MENÜ

Shane Larkin'den Ergin Ataman'a olay sözler!

Anadolu Efes'in yıldız ismi Shane Larkin, eski başantrenörü Ergin Ataman hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Shane Larkin'den Ergin Ataman'a olay sözler!

Anadolu Efes'in yıldızı Shane Larkin, URBONUS Podcast’e yaptığı açıklamada eski koçu Ergin Ataman ve yeni koç Erdem Can'ı kıyasladı. İki isim arasında kıyaslamalarda da bulundu.

Haberin Devamı

Ataman’ın eski usul bir koç olduğunu söyleyen Larkin, yeni koçunun ise ortaklığa daha açık olduğunu ifade etti:

“Ergin Ataman ‘Yapacağımız şey bu ve bunu böyle yapacağız’ şeklinde yaklaşan eski usul bir koç. Bence Erdem Can’ın farkı ise neyi uygulamak istediği konusunda kendi fikirlerine ve ilkelerine sahip olsa da biz oyuncularla konuşmaya ve daha fazla ortaklık kurmaya açık olması.”

Shane Larkinden Ergin Atamana olay sözler

Ayrıca Shane Larkin, Erdem Can’ın felsefesinin oyuncularla iletişim kurmaya daha eğilimli olduğunu da dile getirdi:

“Her zaman bir ortaklık kurmaktan bahseder; ‘Sizinle aynı takımdayım. En tepede oturup size ne yapmak zorunda olduğunuzu söylemiyorum.’ Bizimle beraber soyunma odasında yer aldığını ve bizim takım arkadaşımız olduğunu söylüyor. Bu şekilde hissetmenizi ve herkesin onunla iletişim kurabileceğini bilmenizi istiyor. Ataman ile onun arasındaki en büyük fark bu. Bence koç Ataman, neleri sevdiği, neleri yapmaktan hoşlandığı ve neye inandığı konusunda daha sabitti. Erdem Can’ın farklı fikirlere ve denemelere daha açık olduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Shane Larkinden Ergin Atamana olay sözler

Ergin Ataman ile uzun yıllar çalışmış olan 30 yaşındaki oyuncu, bu deneyime dair ise şunları söyledi:

“Koç, ne yaptığı hakkında size pek bir açıklama yapmıyor. Doğru olduğuna inandığı şeyi yapmayı tercih ediyor. Dediğim gibi, Ataman gelip de size neyi neden yaptığını açıklayan tarzda bir koç değil. Bazen bunu gelişigüzel olarak tek seferlik yapabilir. O; Nasıl hissettiğiniz, ne düşündüğünüz veya vücudunuzun durumunun nasıl olduğu konusunda günbegün konuşabileceğiniz tarzda bir koç değil. Onunla en fazla 45 saniye ya da 1 dakikalık bir konuşma yapabilirsiniz. Tarzı bu ve başarıya bu şekilde ulaştı.”

Shane Larkinden Ergin Atamana olay sözler

YORUM YAZ