MENÜ

Omuz Omuza

Rusya'da Kadınlar Euroleague'de yarı final heyecanı yaşanacak. İki Türk takımı Fenerbahçe-Bourges'ı, Galatasaray Odeabank da Ekaterinburg'u yenip finale kalmaya çalışacak .

Omuz Omuza

Türk kadın basketbolu için tarihi günler yaşanıyor. Üç takımla başladığımız Euroleague sezonunda, yarı finale 2 takımla yükselme başarısını ilk kez gösterdik. Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank ve KASKİ aynı grupta olmasaydı, belki yarı finalde üç takımla birden yer alacaktık. Yine de 2 takım da büyük bir başarı, çünkü, ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray’ın finalde karşılaşma ihtimali var. Yıllardır kimsenin hayal bile edemeyeceği bir durum. Kadın basketbolunun nerelere geldiğinin bir göstergesi. Tabii ki Galatasaray’ın işi biraz daha zor ama neden olmasın...

Haberin Devamı

Galatasaray-Ekaterinburg - SAAT:16.00 YAYIN: NTVSpor

Galatasaray yarı finalde, son şampiyon ve ev sahibi UMMC Ekaterinburg ile karşılaşacak. Galatasaray geçen yıla oranla bütçe küçültmesine rağmen yarı finale kadar gelmeyi başardı. Onların en büyük kozu yaptıkları savunma. Euroleague’in en az sayı yiyen takımı konumundalar. Dezavantajları ise dar bir rotasyonla oynamaları. Işıl neredeyse hiç çıkmadan mücadele ediyor. Rakip UMMC ev sahibi olmasının yanı sıra kadro itibariyle de çok ağır basıyor. Taurasi, Candice Parker ABD Milli Takımı’nın başrol oyuncuları. Diğer ABD’li Nolan, en iyi Avrupalı pivot olarak gösterilen Fransız Gruda, geçen yıl Galatasaray’da oynayan Wauters, İspanya Milli Takımı’nın oyun kurucusu Dominguez, Rus Milli oyuncular Kobryn, Popova, Petrakova, Arthesina gibi yıldızlarla çok önemli bir güç. Galatasaray’ın bu maçta rakibini düzenden çıkarması ve ritim bulmasını engellemesi gerekiyor. Savunma yine en büyük silahları olacak. İşleri çok zor ama bir sürpriz neden olmasın?

Haberin Devamı

Memnun: Kimse yenilmez değil

Son şampiyonla eşleşen Galatasaray’da coach Ekrem Memnun, “Ekaterinburg daha önce de oynadığımız, tanıdığımız bir takım. Normal sezonda iki yenilgi aldılar ama bu takım grup safhası ile finalleri çok farklı oynuyor. Bizim şansımızın olabilmesi için oyunumuzun mutlaka üzerine çıkmalı, oyun planına sadık kalmalı ve savaş vermemiz gerekli. İşimiz çok zor ama hiçbir takım yenilmez değil. Bunun bilincindeyiz” dedi.

Fenerbahçe-Bourges - SAAT: 18.30 YAYIN: NTVSpor

Geçen yıl Euroleague’de final oynayan Fenerbahçe, yine finalin kapısına dayandı. Hem de bu yıl oynadığı 17 maçın tamamını kazanarak buraya geldi. Belki geçen seneki gibi rahat galibiyetler alamadı, çoğu maç bir topla bitti ama Kanarya kazanmayı bir şekilde öğrenmiş. Rakip Tango Bourges da yıllardır bu seviyelerde mücadele ediyor. Coach Valeri Garnier ve birçok oyuncu yıllardır bu takımın parçası. Birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Sezona ilk üç maçı kaybederek başlayan Bourges daha sonra toparlanıp Final 8’e kaldı. Burada da 3 maçta sadece 1 galibiyet alarak üçlü averajla yarı finalist oldu. Avrupa 2.’si Fransa Milli Takımı’nın oyun kurucusu Dumerc, Tchatchouang, Myem ve Ndounge gibi önemli isimlere sahipler ama, Fener’in gücüne karşı koyabileceklerini sanmıyorum. Burada tek sorun Fener’in kazanmasına rağmen beklenen oyunu sergileyemesi. Ama bugünden itibaren çok daha farklı bir Fenerbahçe göreceğimizi düşünüyorum.

Haberin Devamı

Iniguez: Zor maç olacak

Fenerbahçe’nin başında geçen yıl final oynayan coach Roberto İniguez, “Fizik kapasitesi yüksek, yıllardır beraber oynayan bir takıma karşı oynayacağız. Geçen sene de yarı final oynamışlardı. Aynı coach ve aynı takım. Pota altında da oldukça sertler. Savaşacağız, kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Savunmada çok efor sarfediyoruz. Hücumumuzun da daha iyi olacağını düşünüyoruz. Şampiyonluk konuşmak için erken” diye konuşu.

Gökhan German

YORUM YAZ