MENÜ

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'e şok!

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun milli takım kampına mazeretsiz olarak katılmadıkları gerekçesiyle ceza verdiği Shane Larkin ve Scottie Wilbekin, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun talimatına göre büyük bir değişiklikle karşı karşıya kaldılar.. İşte detaylar...

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'e şok!

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun milli takım kampına katılmadıkları gerekçesiyle ceza verdiği Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'e kötü haber geldi.

Haberin Devamı

'SAYGISIZLIK...'

A Milli Erkek Basketbol Takımımızın 2024 Olimpiyat Ön Elemeleri Turnuvası'nda İstanbul'da verdiği mücadelede takımda olmayan devşirme oyuncular Shane Larkin ve Scottie Wilbekin için Türkiye Basketbol Federasyonu 5 müsabakadan men ve 90 bin TL para cezası verdi. Yaşanan bu gelişme sonrası Anadolu Efes'in yıldızı Shane Larkin, sosyal medya hesabından uzun bir açıklama metni paylaşmıştı.

Türkiye Basketbol Federasyonundan Shane Larkin ve Scottie Wilbekine şok

Shane Larkin'in paylaştığı açıklama metninde; "Bu yaz milli takımla ilgili yaşanan durum hakkında, milli takımdaki oyuncu arkadaşlarımın orada çok sıkı çalışıp elemeler için hazırlanmalarına saygımdan suskun kaldım, ancak şimdi bu sessizliğimi bozmam gerektiğini düşünüyorum. Yaşananların nasıl ele alındığını görmek gerçekten yürek parçalayıcı ve yaşanmış GERÇEKLERE dayanarak karakterime karşı yapılan bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TA AYRILIK

DEVŞİRME STATÜLERİNİ KAYBETTİLER

Basketfaul'un haberine göre; TBF'nin "Basketbol Müsabaka Talimatı"na GÖRE Shane Larkin ve Scottie Wilbekin 'devşirme' statülerini kaybettiler ve yabancı oyuncu konumunda geldiler.

Yönergenin ilgili maddesi şöyle:

"10.8. Doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler kategorisinde Türk Milli takımlarında oynayarak ülkemiz ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olan basketbolcu hakkını kazanan basketbolcular; milli müsabakaya katılmama nedeniyle Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmaları halinde bu hakkı kaybederler."

Türkiye Basketbol Federasyonundan Shane Larkin ve Scottie Wilbekine şok

Bilindiği gibi TBF Disiplin Kurulu, Milli Takım'a gelmedikleri gerekçesiyle Larkin ve Wilbekin'e 5'er maç men cezası vermişti. Bu durumda iki oyuncu da "ülkemiz ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olan basketbolcu" statüsünü kaybetmiş oldu. Larkin ve Wilbekin, Tahkim'e yapacakları itirazdan sonuç alamazlarsa Türkiye Ligi'nde ancak yabancı statüsünde oynayabilecek.

YORUM YAZ