MENÜ

Bayer Leverkusen'nden peri masalı! Tarihi rekorla şampiyonluğa...

Almanya'da şampiyon belli oldu. Bundesliga'da bitime 5 hafta kala evinde Werder Bremen'i deviren Bayer Leverkusen, Bundesliga'da ilk kez mutlu sona ulaştı. Kırmızı-Siyahlılar, ayrıca Juventus'un tarihi 43 maçlık yenilmezlik serisi rekoruna da ortak oldu.

Bayer Leverkusen'nden peri masalı! Tarihi rekorla şampiyonluğa...

Almanya Bundesliga'da bu sezon Xabi Alonso yönetiminde tarih yazan Bayer Leverkusen, bitime 5 hafta kala Bayern Münih'in önünde şampiyonluk ipini göğüsledi. Kırmızı-Siyahlılar, 29. hafta mücadelesinde evinde Werder Bremen ile kozlarını paylaştı. Alonso'nun ekibi için alınacak galibiyet, şampiyonluk için yeterli olacaktı.

Haberin Devamı

Tarihinde ilk kez...

Leverkusen, 25. dakikada Boniface'in penaltı golüyle öne geçti: 1-0. 60. dakikada takımın yıldızı Xhaka, farkı 2'ye çıkardı. 68, 84 ve 90’da hat-trick yapan Wirtz skoru belirledi: 5-0. Alonso'nun öğrencileri, bu sonucun ardından tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonluğuna ulaştı.

Rekora son 1!

Alınan galibiyet, kupayı getirirken, Alman ekibi de önemli bir rekora ortak oldu. Leverkusen, çıktığı son 43 resmi karşılaşmanın hiçbirinde yenilgi yüzü görmedi. Daha önce Avrupa'nın en büyük 10 liginde 2000 yılında Juventus, bu alanda rekorun sahibi olmuştu. Alonso'nun ekibi, bir maç daha yenilmezse rekoru, İtalyan ekibinden devralacak. Bu arada Xabi Alonso da kariyerindeki ilk lig kupasını almış oldu.

Haberin Devamı

Bayer Leverkusennden peri masalı Tarihi rekorla şampiyonluğa...

YORUM YAZ