MENÜ

THY Euroleague’de normal sezon bitti

Real Madrid, THY Euroleague’de normal sezonu tamamlayan takım oldu. Peki Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'te son durum ne? İşte detaylar...

THY Euroleague’de normal sezon bitti

THY Euroleague’de 34 haftalık normal sezon dün oynanan karşılaşmalarla tamamladı. Son hafta Türk takımları 1 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı. A. Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştığı Sırp ekibi Kızılyıldız’ı 100-55’lik skorla mağlup etti. Sezonu 17 galibiyet, 17 mağlubiyetle 9. sırada tamamlayan lacivert-beyazlılar bu sonuçla Play-In’e kaldı.
Fenerbahçe Beko ise Yunan temsilcisi Olympiakos ile deplasmanda oynadığı maçı uzatmalarda 84-81’lik skorla kaybetti. Normal sezonu 20 galibiyet, 14 mağlubiyetle 6. sırada bitiren sarı-lacivertliler play-offlarda mücadele edecek.

Real Madrid lider tamamladı
Euroleague’de 34 haftalık periyodu Real Madrid 27 galibiyet, 7 mağlubiyetle lider tamamladı. Başantrenör Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos ikinci, Monaco da üçüncü sırada yer aldı. ALBA Berlin de 5 galibiyet, 29 mağlubiyetle sezonu son sırada bitirdi.

Eşleşmeler belli oldu
Normal sezonun tamamlanmasının ardından eşleşmeler de belli oldu. Fenerbahçe, Fransız ekibi Monaco ile karşı karşıya gelecek. Efes ise play-offlara kalmak için Play-In oynayacak. Lacivert-beyazlılar ilk olarak İtalyan ekibi Bologna mücadele edecek. Efes bu müsabakadan galip ayrılması durumunda Maccabi Tel Aviv - Baskonia eşleşmesinin kaybedeniyle oynayacak. İstanbul ekibi play-offlara kalırsa Real Madrid ile eşleşecek.
Euroleague'de Final-Four 24-26 Mayıs tarihlerinde Almanya'nın Berlin şehrinde yapılacak.

Play-off eşleşmeleri şu şekilde:

Real Madrid - Play-In'den gelecek takım
Panathinaikos - Play-In'den gelecek takım
Monaco - Fenerbahçe
Barcelona - Olympiakos

Haberin Devamı
YORUM YAZ