MENÜ

Potada seçim günü

Basketbolun kaderi bugün yapılacak başkanlık seçimleriyle belli olacak. 20 yıldır basketbol federasyonu başkanlığını sürdüren Turgay Demirel ile eski devlet bakanı Ali Doğan, saat 11.00'de sandık başında kozlarını paylaşacak

Potada seçim günü

Ankara Rixos Otel’de saat 11.00’de yapılacak Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Kurulu’nda iki aday yarışacak. 177 delegenin oy kullanacağı seçimde, 20 yıldır Basketbol Federasyonu’nun başkanlığını sürdüren Turgay Demirel ve eski devlet bakanlarından aynı zamanda eski Ülkerspor Başkanı olan Ali Doğan başkanlık için mücadele edecek. Olağan Genel Kurul, yeterli çoğunluk sağlanamaması halinde 19 Eylül 2012 tarihinde yapılacak.

7 delege katılmıyor

Seçim çalışmalarına devam eden başkan adayları, listelerindeki isimleri açıklamaktan kaçınırken, seçimde oy dağılımı şöyle oluşacak. 17 delege Spor Genel Müdürlüğü’nden, 69 delege 1. Lig temsilcilerinden, 33 delege diğer liglerden, 31 delege bölgesel liglerden, 5’er delege eski takım antrenörleri ile eski milli sporculardan ve 2’şer delege de eski federasyon başkanı, Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi ve FIBA hakemleri oy kullanacak. Bu arada 7 delege ise mazeret bildirdiği için seçime katılmayacak. Genel Kurul’da tekrar aday olan başkan Turgay Demirel, seçim öncesi söylemlerinde yeniden seçilmesi halinde Türk basketbolunu dünyanın en önemli 3 merkezinden biri haline getirmeyi planladığını söylemişti. Diğer aday Ali Doğan ise, başkanlık koltuğuna oturması halinde basketbol camiasındaki kırgınlıkları ortadan kaldırmayı hedeflediğini, yönetim kurulu olarak büyük basketbol ailesini yeniden bir araya getireceklerini ifade etmişti.

4 büyük Doğan’ı destekliyor


20 yıldır Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığı yapan Turgay Demirel’in bugünkü seçimlerdeki rakibi eski devlet bakanı aynı zamanda da Ülkerspor’un eski başkanı Ali Doğan olacak. Seçim öncesi, artık basketbolda değişime gidilmesi gerektiğine inanan Anadolu Efes, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi 4 büyük kulüp, Ali Doğan’ı destekleyeceklerini açıklamıştı. Ardından eski milli takım antrenörü olan Yalçın Granit de aynı fikirde olduğunu beyan etmişti. Bu açıklamalarla 69 delegenin oy kullanacağı Kadınlar ve Erkekler 1. Ligi’nde Doğan, şimdiden 22 oyu garantilemiş gözüküyor.

Anadolu, Demirel’in yanında

Ancak ikinci lig ile bölgesel liglerin kullanacağı toplam 64 oy hafife alınmamalı. Çünkü Anadolu takımlarının çoğunun da Turgay Demirel’den yana olduğu gelen haberler arasında. Ayrıca eski seçimlerden ders çıkarmak lazım.

2005 seçimi unutulmasın...

Özellikle de 2005’te yapılan ve Lutfi Arıboğan ile Turgay Demirel’in kozlarını paylaştığı seçimde büyük çekişme yaşanmıştı. Lutfi Arıboğan, aynı Ali Doğan gibi Ülkerspor altyapısından gelmiş bir isim olarak seçimdeki yerini almıştı. Aslında ilk 3 sandıktan çıkan oylar sonucunda Lutfi Arıboğan için işler iyiye gidiyordu. Hatta Arıboğan son 2 sandığa 17 oy önde girmişti. Ancak son 2 sandık Turgay Demirel’i bir kez daha başkan yapmaya yetti. Demirel 3 oy farkla 85-82 bir kez daha başkan seçilmeyi başarmıştı. O seçimin kritik noktası ise, ilk 3 sandıktan Kadınlar ve Erkekler 1. Lig kulüplerinin bulunmasıydı. Ancak son 2 sandıkta ise 2. Lig, Bölgesel Ligler ve Spor Genel Müdürlüğü’nden gelen oylar yer alıyordu. İşte bu oylar o seçimde de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ