MENÜ

Alman gazetecinin Sacha Boey isyanı! Acı gerçeği açıkladı

Almanya'daki kariyerine pek iyi başlayamayan Sacha Boey, bunun üzerine bir de sakatlık şokuyla karşı karşıya kaldı. Bayern Münih'i yakından takip eden Alman gazeteci Falko Bloeding, Boey ile ilgili çarpıcı düşüncelerini Fanatik'e anlattı.

Alman gazetecinin Sacha Boey isyanı! Acı gerçeği açıkladı

Kış transfer döneminde Galatasaray'dan rekor bonservis ücretle (30 milyon euro) Bayern Münih'e transfer olan Sacha Boey, Almanya'daki kariyerine pek de iyi başlayamadı. Kötü geçen Bayer Leverkusen karşılaşmasının ardından eleştiri alan ve bunun üzerine bir de sakatlık yaşayan Sacha Boey hakkında karamsarlık hakim.

Haberin Devamı

Alman gazetecinin Sacha Boey isyanı Acı gerçeği açıkladı

İLK MAÇINDA 28 DAKİKA

Fransız sağ bek, Bayern Münih ile ilk maçına 3 Şubat'ta çıktı. Bundesliga'nın 20. hafta mücadelesinde Bayern'in Gladbach'ı konuk ettiği karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Boey, 62. dakikada Mazraoui'nin yerine oyuna dahil oldu. Galatasaray'ın eski yıldızı kalan 28 dakikada kendi mevkisi olan sağ bekte oynadı ve standart bir performans sergiledi.

SEMİH TÜM REKORLARI TARİHE GÖMECEK

TUCHEL'DEN İLGİNÇ TERCİH!

Bayern Münih, Gladbach maçının ardından 21. hafta mücadelesinde ise lider Bayer Leverkusen'e konuk oldu. Şampiyonluk yarışındaki kritik mücadelede maç kadroları geldiğinde herkes şok yaşadı. Çünkü orijinal mevkisi sağ bek olan yeni transfer Boey, sol bekte yer alıyordu. Nitekim Bayer Leverkusen'in kaydettiği ilk gol, Boey'nin tarafından geldi ve Bayern maçı 3-0 kaybederek şampiyonluk yarışında ağır bir darbe aldı. Bu maçın ardından gerek Boey gerekse Tuchel, yoğun bir şekilde eleştirildi.

Haberin Devamı

Alman gazetecinin Sacha Boey isyanı Acı gerçeği açıkladı

SAKATLIK AÇIKLAMASI

Bu arada Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, antrenmanda sakatlanan Sacha Boey'nin son durumu hakkında basın toplantısında bilgi verdi. Alman hoca konuyla ilgili, "Birkaç hafta sahalardan uzak kalacağından korkuyoruz. O bu konuda bizden daha olumlu hissediyor. Ancak birkaç maç sahalardan uzak kalacak" dedi.

"YANLIŞ BİR TERCİHTİ"

Goal'ün Almanya muhabiri Falko Bloeding, Sacha Boey'nin Bayern Münih'teki başlangıç performansı ve genel durumuyla alakalı Fanatik'e konuştu. Bayer Leverkusen maçına değinen Alman gazeteci, "Tuchel onu sol bekte oynattı ve performansı pek iyi değildi. Sol bekte oynaması şaşırtıcıydı çünkü Tuchel'in o pozisyonda başka seçenekleri de vardı. Boey, Leverkusen karşısında kesinlikle yanlış bir tercihti. Neredeyse her taraftar ve her uzman bu konuda hemfikirdi. Sadece büyük bir hata yaptığı için değil. Genel olarak sol bekte oynaması yanlıştı" ifadelerini kullandı.

Alman gazetecinin Sacha Boey isyanı Acı gerçeği açıkladı

"UZUN VADEDE 11 OYNAYAMAZ"

Boey'nin Bayern Münih'te uzun vadede ilk 11'e girmesinin zor olduğunu da vurgulayan Alman gazeteci, "Şu anda ruh halinin nasıl olduğunu bilmek tabii ki zor ama sakatlandığı için moralinin pek iyi olmadığını tahmin ediyorum. Sadece iki maçtan sonra Boey'nin Bayern için doğru bir tercih olup olmadığını yanıtlamak zor, ancak ben şahsen Fransız sağ beki uzun vadede Bayern'de ilk 11'de oynayacak bir oyuncu olarak görmüyorum" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

FANATİK ÖZEL HABER - SAMET ÇAYIR

YORUM YAZ