MENÜ

Türk Telekom, 7DAYS EuroCup'ı 2. tamamladı! (ÖZET) Gran Canaria-Türk Telekom maç sonucu: 71-67

7DAYS EuroCup'ta büyük bir başarıya imza atan ve finale yükselen Erdem Can yönetimindeki Türk Telekom, Gran Canaria'ya 71-67 mağlup oldu ve turnuvayı 2. sırada tamamladı.

Türk Telekom, 7DAYS EuroCup'ı 2. tamamladı! (ÖZET) Gran Canaria-Türk Telekom maç sonucu: 71-67

Avrupa'nın kulüpler bazındaki ikinci en büyük kupası 7DAYS EuroCup'ta final heyecanı yaşandı. Kariyerinde başantrenörlük seviyesinde ikinci kez takım çalıştıran Erdem Can'la muhteşem bir sezon geçiren Türk Telekom, finalde Gran Canaria ile karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Türk Telekom, 7DAYS EuroCupı 2. tamamladı (ÖZET) Gran Canaria-Türk Telekom maç sonucu: 71-67

Temsilcimiz Türk Telekom, normal sezonu B grubunda ikincilikle tamamlarken aynı grupta yer aldığımız Gran Canaria ise Türk Telekom’un önünde lider tamamlamıştı. Bu nedenle, statü gereği saha avantajı Gran Canaria'da olduğu için kupa mücadelesi Kanarya Adaları'nda oynandı. Las Palmas'ta oynanan ve Gran Canaria Arena'nın ev sahipliği yaptığı maçta gülen ev sahibi oldu.

SONUCU SLOUKAS BELİRLEDİ

Parkeden 71-67 mağlup ayrılan temsilcimiz, 7DAYS EuroCup'ı 2. tamamladı. Karşılaşmanın en skorer ismi Gran Canaria’dan 18 sayıyla John Shurna oldu. Bu sonucun ardından finali kazanan Gran Canaria, gelecek sezon Turkish Airlines EuroLeague'de oynamaya hak kazandı.

Türk Telekom, 7DAYS EuroCupı 2. tamamladı (ÖZET) Gran Canaria-Türk Telekom maç sonucu: 71-67

ERDEM CAN BOYUNLUK İLE TAKIMININ BAŞINDAYDI

Türk Telekom’un Gran Canaria’ya 71-67 mağlup olduğu EuroCup Final karşılaşmasında başantrenör Erdem Can, boyunluk ile takımın başında yerini aldı. Final karşılaşması öncesi son antrenmanını gerçekleştirmek üzere otobüsle karşılaşmanın oynanacağı salona hareket eden Türk Telekom kafilesinde başantrenör Erdem Can, otobüs şoförünü radyonun sesini kısması için uyarmak amacıyla ayağa kalktığı sırada otobüs şoförünün kasti olarak ani fren yapması sonucu kafasını cama vurarak boynunu incitti. Olayın ardından hastaneye götürülen Can, MR çekilmesinin ardından boyunluk ile maça çıkarak takımını yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Türk Telekom, 7DAYS EuroCupı 2. tamamladı (ÖZET) Gran Canaria-Türk Telekom maç sonucu: 71-67

SALON: Gran Canaria

HAKEMLER: Sasa Pukl, Rain Peerandi, Adar Peer

GRAN CANARIA: Balcerowski 5, Slaughter 16, Albicy 13, Shurna 18, Brussino 11, Inglis 6, Benite 2, Salvo, Diop, Stevic, Bassas

TÜRK TELEKOM: Taylor 4, Grant 16, Bouteille 17, Jones 17, Sestina 7, Semir Erden 3, Mehmet Yağmur 3, Erkan Yılmaz, Eric

1. PERİYOT: 29-23

İLK YARI: 50-33

3. PERİYOT: 61-55

5 FAUL: 36.32 Tony Taylor (Türk Telekom)

TÜRK TELEKOM FİNALE NASIL GELDİ?

B Grubu'nu 2. bitirerek son 16'lı turuna kalan Türk Telekom sırasıyla; Germani Brescia (77-69), çeyrek finalde, grup 3.'süUlm'yi (86-76) ve yarı finalde de A Grubu lideri Poremety'i deplasmanda (76-74) yenerek final biletini aldı. Gran Canaria, EuroCup yarı finalinde bir başka İspanyol temsilcisi Joventut Badalona'yı yenerek finale çıkmıştı. 

YORUM YAZ