MENÜ

Bayern Münih'ten resmi açıklama geldi! Nagelsmann dönemi sona erdi, yeni hoca duyuruldu

Bayern Münih, dün akşam saatlerinde gerçekleşeceği netlik kazanan gelişmeleri resmi olarak açıkladı. Alman devi, Julian Nagelsmann ile yolların ayrıldığını duyururken yeni teknik direktör konusundaki anlaşma da kamuoyu ile paylaşıldı.

Bayern Münih'ten resmi açıklama geldi! Nagelsmann dönemi sona erdi, yeni hoca duyuruldu

Bayern Münih, sezon içinde son derece radikal bir hamleye imza attı. Alman devi, dün akşam saatlerinde netlik kazanan gelişmeleri resmi sitesi üzerinden okuyucularına duyurdu.

Haberin Devamı

AYNI GECEDE BÜYÜK TESADÜF

NAGELSMANN DÖNEMİ SONA ERDİ

Bayern Münih, teknik direktörü Julian Nagelsmann'ın sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı. 35 yaşındaki teknik adamın Bayern Münih ile olan sözleşmesi, Haziran 2026'da sona erecekti. Nagelsmann'ın ekibinde yer alan Dino Toppmöller, Benjamin Glück ve Xaver Zembrod'un sözleşmeleri de feshedildi.

Bayern Münihten resmi açıklama geldi Nagelsmann dönemi sona erdi, yeni hoca duyuruldu

Bayern Münih, kararın yönetim kademesince ortak bir şekilde alındığını belirtti. Bu karara CEO Oliver Kahn, futbol takımı baş sorumlusu Hasan Salihamidzic ve bşakan Herbert Hainer arasındaki istişareler sonucunda varıldığı aktarıldı.

OLIVER KAHN: OYUNUMUZ ÇEKİCİLİĞİNİ KAYBETTİ

Ayrılık kararı sonrası açıklamalarda bulunan Oliver Kahn, "2021 yazında Bayern Münih için Julian Nagelsmann ile sözleşme imzaladığımızda onunla uzun süre çalışacağımıza inanıyorduk ve sonuna kadar da hepimizin hedefi bu yöndeydi. Julian, başarılı ve ilgi çekici bir futbol oynama arzumuzu destekliyordu. Ancak şimdi fark ettik ki kadromuzun kalitesi geçen yıla göre kendini çok daha az gösteriyor. Dünya Kupası'ndan sonra daha az başarılı sonuçla daha az çekici bir futbol oynadık. Performanstaki güçlü dalgalanmalar, bu sezon ve bu sezondan sonrasındaki hedeflerimizi sorgulattı. O yüzden şimdi bir reaksiyon gösterdik. Hem kişisel olarak hem de FC Bayern adına, Julian'a ve ekibine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Herkese gelecekte iyi şanslar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bayern Münihten resmi açıklama geldi Nagelsmann dönemi sona erdi, yeni hoca duyuruldu

HASAN SALIHAMIDZIC: VERDİĞİM EN ZOR KARARDI

Bayern Münih'in futbol takımı özelindeki baş sorumlusu Hasan Salihamidzic ise, "Bayern Münih'te futboldan sorumluyken verdiğim en zor karardı. İlk günden bu yana Julian ile açık, güvene dayalı, dostane bir ilişkim oldu. Onunla yolları ayırmış olmaktan dolayı üzgünüm. Ancak özellikle Ocak ayından bu yana takımın sportif gelişimini değerlendiren kapsamlı bir analiz ve bir önceki sezonun ikinci yarısında edindiğimiz deneyim sonucunda Julian'ın sözleşmesini feshetmeye karar verdik. FC Bayern için yaptıklarından dolayı Julian'a minnettarım ve ona en iyi dileklerimi sunuyorum" dedi.

Haberin Devamı

2021'DE TAKIMIN BAŞINA GEÇMİŞTİ

Dünya futbolunun teknik adamlık noktasında büyük şeyler beklediği Julian Nagelsmann; Hoffenheim ve Leipzig deneyimleri sonrası 2021'de Bayern Münih'in başına geçmişti. 35 yaşındaki teknik direktörün, Bayern Münih ile olan sözleşmesi Haziran 2026'da sona erecekti.

Bayern Münihten resmi açıklama geldi Nagelsmann dönemi sona erdi, yeni hoca duyuruldu

Bu sezon Bundesliga'da istenen performansı sergileyemeyen Bayern Münih, 25 maçta 52 puan ile lider Borussia Dortmund'un 1 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. Şampiyonlar Ligi'nde ise 8 maçta alınan 8 galibiyet ile çeyrek finale ulaşılmış durumda. Alman devi, son olarak PSG'yi saf dışı bırakmıştı.

YENİ HOCA DA AÇIKLANDI

Bayern Münih, Nagelsmann ile yolların ayrıldığını açıklarken yeni teknik adamın Thomas Tuchel olduğunu da resmen duyurdu. Tuchel ile 30 Haziran 2025'e kadar geçerli bir sözleşme konusunda anlaşıldığı ve kısa süre içerisinde imzaların atılacağı aktarılırken pazartesi günü takımın başında antrenmana çıkacağı ifade edildi.

Bayern Münihten resmi açıklama geldi Nagelsmann dönemi sona erdi, yeni hoca duyuruldu

Daha önce Almanya'da A takım düzeyinde Mainz ve Dortmund'da teknik direktörlük yapan Thomas Tuchel, PSG macerası sonrası çalıştırdığı Chelsea'den Eylül 2022'de ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Barcelona ve Bayern Münih'de Oynamış Oyuncular

YORUM YAZ