmediği sorulan Alman çalıştırıcı, tebessümle şu şekilde cevap verdi:

Türkçe kelime biliyorum ancak bir basın toplantısında söylenmemesi gerekir. Çünkü doğru bir kelime olduğunu düşünmüyorum. Çok kötü bir duruma düşmek istemiyorum.

Filistin'e destek paylaşımları nedeniyle kadro dışı kaldığı Noussair Mazraoui'nin durumuna ilişkin ise Tuchel, "Tabii ki onunla görüştük, konuştuk. Kesinlikle herhangi bir cezai şart sebebiyle yalnız antrenman yapmadı. Milli takımından geri geldiği için ayrı bir antrenman yapma durumu vardı. Onunla gidip bireysel olarak konuştum. Açıkçası çok derin konulara girmekten ziyade ki biz Bayern Münih olarak resmi sayfamızdan bir açıklama yaptık. O, bizim bir oyuncumuz. Kesinlikle cezai bir durumda kalmamış, kalmayacaktır" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray maçı öncesi Bayern Münihte Thomas Tuchelden Icardi açıklaması

Kendisine gelen son bilgilere göre oynayamayacak olsa da Icardi'nin çok tehlikeli bir oyuncu olduğunu belirten Alman teknik adam, "Son aldığım bilgilere göre ki basın toplantısında açıklanmıştı. Sakat olduğuyla ilgiliydi. Tabii ki de yarın eğer bir 30-45 dakika oynar ise elbette ki tehlikeli bir oyuncu. Gerçekten muazzam bir fark yaratabilecek, skoru değiştirebilecek kalitede saha içerisindeki varlığını sürdüren bir oyuncu Icardi. Tabii ki de Şampiyonlar Ligi gibi bir mücadelede Galatasaray'ın böylesine muazzam bir oyuncuya sahip olması çok önem arz ediyor. Bizim için çok tehlikeli, çok agresif, saha içerisinde çok hareketli, aynı zamanda hücumsal etkinlikleri çok iyi seviyede, toplu ve topsuz karşı baskıları maça etkide bulunabilecek bir seviyede. Aynı zamanda futbola çok duygusal bir bağ ile bağlanmış bir oyuncu. Kendisiyle beraber çalıştığım için bunları net bir şekilde söylüyorum. Umarım ciddi bir sorunu yoktur ama bana gelen bilgiler oynamayacağı yönündeydi" dedi.

Haberin Devamı

Geçmişte Galatasaray ile oynadıkları maçları da değerlendirerek kendisindeki etkisini dile getiren Tuchel, "Söylemem gerekir ki gerçekten çok etkilendim. Galatasaray'a karşı oynadığım maçlarda gerçekten çok etkilendim. Çünkü saha içerisinde ve birçok kulüp etkinliklerinde kendilerini çok geliştirdiler. Saha içi organizasyonları çok üst seviyede, çok agresif futbol oynuyorlar, atak futbolu oynuyorlar. Elbette söylemem, değerlendirmem gerekirse normalde kendi takımımla ilgili yorumlar yapmam çok daha doğru olur çünkü kendi takımımdan sorumlu olduğum için. Rakiple ilgili bir yorum yapmam gerekirse gerçekten çok derin bir futbol anlayışına sahipler. Aynı zamanda Fenerbahçe'yi de takip ediyorum. Fenerbahçe'yi ve diğer takımların maçlarını da izliyorum. Türk futbolu gerçekten çok iyi bir gelişme içerisinde. Galatasaray çok köklü, inanılmaz seviyede Türkiye'de ve dünya çapında birbirine bağlı çok ateşli taraftar topluluğuna sahip bir takım. Bizler, onlara karşı en iyi mücadelemizi vermek zorundayız. Çünkü biliyoruz ki Galatasaray gibi bir takıma karşı oynamak kolay olmayacaktır" dedi.

 

Galatasaray maçı öncesi Bayern Münihte Thomas Tuchelden Icardi açıklaması

YORUM YAZ