MENÜ

Real Madrid yenilgisi sonrası Anadolu Efes Başantrenörü Erdem Can: Sorumluluk benim

Euroleague’in 2.haftasında, sahasında ağırladığı son şampiyon Real Madrid’e 103-80 kaybeden Anadolu Efes 2’de 0 yaptı. Bu sezon takımın başına gelen coach Erdem Can, “Dolayısıyla sorumluluk benim. Coach olarak takımımı daha iyi hazırlamam gerekiyordu. Oyuncularım zamanla daha iyi olacaklar” dedi.

Real Madrid yenilgisi sonrası Anadolu Efes Başantrenörü Erdem Can: Sorumluluk benim

Euroleague’de son 3 yılda kupaları paylaşan Anadolu Efes ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Coach Ergin Ataman’ın ayrılışından sonra yeni sezonda takımın başına Erdem Can’ı getiren Lacivert-Beyazlılar dün son şampiyon karşısında da reaksiyon gösteremedi. Barcelona deplasmanında alınan yenilgisi sonrası 2.haftada da Real Madrid’e 103-80 yenilen Anadolu Efes 2’de 0 yaptı. Mücadele sonunda konuşan Erdem Can açıklamalarda bulundu...

Haberin Devamı

Bizim için üzerinde durmamız gereken başlıca konu savunmamız, bu durum elbette herkesin malumu. Çok daha sert oynamamız lazım, ayrıca oyun planına sadık kalmalıyız. Sahada mağlubiyeti bu kadar kolay kabullenmeyip mücadele etmeye başladığımız zaman işler daha farklı olacak. Bu bir süreç, kısa süre içerisinde daha iyiye gitmeyi umuyoruz.

'BAŞLICA PROBLEMİMİZ SAVUNMADAKİ YETERSİZ AGRESİFLİĞİMİZDİ'

“Yabusele’nin ilk çeyrekte attığı 16 sayının tamamı Tyrique Jones’un üzerinden değildi, bu sayıların bir kısmı savunma rotasyonlarımızdan kaynaklanan sayılardı. Dolayısıyla bu sadece bir oyuncunun üzerine yıkabileceğimiz bir durum değil, biz Yabusele gibi fizikli bir oyuncuyu durdurabilmek için ve Tibor Pleiss’ın dış şut tehdidiyle Walter Tavares’i zorlayabilmesi için maça bu iki oyuncuyla başladık. Günün sonunda bizim ana plan içerisindeki başlıca problemimiz savunmadaki yetersiz agresifliğimizdi. Burada problemi bir oyuncunun üzerine yıkmak veya beşleri konuşmaktansa savunmadaki agresiflik seviyemizin yetersiz olduğunu konuşmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Agresifleşmeye başladığımız zaman ilk çeyrekte farkı çok çabuk erittik ama ikinci çeyrekteki kırılma noktalarında fark yeniden açıldı. Bu bölümde Tyrique sahada yoktu, dolayısıyla bir oyuncunun üzerinden değerlendirme yapmak yerine genel fotoğrafa bakmak daha doğru olacaktır”.

Haberin Devamı

'PLAN İÇERİSİNDE DAHA İYİ OLMAMIZ GEREKEN NOKTALAR VAR'

“Bedeli ne olursa olsun ben burada oyuncularımla ilgili ‘o kötü, bu şunu yapmadı, o iyi değil’ diye hayatım boyunca konuşmadım, konuşmayacağım. Bu benim için net. Oyuncularım ellerinden geleni yapıyorlar. Plan içerisinde daha iyi olmamız gereken noktalar var ve onları konuşup çözeceğiz. Maçı şu anda uzunlar üzerinden konuşmak mı yoksa genel olarak birebirde çok çabuk yenildiğimiz pozisyonlardan bahsetmek mi yoksa boş ve kolay atışları kaçırdıktan sonra geriye koşma konusundaki kırılganlığımız mı? Bütün bunları bir potada beraber konuşmak gerekiyor. Dolayısıyla sorumluluk benim. Coach olarak takımımı daha iyi hazırlamam gerekiyordu. Oyuncularım zamanla daha iyi olacaklar”.

 

Real Madrid yenilgisi sonrası Anadolu Efes Başantrenörü Erdem Can: Sorumluluk benim

YORUM YAZ