MENÜ

Türk Telekom, EuroCup'ta şampiyonluk için parkeye çıkacak

7DAYS EuroCup'ta finale kalan 4. Türk takımı olan; Türk Telekom'un şampiyonluk maçı, 3 Mayıs'ta oynanacak. Coach Erdem Can önderliğinde müthiş bir sezon geçiren Süper Lig'in de lideri Mavi-Beyazlılar kupa için Gran Canaria'yla deplasmanda karşılaşacak.

Türk Telekom, EuroCup'ta şampiyonluk için parkeye çıkacak

Avrupa'nın kulüpler bazındaki ikinci en büyük kupası 7DAYS EuroCup'ta geçen yıl olduğu gibi Türkiye yine bir takımıyla finalde yer almayı başardı. Kariyerinde başantrenörlük seviyesinde ikinci kez takım çalıştıran Erdem Can, Türk Telekom'a müthiş bir sezon yaşatıyor. Türkiye Ligi'nde lider durumda bulunan Mavi-Beyazlılar, şimdi de Avrupa kulvarında finale kalmayı başardı. B Grubu'nu 2. bitirerek son 16'lı turuna kalan Türk Telekom sırasıyla; Germani Brescia (77-69), çeyrek finalde, grup 3.'süUlm'yi (86-76) ve yarı finalde de A Grubu lideri Poremety'i deplasmanda (76-74) yenerek final biletini aldı. Temsilcimizin şampiyonluk günü ise, 3 Mayıs'ta yaşanacak.

Haberin Devamı

Kanarya Adaları'nda oynanacak

Türk Telekom’un şampiyonluk yolundaki rakibi ise İspanyol ekibi GranCanaria oldu. GranCanaria, EuroCup yarı finalinde bir başka İspanyol temsilcisi Joventut Badalona'yı yenerek finale çıktı. Dev karşılaşma, önümüzdeki hafta Kanarya Adaları’nda GranCanaria’nın ev sahipliğinde oynanacak. Temsilcimiz Türk Telekom, normal sezonu B grubunda ikincilikle tamamlarken aynı grupta yer aldığımız Gran Canaria ise Türk Telekom’un önünde lider tamamlamıştı. Ve bu nedenle, statü gereği, saha avantajı GranCanaria da olduğu için kupa mücadelesi Kanarya Adaları'nda oynanacak. İki takım arasında normal sezonda oynanan iki maçı da GranCanaria kazanmıştı. GranCanaria Ankara ’da oynanan maçı 81-88, evindeki maçı da 89-79 kazanmıştı.

YORUM YAZ