MENÜ

Özcan Tahincioğlu: Hedefimiz basketbolda altyapıyı güçlendirmek

FANATİK Sports&Business Summit 2017'de konuşan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, "Basketbol özelinde isim sponsorluğundan da öte federasyonla birlikte altyapıyı güçlendirecek mahiyette neler yapabiliriz diye bakma hedefindeyiz." dedi.

Özcan Tahincioğlu: Hedefimiz basketbolda altyapıyı güçlendirmek

Basketbol Süper Ligi'nin isim sponsoru olan Tahincioğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, FANATİK Sports&Business Summit 2017'de konuştu. Tahincioğlu, şunları söyledi:

Son zamanlarda inşaat sektörünün daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir şekilde spora yatırım yaptığını gözlemliyoruz. Türk basketbolunu ve bu önemli lige isminizi vermek dışında diğer inşaat sektörü sponsorluklarından iletişimde nasıl farklılaşacaksınız?

Özcan Tahincioğlu: Bu panelde farklı sektörler var, o da bence çok önemli. Akaryakıttan tutun, hızlı tüketim markalarından gayrimenkule kadar sonuçta bizi birleştiren faktör spor. Biz de aslında Tahincioğlu Holding olarak geçmişte futbola yöneldiğimiz dönemler olmuştu. Bunun dışında yelken sporları, motor sporları ve çeşitli spor dallarında da sponsorluklarımız oldu. Ama basketbol özelinde hedefimiz isim sponsorluğundan da öte federasyonla birlikte altyapıyı güçlendirecek mahiyette neler yapabiliriz diye bakma hedefindeyiz. FANATİK'e de tekrar teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bunun önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. İş dünyasıyla sporu birleştirecek mahiyette beraberlikler, sponsorlukların önemini de gösteriyor ve yeni markaların da sponsor olarak spora daha fazla katkı yapmalarını sağlıyor.

'Prjoeler devam edecek'

İlk reklam filminizde geri dönüşler, tepkiler nasıl oldu?

Özcan Tahincioğlu: Çok iyi tepkiler aldık. Bir konuda sosyal medyada eleştirildik. Reklamda bizim Tahincioğlu Holding'in tepesinde bir basketbol maçı oynandı. Fakat vinç operatörü basketbol potasını işin esprisi olarak salladığı zaman, atılan şutun girmemesi sonucunda 'Şikeye mi teşvik ediyorsunuz?' diye eleştiri aldık. Tabii işin esprisi bu. Binanın tepesinde basketbol oynatacağımız yoktu ama genel olarak olumlu bir geri dönüş aldık. Umarım böyle güzel projeleri birlikte devam ettireceğiz.

Tüketici ile duygusal bağ kurmak spor iletişiminde önemli bir araç. Bu alanda kalıcı olmak ve çıtayı yukarı çekmek adına nasıl bir hamle planlıyorsunuz?

Özcan Tahincioğlu: Türk sporuna yapılan büyük sponsorlukların her biri, önemli izler bıraktı. Nitekim başarıyı getirdi bunların da çoğu. Burada bir ekonomi dönüyor. Sporun zaten içinde olan rekabet konusu her zaman daha iyiyi getirir. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin de ilerleyen dönemlerde anılması için sayın Başkan ve federasyonun da vizyonuyla çıtayı yükseltme planına katkıda bulunmak niyetindeyiz. Uzun vadeli işler yapmayı umuyoruz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ