MENÜ

Türkiye’nin en büyük sokak basketbolu turnuvası rekorlarla sona erdi

Türkiye’nin en yüksek katılımlı sokak basketbolu turnuvası Red Bull Half Court, rekor katılımla sona erdi. Organizasyonun elemelerine 77 üniversiteden 108 takım katılırken, organizasyonda toplam 540 sayıda sporcuyla en yüksek katılımcı sayısına ulaşıldı.

Türkiye’nin en büyük sokak basketbolu turnuvası rekorlarla sona erdi

Türkiye’nin en yüksek katılımcı sayısına sahip 3x3 basketbol turnuvası Red Bull Half Court, kadınlarda Atatürk Üniversitesi, erkeklerde de Celal Bayar Üniversitesi’nin zaferiyle sona erdi.

Haberin Devamı

İstanbul'da düzenlenen final etkinlikleri yoğun ilgi görürken organizasyonun eleme maçlarına da rekor sayıda takım katılım gösterdi.

Bu yıl Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile yapılan iş birliği kapsamında hayata geçen Red Bull Half Court turnuvasına Türkiye’nin dört bir yanından 77 üniversite katıldı. Kadınlarda 38, erkeklerde de 70 takımın mücadele ettiği turnuvada toplam 540 sayıda sporcu sahaya çıktı. Organizasyonda toplamda 147 maç oynandı.

Half Court’ta kupayı kaldırmayı başaran Atatürk Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi, Eylül ayında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleşecek Red Bull Half Court Dünya Finali’nde ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

YORUM YAZ