MENÜ

Yakın Doğu Üniversitesi, Mestdagh ile sözleşme imzaladı

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Belçikalı milli oyuncu Kim Mestdagh ile sözleşme imzaladı.

Yakın Doğu Üniversitesi, Mestdagh ile sözleşme imzaladı

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübünden yapılan açıklamada, 1990 doğumlu 1.79 boyundaki Belçika Milli Takımı oyuncusu Kim Mestdagh ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

Kim Mestdagh, geçtiğimiz sezon Fransa Ligi’nde maç başına 23 dakika sahada kalarak 9.7 sayı, 3 ribaunt, 2.4 asist ve 2 top çalma ortalamaları yakaladı.

Flammes Carolo Basket takımının Eurocup Women’da en skorer oyuncusu olarak dikkat çeken Belçikalı oyuncu, turnuvada maç başına 30 dakika süre alırken, %52 ile üç sayı atarak 14.8 sayı, 1.9 ribaunt, 3.2 asist, 3.1 top çalma ortalamaları yakaladı.

Türkiye’de ilk kez forma giyecek olan Kim Mestdagh, 2014-15 sezonunda ise Belçika’nın Castors Braine takımıyla Eurocup Women’da final oynama başarısı göstermişti. Bu başarıya yürüyen takıma Mestdagh 14.8 sayı, 3.6 ribaunt, 2.6 asist ortalamalarıyla katkı sağlamıştı.

Kim Mestdagh: Yakın Doğu Üniversitesi ile Türkiye Ligi’nde mücadele etmek heyecan verici”

Yakın Doğu Üniversitesi ile sözleşme imzalayan Mestdagh, “Geçtiğimiz sezon mücadele ettiği tüm kulvarlarda şampiyon olarak adından söz ettiren Yakın Doğu Üniversitesi forması ile ilk kez Türkiye Süper Ligi’nde yer alacak olmaktan heyecan duyuyorum.” dedi.

“Büyük bir takımda olmak beni heyecanlandırıyor” diyen başarılı oyuncu, yeni takımı hakkında “Öncelikle oyuncularına her türlü imkanı sağlamaya çalışan çok güzel bir kulüp. Takım arkadaşlarım beni çok iyi ve samimi bir şekilde karşıladılar. Hiç yabancılık çekmedim. Herkes işini iyi biliyor ve disiplinli çalışıyor. Takım olarak her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Kulübümüzün hedefleri doğrultusunda bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağım. Burada kariyerimde güzel başarılar elde edeceğime ve farklı tecrübeler edineceğime inanıyorum. Sabırsızlıkla yeni sezonun başlamasını bekliyorum” açıklamalarını yaptı.

Murat Tüzünkan: “Takımımıza değerli katkılar sağlayacaktır”

İmza töreninde hazır bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Murat Tüzünkan, Kim Mestdagh’ın yeni sezonda mücadele edecekleri Türkiye Süper Ligi ile Euroleague’de kendilerine güç katacağını söyledi.

Mestdagh’ın Belçika Milli Takımı’nın başarılı oyuncularından biri olduğunu ifade eden Tüzünkan, şutör yanıyla fark yaratan bir oyuncuyu kadrolarına katmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Kim Mestdagh’ın geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası’nda Belçika Milli Takımı ile üçüncü olarak bronz madalya kazandığına vurgu yapan Tüzünkan, “Basketbolun tecrübeli isimlerinden biri aynı zamanda üç sayı yüzdesi ve skorer kimliğiyle ön plana çıkan bu oyuncunun takımımıza büyük destek sağlayacağını ve değerli katkılar ortaya koyacağını düşünüyoruz. Kendisiyle önümüzdeki sezonu birlikte geçirecek olmaktan dolayı mutluyuz. Bu yıl Türkiye Süper Ligi’nde ilk kez Yakın Doğu Üniversitesi formasıyla mücadele edecek olan oyuncumuzun başarılı bir sezon geçirmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ