MENÜ

Sigortam.net Basketbol Koçu Ceyhun Cabadak: Süper Lig'e hazırız

Yıllardır Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden ve artık kendini Süper Lig için hazır hisseden Sigortam.net Basketbol iyi bir sezon geçiriyor. Koç Ceyhun Cabadak, "Ya doğrudan ya da Play-Off yolu ile hedefimize ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi

Sigortam.net Basketbol Koçu Ceyhun Cabadak: Süper Lig'e hazırız

Sigortam.net Basketbol TBL'de normal sezonun bitimine 5 hafta kala lider Yalova'nın bir galibiyet gerisinde. Yalova yenilgisi sonrası üst üste 4 maç kazanan İstanbul ekibi, BSL'ye yükselmeyi hedefliyor. Daha önce Manisa'yı Süper Lig'e çıkaran ve bu konuda tecrübeli olan Koç Ceyhun Cabadak, sezonu değerlendirdi, hedeflerini anlattı.

Haberin Devamı

Güç dengeleri eşitlendi

Cabadak, "Ligin ikinci devresinde takımlar transfer hamleleri yaptı ve güç dengeleri kapandı. Bu yüzden herkes herkesi yenebiliyor. Çok enteresan bir sezon oluyor. Takımlar bir galibiyetle üç-beş basamak yer değiştirebiliyor. Biz ilk yarı beklediğimizden fazla yenilgi aldık ama ikinci yarı itibariyle bir ritim yakaladık. Ek olarak biz de birkaç transfer hamlesi yaptık. Daha istikrarlı gidiyoruz. Ligde küme düşme ve play-off yarışı son haftaya kadar devam edecek. Biz de son haftaya kadar birincilik için yarışı sürdüreceğiz. Bu sene hedefsiz takım yok, olmayacak gibi de görünüyor. Rekabet seviyesi çok yüksek. Neredeyse tüm maçlar başa baş bitiyor. TBL'de farkı kadro yapısı ve ödeme istikrarı belirliyor. Ligi bilmek, ligin dinamiklerine hakim olmak çok önemli. Deneyim ve tecrübeli oyunculara sahip olmak sizi bir adım öne çıkarıyor. Çok zorlu bir sezon geçiyor. İlk hedefimiz birinci olmak. Olmazsa Play-Off sonrası BSL'ye yükselmek"

Haberin Devamı

Süper Lig'e hazırız

"Sigortam.net Basketbol’a geçen senenin sonlarına doğru geldim. İstikrarlı ve iyi yönetilen bir kulüp. İyi bir salonunun olması ve İstanbul'da olması oyuncu transfer ederken bize avantaj sağlıyor. TBL'de bu seviyede kulüp sayısı çok az. Bence Sigortam.net Basketbol artık Süper Lig'e hazır; bunu hak ettiğimize inanıyorum.”

Sigortam.net Basketbol Koçu Ceyhun Cabadak: Süper Lige hazırız

Farkı Türkler belirliyor

"Süper Lig'de 5, burada 2 yabancı kuralı var. Bu sezon özeline baktığımızda kötü yabancı yok. 18 takımda en az iki, bizim gibi bazı takımlarda 3 yabancı var. Sahada ise her zaman 3 Türk oyuncu yer alıyor. Burada Türk oyuncuların performansı belirleyici oluyor. Tecrübeli oyuncular ligi çok iyi biliyorlar. Hangi salonda neyle karşılaşacaklarını tecrübe edinmişler. Ligde bu tarzda 10-15 oyuncu var ve takımlara dengeli bir şekilde dağılmışlar. her takım benzer seviyede, o nedenle de lig çok çekişmeli geçiyor"

Kulüp yapısı harika

"Takımın yönetimi ve vizyonu çok başarılı. Adım adım hedefini yükselten bir yapıya sahibiz. iLab grup şirketlerinden Sigortam.net’in isim sponsorluğunun yanı sıra diğer grup şirketlerinin de sponsorluk desteğini alıyoruz. Artan seyirci desteğiyle sahamızda daha da güçlü olacağımıza inanıyorum.

Haberin Devamı

Belirttiğim gibi bu sezon bu takımın kesinlikle Süper Lig'e yükselmesi lazım.  Süper Lig'e çıkarsak bu yapı zorluk yaşamaz. Başkanımız sayın Mustafa Say da Süper Lig'i çok istiyor. Biz de bunu sağlamak için elimizden geleni yapacağız. "

YORUM YAZ