MENÜ

Bayern Münih'in gözü transfer için Barcelona'da

Bu sezona Julian Nagelsmann ile başlayan ve ardından Thomas Tuchel'i göreve getiren Bayern Münih geçmiş sezonlara oranla bu sezon formsuz bir görüntü çiziyordu. Thomas Tuchel önderliğinde gelecek sezonun hazırlıklarına başlayan Bayern Münih transfer çalışmalarına başladı. Bu doğrultuda Alman ekibi gözünü Barcelona'ya çevirdi.

Bayern Münih'in gözü transfer için Barcelona'da

Şampiyonlar Ligi'ne ve Almanya Kupası'na erken veda eden Alman devi büyük bir şok yaşamıştı. İlk olarak Freiburg'a elenen Bayern Münih ardından da Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Manchester City'e elenmişti.

Haberin Devamı

RIVALDO'DAN ÇOK KONUŞULACAK İFADELER

LİGDE ZOR GÜNLER

Bu sezon 31 maçta 8 beraberlik 4 mağlubiyet alan Bayern Münih henüz daha lig tamamlanmadan 12 maçta puan kaybetti. Alman devi bu sezondan daha kötü performansı 2010/2011 sezonunda göstermişti. 34 maçta 8 beraberlik 7 mağlubiyet alarak 15 kere puan kaybeden Bayern Münih 65 puanla ligi üçüncü sırada tamamlamış ve şampiyon Borussia Dortmund olurken ikinci de Bayer Leverkusen olmuştu.

BİR KEZ DAHA LİDER

Sezon boyunca liderlik koltuğunu zamam zaman en yakın rakibi Borussia Dortmund'a kaptıran Bayern Münih şampiyonluğu kaybetme tehlikesi yaşadı. Bundesliga'daki son iki maçından da galip ayrılan taraf olan Bavyera ekibi tekrar sazı eline aldı ve bitime iki maç kala 1 puan farkla tekrar lider oldu. Son üç maçta Bayern evinde Schalke ve Leipzig'i ağırlayacak ve son hafta Köln deplasmanına gidecek.

Haberin Devamı

BARCELONA'DAN YILDIZ

Gelecek sezon hücum hattına takviyeler yapmak isteyen Bayern Münih bu doğrultuda çalışmalara başladı. İlk olarak Lewandowski'nin yerini doldurmak isteyen Bayern adaylarını belirledi. Santrafor için Victor Osimhen, Kolo Muani ve Harry Kane isimleri geçerken kimin geleceği merak konusu oldu.

Bayern Münihin gözü transfer için Barcelonada

Kanat için de transfer düşünen Bayern Münih'e haber Barcelona'dan geldi. Mane'nin Thomas Tuchel'in sistemine uymadığı iddia edilirken Leroy Sane ve Serge Gnabry'nin performansları da eleştirilerin odağı olmuştu.

Bayern Münihin gözü transfer için Barcelonada

Yaşanan gelişmeler doğrultusunda Thomas Tuchel eski öğrencisi Ousmane Dembele'yi takıma katmak istediği öğrenildi. Thomas Tuchel 2016/2017 yılında Borussia Dortmund'u çalıştırırken öğrencisi olan Fransız yıldız 2017 yılında 140 milyon Euro karşılığında Barcelona'ya transfer oldu. Bu sezon 30 maçta 8 gol atıp 7 asist yapan Dembele'nin gelecekte alacağı yol merakla bekleniyor.

YORUM YAZ