MENÜ

(ÖZET) Olympiakos - Fenerbahçe Beko maç sonucu: 84-72 | Final Four bileti Olympiakos'un

Turkish Airlines EuroLeague'de Play-Off serisi beşinci maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, deplasmanda karşılaştığı Olympiakos'a 84-72 mağlup olarak seriyi de 3-2 kaybetti ve Final Four biletini son maçta kaçırdı.

(ÖZET) Olympiakos - Fenerbahçe Beko maç sonucu:  84-72 | Final Four bileti Olympiakos'un

Turkish Airlines EuroLeague'de Play-Off serisinin beşinci maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, deplasmanda Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Mücadeleden 84-72'lik sonuçla galip ayrılan Olympiakos, seriyi de 3-2 kazanarak Final Four biletinin sahibi oldu.

Haberin Devamı

EUROLEAGUE'E VEDA

Turkish Airlines EuroLeague'de sezona çok iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe Beko, normal sezonun ilk etabında zirveyi ele geçirmişti. Sonrasında yaşanan sakatlık problemlerinin de etkisiyle düşüş yaşayan Fenerbahçe, normal sezonun son bölümünde aldığı kritik yenilgiler ile de 8. sırada Play-Off şansını elde edebildi. Play-Off serisinde temsilcimiz, normal sezonun lideri Olympiakos ile eşleşmek durumunda kaldı. Eksiklerine rağmen başarılı bir seri geçiren Sarı-Lacivertliler, Final Four şansını 2-2 ile geldikleri son maçta Pire deplasmanında kaybetti. 

(ÖZET) Olympiakos - Fenerbahçe Beko maç sonucu:  84-72 | Final Four bileti Olympiakosun

SAKATLIKLAR YAKASINI BIRAKMADI

Normal sezonun lideri Olympiakos ile eşleşen Fenerbahçe Beko, seri genelinde de sakatlık problemlerinin el verdiği bir rotasyon kullanabildi. Fenerbahçe'nin önemli yıldızları Scottie Wilbekin, Nemanja Bjelica ve Devin Booker; sakatlıkları nedeniyle seride süre alamadılar.

Haberin Devamı

SON MAÇA DA SLOUKAS DAMGASI

Fenerbahçe Beko'nun 1-1'lik eşitlik ile Yunanistan'dan saha avantajını eline alarak dönmesi sonrası büyük önem taşıyan üçüncü maçı temsilcimiz kazanmaya çok yaklaşmıştı fakat Kostas Sloukas, eski takımına karşı bulduğu son saniye üçlüğü ile Olympiakos'u 2-1 öne geçirmişti. 2-2 eşitlik ile gelinen serinin beşincei maçında da ev sahibi ekip adına yıldızlaşan isim Kostas Sloukas oldu. 28:44 dakika süre alan Fenerbahçe'nin eski yıldızı; 22 sayı, 6 asist ile takımının en skorer ismi olurken ev sahibi ekipte Sasha Vezenkov 17, Kostas Papanikolaou 14 sayıyla maçı tamamladı.

(ÖZET) Olympiakos - Fenerbahçe Beko maç sonucu:  84-72 | Final Four bileti Olympiakosun

GUDURIC'İN PERFORMANSI YETMEDİ

Maçın genelinde damga vuran isimse Fenerbahçe Beko'dan Marko Guduric'di. Sırp yıldız; 27:57 dakika süre aldığı karşılaşmada 8 üçlük, 2 serbest atış isabetiyle 26 sayı üretti ve maçın en skorer ismi oldu. Temsilcimizde Johnathan Motley 14, Carsen Edwards 10 sayıyla çift hanelere çıkan diğer isimler oldular. 

(ÖZET) Olympiakos - Fenerbahçe Beko maç sonucu:  84-72 | Final Four bileti Olympiakosun

BAŞKAN YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, basketbol takımının Final Four mücadelesinde Pire'deki Barış ve Dostluk Spor Salonu'ndaki yerini aldı. Takımını yalnız bırakmayan Ali Koç, ev sahibi ekibin taraftarlarının hareketleri sonucunda rakip kulüp yetkilileri ile bir tartışma yaşadı. 

Haberin Devamı

Büyük heyecana sahne olan karşılaşma, birçok önemli isim tarafından takip edilirken NBA'de Sacramento Kings'in başantrenörlüğünü yapan Mike Brown da mücadeleyi salonda takip eden isimler arasındaydı. 

(ÖZET) Olympiakos - Fenerbahçe Beko maç sonucu:  84-72 | Final Four bileti Olympiakosun

MAÇTAN BÖLÜMLER

 Karşılaşmaya Kostas Papanikolaou ve Isaiah Canaan'ın basketleriyle başlayan Olympiakos, 8:02 kala 4-0 öndeydi. Fenerbahçe'nin ilk sayıları Nick Calathes'ten gelirken 7:38 kala Kostas Papanikolaou'nun üçlüğü durumu 7-2 yaptı. Karşılıklı basketler ile geçen bölümün ardından 5:50 kala Sasha Vezenkov'un basketi 13-8 ile ev sahibi adına farkı korusa da temsilcimiz, Tyler Dorsey ve Marko Guduric'in basketleriyle 3:11 kala 13-13'lük eşitliği sağladı. Thomas Walkup'ın basketine 1:54 kala Tyler Dorsey'nin verdiği cevap son bölüme 15-15 ile girilmesini sağladı. 1:30 kala Thomas Walkup'ın basketi durumu 17-15 yaptı. Son saniyede Kostas Papanikolaou'nun basket faul isabeti ise 20-15 ile ilk periyodun skorunu belirledi.

Haberin Devamı

İlk periyot sonucu: Olympiakos 20-15 Fenerbahçe Beko

(ÖZET) Olympiakos - Fenerbahçe Beko maç sonucu:  84-72 | Final Four bileti Olympiakosun


İkinci periyodun başında Marko Guduric'in üçlüğü durumu 20-18'e getirdi. Sonrasında Giannoulis Larentzakis'in serbest atış çizgisinden siabetlerine 9:12 kala Carsen Edwards'ın cevabı ile skor 22-20'ydi. 8:36 kala Shaquielle McKissic'in basket faul isabeti durumu 25-20 yaptı. Temsilcimiz, 8:20 kala Marko Guduric'ten gelen üçlük isabeti ile skoru 25-23 yaparak farkın açılmasını engelledi. Sonrasında Kostas Sloukas ve Moustapha Fall'un sayılarıyla Olympiacos, 7:00 kala durumu 29-23'e getirdi.

Fenerbahçe'den 8-0'lık seri

Fenerbahçe Beko, yakaladığı seri ile bu kez üstünlüğü ele geçirdi. Marko Guduric'in liderliğinde bir seri yakalayan Fenerbahçe, 4:41 kala Sırp oyuncunun serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlerle 29-31'lik üstünlüğü yakaladı.

Olympiakos'tan 15-0'lık cevap

Temsilcimizin yakaladığı seriye ev sahibi ekip 15-0 ile karşılık verdi. Kostas Sloukas'ın etkili oyunuyla bir seri yakalayan Olympiakos, 29 saniye kala da Yunan oyuncunun serbest atışlarıyla durumu 44-31'e getirdi.

Haberin Devamı

Tyler Dorsey'nin 14 saniye kala serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlerle ilk yarı 44-33 sona erdi.

İlk yarı sonucu: Olympiakos 44-33 Fenerbahçe Beko

(ÖZET) Olympiakos - Fenerbahçe Beko maç sonucu:  84-72 | Final Four bileti Olympiakosun


Üçüncü çeyreğin başında Johnathan Motley'nin basketi ile durum 44-35 oldu. Olympiakos'un isabetlerine Johnathan Motley ve Tyler Dorsey ile karşılık veren Fenerbahçe Beko, 7:39 kala 48-39 ile farkı tek hanelerde tutmaya çalıştı. Sasha Vezenkov'un önce basket faul sonra ise 7:11 kala teknik faulden kaynaklı serbest atış isabeti ile durum 52-39 oldu. Fenerbahçe Beko, Tyler Dorsey ve Marko Guduric'in sayılarıyla 6:03 kala 52-43 ile farkı yeniden tek hanelere çekti. 4:30 kala Kostas Papanikolaou'nun basketi 57-45 ile Olympiakos'u önde tutuyordu. Fenerbahçe, Johnathan Motley'nin üst üste basketleri ile 3:27 kala durumu 57-49 yaptı. Rakibin de hücumlardan boş döndüğü dönemde üst üste top kayıpları yapan Fenerbahçe, son bölümde Kostas Sloukas'ın devreye girmesi ile farkın yine çift hanelere çıkmasına engel olamadı. Önce bir üçlük sonra ise iki sayılık isabeti bulan Kostas Sloukas, 1:29 kala durumu 62-49 yaptı. Marko Guduric'in üç sayılık basketine 5 saniye kala basket faul isabeti ile karşılık veren Kostas Sloukas, takımının üçüncü çeyreği 65-52 önde tamamlamasını sağladı.

Üçüncü periyot sonucu: Olympiakos 65-52 Fenerbahçe Beko

(ÖZET) Olympiakos - Fenerbahçe Beko maç sonucu:  84-72 | Final Four bileti Olympiakosun


Son çeyreğin ilk bölümünde karşılıklı basketler ile Olympiakos, farkın azalmasına izin vermedi. 5:26 kala Sasha Vezenkov'un basketi de durumu 71-56'ya getirdi. Sasha Vezenkov & Kostas Sloukas ikilisiyle etkili olan ev sahibi ekip, 3:29 kala Kostas Sloukas'ın serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlerle durumu 78-61 yaptı. Marko Guduric'in üçlüğü ve Carsen Edwards'ın serbest atış çizgisinden isabetleriyle 2:40 kala skor 78-66 oldu. Karşılıklı basketlerle son ana kadar korunan fark sonucunda temsilcimiz, deplasmanda Olympiakos'a 84-72 kaybetmiş oldu.

Maç sonucu: Olympiakos 84-72 Fenerbahçe Beko

(ÖZET) Olympiakos - Fenerbahçe Beko maç sonucu:  84-72 | Final Four bileti Olympiakosun

YORUM YAZ