MENÜ

Bu NBA yıldızları bedava!

Dünyanın en büyük basketbol organizasyonu NBA’in en güzel yanı belki de yıllardır aynı sisteme bağlı olmaları. Belli başlı oyuncuların transfer olmaları için bildiğiniz üzere ya takas olmaları ya da sözleşmelerinin bitmesi gerekiyor. Her sezon yaz döneminde basketbol severlerin kafasında olasılıklar yaratan serbest oyuncu dönemi bu yaz için heyecan verici geçecek çünkü 2020 yılında bir çok önemli oyuncunun kontratı sona eriyor! Biz de sizlere o isimleri listeledik…

Boston Celtics formasını giyen Gordon Hayward’ın sözleşmesi bu sezon sona eriyor. Utah Jazz’da yakalamış olduğu performansı Boston Celtics’te sakatlıklar yüzünden sürdüremeyen kısa forvet oyuncusu, Boston Celtics’ten 31 Milyon Dolar kazanıyordu. 30 yaşındaki oyuncu bu sezon 43 maçta parkede yer alırken, 16.9 sayı, 6.5 ribaund ve 4.1 asistlik performans yakaladı. Oyuncunun maksimum kontrat alması ise artık zor.

Haberin Devamı

HALA ÜST SEVİYE Mİ?

Takas döneminin son günü sürpriz bir şekilde Cedi Osman’ın takımı Cleveland Cavaliers’a takas olan Andre Drummond’ın sezon sonunda sözleşmesi sona eriyor. 27 yaşındaki pivot oyuncusunun 25 Milyon Dolarlık sözleşmesi bulunuyor. Kendisini hala üst seviyede gören oyuncu bu sezon çıktığı 55 karşılaşmada 17.5 sayı, 15.3 ribaund ve 2.5 blokluk istatistikle oynuyor. Oyuncunun kulübüyle yeni sözleşme imzalayıp takas olması ise olası bir seçenek.

Toronto Raptors’dan San Antonio Spurs'e takas olduktan sonra performansı düşüşe geçen skorer oyuncu Demar DeRozan’ın da sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. 28 Milyon Dolarlık kontratının sonuna gelinen DeRozan’ın geleceği belirsiz. 31 yaşındaki oyuncu bu sezon 22.2 sayı, 5.6 asist ve 5.4 ribaundluk istatistikle oynuyor. Kendisnin son 2 sezonki performansı göz önüne alındığında maksimum kontrat verilmesi hata olur.

Haberin Devamı

MÜZMİN SAKAT

Chicago Bulls’un bir türlü beklenen patlamayı yapamayan 27 yaşındaki kısa forveti Otto Porter Jr’ın 27 Milyon Dolarlık kontratı da bu sene son buluyor. Sakatlıklarla başı belada olan oyuncu bu sezon sadece 11 maçta oynadı ve etkili bir performans ortaya koyamadı. Bu oyuncunun da artık maksimum kontrat alabilmesi neredeyse imkansız.

AVRUPA'NIN SÜPER STARI!

Oklahoma City Thunder’ın 32 yaşındaki kısa forveti Danilo Gallinari bu sezon enfes bir performans ortaya koyuyor. 19.2 sayı, 5.6 ribaund ve 2.1 asist ortalamalarıyla oynayan keskin şutörün 22 Milyon Dolarlık kontratı sona erecekken, onu alacak takım ise merak konusu.

KALMAZSA OLAY OLUR!

Los Angeles Lakers’ın süper starı Anthony Davis’in sezon sonu sözleşmesi son buluyor ama oyuncunun Lakers ile devam edeceği kulislerde konuşuluyor. Los Angeles Lakers’ın oyuncuya süper maksimumluk bir kontrat sunarak takımda tutmak istediği belirtilirken, Anthony Davis b sezon 26.6 sayı, 9.5 ribaund ve 3.2 asistlik ortalamayla oynuyor.

Bu oyunculara ek olarak sezon sonunda sözleşmesi bitecek serbest oyunculara şu isimleri ekleyebiliriz: Denver Nuggets forması giyen uzun forvet Paul Milsap, Portland’ın pivotu Hassan Whiteside, Charlotte Hornets’in formsuz yıldızı Nicolas Batum, Toronto Raptors’ın uzunları Marc Gasol ve Serge Ibaka, Toronto Raptors’ın gardı Fred VanVleet, Los Angeles Clippers’ın yıldızı Montrezly Harrell ve Sacramento Kings’in yıldızı Bogdan Bogdanovic

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ