MENÜ

San Antonio Spurs yine favori

NBA'de yeni sezonun başlangıcına 5 gün kala 30 NBA takımının genel menajerlerine yeni sezonla ilgili tahminleri soruldu. Takım patronları, 2014-15 sezonunun en değerli oyuncusu (MVP) dalında en kuvvetli adayın LeBron James, şampiyonluğun en büyük favorisinin ise son şampiyon San Antonio Spurs olacağını ileri sürdü.

San Antonio Spurs yine favori

Takım sahipleri, yeni sezonla ilgili 56 farklı soruya yanıt verdi ve kurallar gereği hiçbir takım patronu, kendi takımına ya da oyuncusuna oy veremedi.

Geçtiğimiz ay Fenerbahçe Ülker ile Ülker Sports Arena'da özel bir maç yapan San Antonio Spurs, genel menajerlerin yüzde 46.2'sinin oylarını topladı ve şampiyonluğun en büyük adayı olarak öne çıktı. İkinci sıradaki takım ise yüzde 15.4'lük oranıyla Cleveland Cavaliers oldu. 2013'te yapılan oylamada NBA GM'leri, Miami Heat'i yüzde 75.9 oranında şampiyonluk adayı olarak göstermişti. Aynı yıl MVP seçilen LeBron James de oyların yüzde 67.9'unu almıştı. Bir yıllık aranın ardından James, yeniden GM'lerin favorisi oldu. Buna göre All-Star forvet, yüzde 42.9'luk oranla hala MVP'liğin en büyük adayı. Yılın Çaylağı oylamasında ise oyların yüzde 75'ini alan Jabari Parker, genel menajerlerin gözdesi durumunda. İkinci sırada ise 17.9'luk oy puanıyla Andrew Wiggins yerleşti. Yılın Koçu konusu ise rekor bir oy oranına ulaştı. Geçen yıl bu ödülü kazanan Gregg Popovich, yüzde 92.9 gibi bir yüzdeyle zirvede yer aldı. Aktif oyuncular arasında gelecekte en iyi antrenör kim olur sorusuna yüzde 24 oranıyla Chris Paul cevabı verildi.

Pozisyona göre en iyi oyuncu sıralaması ve yüzdeleri ise şöyle:

Oyun kurucu: Chris Paul (%71.4)
Skorer guard: James Harden (%63)
Kısa forvet: LeBron James (%75)
Uzun forvet: Blake Griffin - LaMarcus Aldridge (%25)
Pivot: Dwight Howard (%42.9)

Konferans galipleri:
Doğu Konferansı
Atlantik: Toronto Raptors (76.9)
Merkez: Cleveland Cavaliers (60.7)
Güneydoğu: Washington Wizards (59.3)

Batı Konferansı
Kuzeybatı: OKC Thunder (92.9)
Pasifik: LA Clippers (81.5)
Güneybatı: San Antonio Spurs (96.4)

Yılın çıkışını yapacak oyuncu adayı: Anthony Davis (New Orleans Pelicans, %26.9)

Yılın Savunmacısı adayı: Joakim Noah (Chicago Bulls, %35.7)

İzlemesi en keyifli takım: Golden State Warriors (%57.1)

Son şutu atmasını istediğiniz oyuncu:
Kevin Durant (%76.9)
Kobe Bryant ve LeBron James (%7.7)

Ahmet Melik SUBAŞI
@ahmetmsubasi

Haberin Devamı
YORUM YAZ